Glavni formular

Šri Lanka i Maldivi - 10 dana

Zrakoplovom iz Zagreba

27.10. – 5 .11.2023.
16.2 . – 24.2 .2024. 
GARANTIRANI POLAZAK

Šri Lanka i Maldivi - 10 dana

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:30 /20:00 (Turkish Airways). Dolazak u Istanbul u 23:40/00:10 drugi dan.

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO

Prijava na let. Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo u 01:55. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 15:15 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike pola sata u smjeru Colomba. Panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica u cijeni aranžmana). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Nastavljamo prema hotelu, smještaj. Kasnije popodne posjet najuočuvanijem hramu u Dambulli; Dambula Cave Temple (ulaznica u cijeni). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY

Rano ustajanje te odlazak na  Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA

Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya.

Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO - MALDIVI

Doručak. Polazak prema Colombu. Po dolasku odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Slobodno vrijeme. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Polet aviona u 21:40 (Turkish Airlines). Dolazak u zračnu luku Male, Maldivi u 22.45. Transfer brodom do hotela. Noćenje.

7. dan: MALDIVI

Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

8. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

9. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 21:00 sati transfer brodom prema zračnoj luci Male. 

10. dan MALDIVI – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul u 00:05. Dolazak u Istanbul u 06:50 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 08:25 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 27.10.2023: FM 2.653,13€ (19.990,0 kn) / RC 2.719,50€ (20.490,07 kn)

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 16.02.2024.: FM 2.990 € (22.528,16 kn) / RC 3.050 € (22.980,23 kn)

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:
• zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Colombo – Male – Istanbul - Zagreb, ekonomska klasa
• zrakoplovne pristojbe
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
• 4 noćenja u hotelima 4, Šri Lanka na bazi usluge polupansiona (doručak i večera), • 3 noćenja u hotelu 4 na Maldivima (all inclusive usluga, doručak ručak i večera),
• dodatno kasna odjava iz hotela na Maldivima zadnji dan zbog kasnog poleta aviona s uslugom punog pansiona,
• Ulaznica za utočište slonova,
• Ulaznica za Dambulla hram,
• Ulaznica za Sigeriya Lion Rock,
• Posjet vrtu začina,
• Tipični ples u Kandyu,
• Vožnja vlakom 2.razred na relaciji Kandy – Nuwara Eliya,
• prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu,
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
• lokalnog vodiča,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
• Covid osiguranje –12 USD po osobi (Apply via - https://portal.pionline.lk/covidinsurance/ )
• doplatu za jednokrevetnu sobu 7.500 kn (995,42€), obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku za sve napojnice
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:

 • Popust za dijete (5-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 3.800 kn
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines  

Polazak 27.10.2023.

TK1056  27OCT  ZAG IST        2030 2340

TK 730   28OCT  IST CMB        0155 1515

TK 731   01NOV  CMB MLE      2140 2245

TK 731   05NOV  MLE IST        0005 0650

TK1053  05NOV  IST ZAG        0815 0825

Polazak 16.02.2024.

TK1056  16FEB  ZAG IST         2000 00:10 (17FEB)

TK 730   17FEB  IST CMB        0210 1535

TK 731   21FEB  CMB MLE       2140 2245

TK 731   24FEB  MLE IST         0005 0650

TK1053  24FEB  IST ZAG         0815 0825

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airways objavljenom u 2022./2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.

U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.

Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.

Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.

Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.

A.E.C Building,
2nd Floor,
140/A, Vouxhall Street,
Colombo 2
ŠRI LANKA

Tilak de Zoysa, počasni konzul

00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata:
• ponedjeljak-petak 7,30-17,00

MALDIVI

službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam.

Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehiindoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Indiji.

NADLEŽNI DKP RH:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji
(Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku)

Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103

Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873

Adresa:

A-15 West End
New Delhi 110021
INDIJA

Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu