15.4.-23.4.2022., Garantirani polazak

Šri Lanka

15.4.-23.4.2022.- garantirani polazak

Tura po Šri Lanci i odmor na plaži 9 dana / 6 noćenja 2022.

Pinnawala - Dambulla- Sigiriya – Polonnaruwa- Matale – Kandy - Eliya – Nanu Oya - Ella- Gale - Kalutara - Colombo

Šri Lanka

1. dan:  Zagreb – Doha – Colombo, 15.4.2022.

Sastanak putnika u zračnoj luci u 14 sati. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 16:30 sati. Noćni let.

2. dan:  | Doha Colombo Pinnawala Dambulla, 16.4.2022.

Dolazak u Dohu u 22:55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Colombo u 01.35 sati. Dolazak u Colombo u 09.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta te vožnja prema Dambulli. Putem zaustavljanje u Pinnawelli, utočištu za slonove gdje ćete uživati u druženju s ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela u većini slučajeva imaju priliku nahraniti i pogledati kako se slonovi kupaju u obližnjoj rijeci. Slijedi odlazak u hotel u Dambulli, Amaya Lake Hotel 4*, smještaj. Nakon kratkog osvježenja, slijedi jahanje na slonovima kroz jedno od najslikovitijih dijelova džungle te ćete moći promatrati i razne ptice koje ovdje žive kao i druge male životinje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa – Dambulla, 17.4.2022.

Ranojutarnji doručak. Odlazak iz hotela u 6.30 sati prema Lavljoj stijeni u Sigiriyi. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5.stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Do samog vrha vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu, a u podnožju se nalaze simetrični kraljevski vodeni vrtovi. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Nakon toga krećemo prema Polonnaruweu, drugog najstarijeg grada Šri Lankanskog kraljevstva, a danas na glasu kao najčišći i najuredniji grad na Šri Lanci. Nekad prijestolnica kraljeva danas poznata po Gal Vihar (samostan u stijeni) s neprocjenjivim statuama Bude isklesanim u granitnim stijeni, a koje datiraju iz 12.stoljeća. Među četiri najzanimljivije skulpture najimpresivniji je ležeći buda dužine preko 14 metara. Povratak u hotel u Dambulli, večera i noćenje.

4. dan: Dambulla – Matale – Kandy, 18.4.2022.

Doručak. Posjet Golden Cave Temple, skupini od 5 pećina starih 800 godina čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima na preko 2000m2 koji čine najveću oslikanu površinu na svijetu, i sa 150 statua Budhe do kojih vodi 364 stepenica. Cijeli kompleks se nalazi pod UNESCO zaštitom. Nastavak puta prema Matale-u, poljoprivrednoj zoni u središnjoj pokrajini, te posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa, kave - sada je pravo vrijeme da vidite. Upoznavanje s terapeutskim vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja. Ručak na plantaži (uz doplatu). Nastavak putovanja za Kandy - zadnjoj prijestolnici kraljeva smještenoj uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje ovog kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet centru rukotvorina te muzeju dragog kamenja. Slijedi razgled hrama Zuba, najsvetijeg hrama u kojem se nalazi relikvija Budinog zuba. Smještaj u hotel Amaya Hills*, Kandy. Večara i noćenje.

5. dan: Kandy – Nuwara Eliya – Nanu Oya - Ella (vlak), 19.4.2022.

Doručak. Slijedi vožnja prema mjestu Nuwara Eliya, popularnom planinskom turističkom odredištu koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje ugodno svježe klime idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama oko grada Nuwara Eliya. Vožnja kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacima. Dolazak na željezničku stanicu Nanu Oya te slijedi vožnja vlakom do gradića Ella (vožnja traje cca 2,5 sata). Doček mjesnog agenta i transfer do hotela Jetwing Kaduruketha 4*, Wellawaya. Večera i noćenje.

6. dan: Ella – Gale – Kalutara, 20.4.2022.

Doručak. Slijedi vožnja prema starom gradu Galle, glavnom gradu južne pokrajine. Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugo-azijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda". Pored nje tu je i stara prirodna luka, Pomorski muzej, jedan od najvažnijih hramova Šive na otoku, Gospina katedrala koju su osnovali isusovci. Nastavak vožnje do mjesta Kalutara - turističkog mjesta na obali, poznato po svojim plažama. Smještaj u Citrus Waskaduwa , Kalutara 5*. Večera i noćenje.

7. dan: Kalutara, 21.4.2022.

Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje na plažama. Večera i noćenje.

8. dan: Kalutara – Colombo, 22.4.2022.

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje. Poslije podne slijedi transfer do Colomba (cca 2,5 sata) i panoramski obilazak grada: Tvrđava – Stari Grad, Pett – grad s bazarima, Cimetovi Vrtovi – prestižna komercijalna i stambena četvrt. Nastavak do Bauddhaloka Mawatha preko „Arkada“ do povijesnog Trga nezavisnosti (Independence SQ). Svaki dizajnerski butik, svaki izvrstan restoran, pa čak i prelazak preko bazena s ribama pretvorio je ovo remek djelo kolonijalnog doba u naj trendijevsko mjesto shoppinga i izlazaka Šri Lanke. Vožnja do hotela Ramada Katunayake 3* u blizini zračne luke. Večera i noćenje.

9. dan: Colombo – Doha – Zagreb, 23.4.2022.

Oko 00.00 sati transfer do zračne luke u Colombu i polijetanje zrakoplova za Dohu u 03.15 sati. Dolazak u Dohu u 05.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08.30 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.20 sati po lokalnom vremenu.

Red letenja:

QR 218 14APR ZAGDOH 1630 2255
QR 664 15APR DOHCMB 0135 0900
QR 659 23APR CMBDOH 0315 0530
QR 217 23APR DOHZAG 0830 1320

PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 30 kg + 1 komad ručne prtljage do 7 kg težine

Datum putovanjaFirst minute cijena Redovna cijenaDoplata za 1/1 sobu
15.4.-23.4.2022.8.290  kn8.590 kn2.390 kn

First minute cijena vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju na osnovnu cijenu aranžmana. Odrasla osoba plaća punu cijenu

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 2.990 kn.

Obavezna doplata za ulaznice: 890kn po osobi (Pinnawala Elephant Orphanage-sirotište za slonove, Sigiriya Rock Fortress- Lavlja stijena, Polonnaruwa Ancient City-hramovi, Dambulla Rock Cave Temple-hram u stijeni, Temple of the Tooth Relic Kandy-budistički hram, karta za vlak od Nanu oya do Ella)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom,  pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 8 polupansion, prijevoze i transfere autobusom prema programu, razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, doplate za ulaznice, vizu, ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, napojnice za lokalne vodiče i vozače, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje

Obavezna doplata: napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 35USD po osobi (plaćanje na licu mjesta).

Za ulazak u zemlju potrebno je ugovoriti putno osiguranje s pokrićem COVID-a

VIZA: potrebna. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Vizu je moguće ishoditi on-line putem (cijena je 35$). Ako agencija izrađuje vizu za klijenta iznos od 100 kn uključuje trošak usluge izrade vize i  plaća se prilikom rezervacije putovanja. Potrebno je ispuniti obrazac s podacima putnika i uz kopiju putovnice dostaviti agenciji.

Protokoli koji se primjenjuju prilikom ulaska i boravka uslijed pandemije virusa SARS-COV-2 i bolesti COVID-19

  • potrebna je EU COVID potvrda koja dokazuje potpuno cijepljenje. Posljednja doza cjepiva mora biti primljena najmanje 14 dana prije polaska na putovanje.
  • Unatoč cijepljenju sve osobe starije od 2 godine, prije polaska na put (72 sata) moraju imati negativan PCR test na engleskom jeziku sa QR kodom
  • necijepljena djeca od 12-18 godina po dolasku na Šri Lanku, dodatno će biti testirana PCR testom.
  • svi putnici moraju ispuniti Health Declaration Form: https://airport.lk/health_declaration/index
  • za ulazak u zemlju potrebno je ugovoriti putno osiguranje s pokrićem COVID-19.

Povratak u Republiku Hrvatsku:

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

  • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  • potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice;
  • predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenu izdane od liječnika 
  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 15 PRIJAVLJENIH PUTNIKA

Korisne informacije Šri Lanka:
Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna 
Glavni grad: Colombo
Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha. 
Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)

Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o.

Opći uvjeti
putovanja Integral Zagreb

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu