Glavni formular

Turska - 8 dana

KAPADOKIJA-PAMUKKALE PERGAM-BURSA-ISTANBUL

9.-16.10.2023.
Hoteli 4*, polupansion
Zrakoplovom iz Zagreba

Cijena uključuje razglede, ulaznice i lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku.

Turska - 8 dana

1.dan: ZAGREB – ISTANBUL-KAYSERI - večera

Sastanak s predstavnikom agencije u zračnoj luci Franjo Tuđman Pleso.Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 u 08h55. Slijetanje u 12h05. Sastanak sa vašim vodičem. Nastavak leta za Kayseri u 16h05.Po slijetanju  u 17h30 prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje.

2.dan : KAPADOKIJA – doručak, večera

Doručak. Cjelodnevni obilazak KAPADOKIJE gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 mil. god. formirale jedan među najizuzetnijim pejzažima na svijetu. Obilazak tvrđave UCHISAR;lokacije GOREME- cijeli grad smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. U šupljinama oko grada nalaze se podzemna naselja iz 4. stoljeća, ali i crkve i samostani iz bizantskog doba. Neke od njih imaju dobro očuvane freske iz razdoblja od 7. do 14. stoljeća. Posjetit ćete i muzej na otvorenom ZELVE , mjesto u kojem se nekada nalazila jedna od najvećih zajednica u Kapadokiji. U ovom nevjerojatnom špiljskom gradu možete prošetati povijesnim stanovima, crkvama i vjerskim odajama, kao i gradskim trgom Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine,URGUPA. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3.dan : KAPADOKIJA – KONYA  – doručak, večera

Poslije doručka vožnja u obližnji podzemni grad DERINKUYU ukopan čak 7 katova pod zemljom iz doba ranog kršćanstva. Slijedi posjet jednom od najbolje sačuvanih karavansaraja : Sultanhan.

Po dolasku u Konyu obilazimo muzej Mevlana. Tu je grobnica velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.stoljeću.”Više puteva vodi do Boga” govorio je Rumi, “izabrao sam put plesa i glazbe”... Obilazak džamije Aladdin te  smještaj u hotel,večera , noćenje .

4. dan : KONYA – PAMUKKALE  – doručak, večera

Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale ("Pamučna tvrđava"), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak  jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, "Crvenih slapova", gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje .

5.dan: PAMUKKALE - EFES  – IZMIR  – doručak, večera

Nakon doručka nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, Agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Izmiru.  Večera i noćenje.

6. dan : IZMIR – BURSA  – doručak, večera

Poslije doručka vožnja do Bergame.Tu ćemo posjetiti nekadašnji Pergamon, antičku metropolu Male Azije, u kojem se nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa više od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar. Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba .Vožnja prema Bursi,gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanlijskog carstva .Posjeta Velike džamije (Ulu Cami) i veliki centar svile Koza Han.Večera , noćenje.

7. dan: BURSA – ISTANBUL  – doručak, večera

Voznja prema İstanbulu.Po dolasku  oko 11.00 sati obilazak Ajasofije, Topkapı palače, Plave džamije i Kapali čaršije. Večera,noćenje.

8. dan : ISTANBUL – ZAGREB – doručak

Doručak. Fakultativno krstarenje brodom po Bosporu sa ručkom u nekom do brojnih restorana. Prijevoz u  zračnu luku. Prijava za let TK 1055 u 18h35.Dolazak  u Zagreb u 19h40.

Cijena aranžmana : 8.212,60 kn / 1.090,00 eur
*minimum 15 putnika 

Doplata za 1/1 sobu : 1.582,24  kn / 210,00eur

Fiksni tečaj konverzije : 7.53450

Cijena uključuje-prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelima 4****(lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona tijekom čitavog putovanja, razglede, ulaznice i licenciranog lokalnog vodiča na hrvatskom.

Ulaznice : Göreme Open Air Museum, Uçhisar, Paşabağları-Zelve, Derinkuyu, Sultanhan,Mevlana muzej, Pamukkale Hierapolis, Efes, Bazilika Sv. İvan, Kuća Bogorodice Marije, Bergama Akropola, Bergama Asklepion, Topkapi Palača.

Cijena ne uključuje :zrakoplovne pristojbe (cca 1.544,57 kn / 205,0 eur– točan iznos na dan pisanja karte ).

Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija zadržava pravo eventualne promjene redoslijeda obilaska tijekom ture.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku ne trebaju vizu za boravak do 90 dana.

Dodatne informacije:

NOVAC: Nova turska lira. Kreditne kartice Master card i Visa se prihvaćaju  u svim trgovinama i ugostiteljskim objektima. American express i Diners rjeđe.

HRANA: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela.Obilje povrća spravljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.

PIĆE: Turci osim kave podjednako konzumiraju i čaj koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl.

Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola.

PODSJETNIK: prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.itc-travel.hr/opci-uvjeti-putovanja-putnicke-agencije-i-t-c-d-o-o/

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu