Glavni formular

Egzotična Šri Lanka

17.11. – 25.11.2024. 
Zrakoplovom iz Zagreba

Otok smješten u Indijskom oceanu, sjeverno od Ekvatora, a gotovo na domak južnog rta Indije udaljen nekih 40 km, sačuvao je svoj identitet, kulturu i izuzetnu gostoljubivost ljubaznih stanovnika. Ceylon – biser indijskog oceana koji je 1972 godine ponovno uzeo svoje izvorno ime Sri Lanka što bi značilo blještavi otok, a njegova ljepota opravdava to ime iz doba kraljevstva. Tirkizna boja Oceana uljepšava njegove duge plaže s kokosovim orasima. Ovdje susrećemo harmoniju boja, ritmova i mirisa uz blještavi sjaj dragog kamenja.

Egzotična Šri Lanka

1. dan : ZAGREB - ISTANBUL - COLOMBO, 17.11.2024.
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Istanbul u 09:15 na liniji TK1054. Slijetanje u 13:30. Nastavak leta za Colombo u 19:25, na liniji TK730.

2. dan : PINNAWALA - DAMBULLA - doručak, večera, 18.11.2024.
Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Bandaranayke u 06:10 sati letom TK 730. Po dolasku, putnike će dočekati predstavnici lokalne agencije i okititi ih vijencima "cvjetova hrama". Nakon toga upoznati ćemo se s lokalnim vodičem koji će nas pratiti po otoku. Doručak i prijevoz (ca 2,5h) do Dambulle, uz posjet sirotištu za slonove u Pinnawali (ca 1h). Nastavak puta prema špiljskim hramovima u Dambulli (ca 2h vožnje). Razgled hramova (ca 1h) koji su na listi UNESCO-a. Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova, jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta na svijetu, sa različitim kipovima Bude – poznati 14-metarski kip. Vožnja do hotela, check in, ranija večera i noćenje u hotelu Sigiriana Resort 4* deluxe soba, Dambulla ili sl.

3.dan : DAMBULLA – SIGIRIYA – POLONNARUWA – DAMBULLA – doručak, ručak, večera, 19.11.2024.
Doručak i vožnja do Sigirije (ca 30 min) - uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke. Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Nakon toga transfer do Polonnaruwe (ca 1,5h). Na putu stajemo u lokalne kuće u selu na tečaj kuhanja s ručkom. Dolazimo u Polonnaruwa - spektakularni drugi drevni grad Šri Lanke, a ruševine iz ovog zlatnog doba zorno odražavaju neka od najočuvanijih arhitektonskih blaga tog vremena. Ruševine koje datiraju iz desetog stoljeća uključuju palače, samostane, budističke i hinduističke hramove, dagobe i mnoge prekrasne statue, a nalaze se ispod sjenovitih stabala u blizini rezervoara Parakrama Samudra. Najbolji način da vidite sve znamenitosti je unajmiti bicikl i lagano voziti između ruševina (po želji, uz doplatu). Slijedi vožnja do Dambulle. Vožnja do hotela, check in, večera i noćenje u hotelu Sigiriana Resort 4* deluxe soba, Dambulla ili sl.

4.dan : DAMBULLA – MATALE - KANDY- doručak, večera, 20.11.2024.
Doručak te polazak prema Kandyu. Na putu za Kandy odlazak u Matale (vožnja traje ca 1,15h) - posjet velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja. Nakon razgleda uživati ćemo u kratkoj masaži glave, vrata i ramena u ovom vrtu začina. Posjetit ćemo i tvornicu za izradu batik tkanine. Nastavljamo za Kandy (vožnja ca 1h), zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke. Grad se nalazi na 500mnm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C. Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Posjet hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine. Smještaj u hotel, večera uz tradicionalni ples, noćenje u Thailanka hotelu 4* deluxe soba ili sl, Kandy.

Pravila oblačenja: Ukoliko možete, nosite odjeću bijele boje prilikom posjeta hramu (također je u redu nositi i druge boje). Bijela boja smatra se bojom čistoće. Najprikladnija odjeća za posjet hramu trebala bi pokrivati tijelo barem do koljena, dok gornji dio odjeće treba pokrivati ramena.

5.dan : KANDY – PERADENIYA – PLANTAŽA ČAJA - NUWARA ELIYA - doručak, večera, 21.11.2024.
Nakon doručka vožnja (ca 30 min) do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka (više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Posjet traje ca 2 sata, zatim nastavljamo prema Nuwara Eliyi (ca 3h vožnje),“gradu svjetlosti”, a uz put ćemo posjetiti tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”. Nuwara Eliya leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku. Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta, a potom smještaj u hotel Araliya red 4* deluxe soba, Nuwara Eliya ili sl, večera, noćenje.

6.dan : NUWARA ELIYA – ELLA (VOŽNJA VLAKOM) – YALA - doručak, večera, 22.11.2024.
Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice Nanu Oya, vožnju vlakom do Elle. Nakon 3-4 sata najživopisnijom rutom, stižemo u Ella, slikoviti gradić smješten u planinskom području. S jedne strane usjeka je nizak planinski lanac prekriven svijetlozelenom travom i rijetkim drvećem , a s druge visoki planinski lanac čiji su vrhovi najčešće prekriveni oblacima. Zaustavljanje kod slapa Rawana Ella koji se kaskadno slijeva niz planinu i u kišnom razdoblju je jedan od najširih slapova na otoku. Vožnja do Yalla NP ca 2h. Dolazak u Yalu, smještaj u hotel EKHO Safari 4*, deluxe soba ili sl, večera i noćenje.

7.dan : YALA NATIONAL PARK – SAFARI - doručak, večera, 23.11.2024.
Doručak, jutarnji safari u Yali. Yala je najpoznatiji i najposjećeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice u okruženju tropskog raslinja koje na nekim mjestima prelazi u gustu prašumu. To je idealno stanište za velik broj divljih životinja i mogu se vidjeti krda divljih slonova različitih veličina, veprovi, bivoli, a uz malo sreće i leopard ili krokodili. Osim sisavaca u ovom području je veoma raznolik i ptičji svijet s preko 130 vrsta, od onih najmanjih do pelikana i orlova. Posjet Yala NP ca 3-4h. Večera, noćenje u hotelu EKHO Safari 4*, deluxe soba ili sl, večera i noćenje.

8.dan : YALA – GALLE – BEACH HOTEL – doručak, večera, 24.11.2024.
Doručak. Na putu za Galle, zaustavit ćemo se na najljepšoj plaži otoka, Unawatuna za kupanje i odmor. Razgled grada Galle, najstarija i nekada najvažnija luka u zemlji gdje su još uvijek dobro očuvane građevine iz kolonijalnog razdoblja. Stari dio grada je izvrstan primjer utvrđenog središta u jugoistočnoj Aziji s elementima europske i tradicionalne azijske arhitekture te je uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a poznata atrakcija je i crkva iz doba nizozemskog kolonijalnog perioda. Grad su osvojili Portugalci 1587. godine, Nizozemci 1640. godine, a Britanci 1796. godine. Nakon razgleda transfer do hotela na plaži. Prijava u hotel, večera, noćenje u hotelu The Palms hotel 4*, Beruwala ili sl.

9.dan : COLOMBO – ZAGREB - doručak, 25.11.2024.
Rani prijevoz (transfer ca 2 h) na aerodrom uz paketiće za doručak. Let za Istanbul na liniji TK731 u 07:40. Slijetanje u 14:15. Nastavak leta za Zagreb u 19:00, slijetanje u Zagreb u 19:10 sati.

VIŠE INFORMACIJA ŠRI LANKA:

 • Naziv države: demokratska socij. Republika Šri Lanka
 • Glavni grad: Colombo
 • Površina: 65.610 km2
 • Stanovništvo: 19.6 mil.
 • Vjera: 75% budisti, 15% hindusi, ostalo muslimani i kršćani.
 • Službeni jezik: singaleški i tamilski
 • Klima: tropska -topla i vlažna cijele godine. Godišnja prosječna temperatura u Colombu i obalnim predjelima 27 stupanj.; Kandy 20 stupnjeva.;Nuwara Eliya 16 stupnjeva. Kiše uobičajene cijele godine.
 • Odjeća: lagana pamučna i nešto toplija za večernje sate u unutrašnjosti otoka, kišobran ili kabanica. Ulazak u hramove zabranjen u kratkim hlačama ili kratkim suknjama. Ukoliko možete, nosite odjeću bijele boje prilikom posjeta hramu. (Također je u redu nositi i druge boje). Bijela boja smatra se bojom čistoće. Najprikladnija odjeća za posjet hramu trebala bi pokrivati tijelo barem do koljena, dok gornji dio odjeće treba pokrivati ramena.
 • Hrana: Osim internacionalne kuhinje glavno jelo je riža s curryem, vrlo ukusno, ali dosta pikantno jelo. Što se tiče pića ne zaboravite da je Sri Lanka zemlja glasovitog čaja visoke kvalitete, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznati arrack kestilirani ekstrakt od cvijeta kokosovog oraha. Pitku vodu iz boca ili razne vrste mineralne vode serviraju u svim restoranima, jer voda iz slavine nije za piće.
 • Shopping: Vrlo kvalitetan batik, ručni radovi, dekorativne i živo obojene maske, drago kamenje (rubini, safiri i t.d.), čaj, visoko kvalitetne mirodije.
 • Vremenska razlika: + 6
 • Električni napon: 230-240 V, 50 Hz, potreban adapter za utičnice.
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +94

Korisna web stranica: www.srilankatourism.org

Cijena po osobi (minimum 15 putnika ): 1.420,00 EUR

Doplata za manji broj putnika: 150,00 EUR po osobi

Doplata za jednokrevetnu sobu: 440,00 EUR

   Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 7 noćenja na Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansiona (doručak i večera), dodatni ručak i doručak
 • sve prijevoze i transfere prema programu, 2 x boca vode 0,5l po osobi dnevno
 • obroke prema programu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (popis u nastavku)
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Ulaznice uključene u program:

 • Pinnawala Elephant Orphanage
 • Dambulla cave temple
 • Sigirya lion rock
 • Polonnaruwa
 • Temple of Tooth Kandy
 • Royal Botanical garden in Paradeniya
 • Tran Ticket (Reserved seats)
 • Yala national park & jeep safari

Cijena NE uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 499 EUR
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 440 EUR (3.315,18 kn)
 • vizu za Šri Lanku (informacije u agenciji)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (40 USD - plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja)
 • fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih
 • putna osiguranja i osobne troškove

Za državljane Republike Hrvatske nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombu.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata: ponedjeljak-petak 7:30h - 17:00h

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije/aranžmana pristajete na navede uvjete stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete https://globtour- event.com/opci-uvjeti-i-upute-pruzanja-usluga/ Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvep.hr.

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2024 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu