Glavni formular

Šri Lanka - 9 dana

6.-14.12.2023.
Zrakoplovom iz Zagreba


Otok smješten u Indijskom oceanu, sjeverno od Ekvatora, a gotovo na domak južnog rta Indije udaljen nekih 40 km, sačuvao je svoj identitet, svoju kulturu i svoju izuzetnu gostoljubivost ljubaznih stanovnika.Ceylon – biser indijskog oceana koji je 1972 godine ponovno uzeo svoje izvorno ime Sri Lanka što bi značilo blještavi otok, a njegova ljepota opravdava to ime iz doba kraljevstva. Tirkizna boja Oceana uljepšava njegove duge plaže s kokosovim orasima. Ovdje susrećemo harmoniju boja, ritmova i mirisa uz blještavi sjaj dragog kamenja.Tura po otoku omogućava nam susret s poviješću budističke religije stare 2000 godina i s ostacima nekadašnjih kraljevskih prijestolnica. Marko Polo je ovdje čuo “žuborenje rajskih izvora”. Pustite neka i Vas ponese ova “rajska ljepota” krajolika i pjev 386 vrsta ptica. Preko kraljevskih gradova ( Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy) do glasovitih plantaža čaja u Nuwara Eliyi, nasmiješenih ljepotica Sigiriye do nizozemskog šarma Gallea, kroz ulice i hram Kandya . 

Šri Lanka - 9 dana

01.dan: ZAGREB-ISTANBUL- COLOMBO

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije  leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Istanbul u 09h15 na liniji TK1054.Slijetanje u 13h25.Nastavak leta za Colombo u 19h25, na liniji  TK730.

02.dan: COLOMBO-WAIKKAL-doručak,večera

Po slijetanju u 06h10  nakon carinskih formalnosti  vožnja u pravcu Waikkala ( cca 40min) . Po dolasku doručak , smještaj u hotel koji se nalazi u blizini plaže . Dan provedite opuštajući se u hotelskom bazenu ili na plaži. večera,noćenje.  

03.dan: WAIKKAL  – SIGIRIYA- DAMBULLA - doručak, ručak

Doručak i vožnja do Sigirije ( cca 3h30 ) - uspon stepenicama do  Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu.  Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke.Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Nakon razgleda slijedi obilazak sela gdje ćete se upoznati  sa autentičnim ruralnim životom Šri Lanke.Zanimljiv izlet koji uključuje tradicionalnu vožnju volovskom zapregom i interakciju s farmerima i seljanima a koji završava tipičnim domaćim obrokom u jednom od njihovih domova. Slijedi vožnja do Dambulle. Smještaj u hotel,noćenje.

4.dan :  DAMBULLA  - MATALE-KANDY- doručak, večera

Doručak nakon kojeg slijedi razgled hramova koji su na listi UNESCO-a.Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova , jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta  na svijetu, sa  različitim kipovima Bude – poznati 14 -metarski kip.Na putu za Kandy odlazak u Matale- posjet  velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja.Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine.Nastavljamo za Kandy , zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke.Grad se nalazi na 500mnm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero  kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Posjet hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

05.dan: KANDY – PERADENIYA- NUWARA ELIYA - doručak, večera

Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo  prema  Nuwara Eliyi ( cca 3h vožnje)  ,“gradu svjetlosti” , a uz put ćemo posjetiti  tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku.Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel,večera,noćenje.

06.dan: NUWARA ELIYA- PINNAWALA- BENTOTA- doručak, večera

Nakon  doručka vožnja do Pinnawale ( cca 4 h vožnje) - posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a  o kojima se brinu stariji slonovi. Nastavak puta prema obali ( cca 3h vožnje ) – smještaj u hotel. Večera,noćenje.

07.dan: BENTOTA-GALLE- doručak, večera

Doručak i odlazak do mjesta Balapitiya odakle krećete na vožnju čamcem rijekom Madu okruženom bujnom šumom mangrova.Slijedi posjet  radionici i muzeju Ambalangoda maski - izrada maski popularna je tradicija na Šri Lanki. 1-satna vožnja do Galle-a, glavnog grada južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982.  god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.

Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti  izgradili u Aziji i  ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda".Posjet mrijestilištu morskih kornjača zahvaljujući čijoj brizi je „svijet vidjelo”  oko  100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od njegovog otvaranja.Povratak u hotel, večera,noćenje.

08.dan: BENTOTA - COLOMBO- doručak, večera

Doručak. Prijepodne iskoristite na pješčanoj plaži do polaska prema Colombu. Slijedi razgled  najvećeg i službeno glavnog grada i glavne luke Šri Lanke.Razgled gradskog središta poznatog kao „Tvrđava” a koje je nastalo u vrijeme portugalskog kolonijalizma. Posjetit ćete hinduistički i budistički hram i džamiju Jumi Ul Alfar Jumma, nastaviti do rezidencijalne četvrti Cinnamon Gardens, te dalje do Trga neovisnosti, međunarodne konferencijske dvorane Bandaranayake Memorial. Šetnja do živopisnog bazara Pettah . Večera i noćenje u hotelu.

09.dan: COLOMBO - ISTANBUL

Rani prijevoz na aerodrom.Let za Istanbul na liniji TK731 u 07h40.Slijetanje u 14h15. Nastavak leta za Zagreb u 19h00, slijetanje u  19h10

Cijena po osobi  (minimum 20 putnika ) :  10.525,69 kn / 1.397,00 eur

Doplata za manji broj putnika (15-19):            617,82 kn /      82,00 eur        

Doplata za jednokrevetnu sobu :                 2.550,00 kn /    338,44 eur    

Za prijave do  01.06.2023. popust 376,72 kn / 50 eur

MOGUĆNOST PRODUŽETKA BORAVKA NA MALDIVIMA !!

Uključeno: avio prijevoz na ekonomskoj klasi, 8 noćenja  u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice prema programu,

jamčevinu  (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod  Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002848930) .

Nije uključeno : aerodromske pristojbe ( cca 3.654,23 kn / 485,00 eur– točan iznos na dan pisanja karte), trošak vize-viza se mora pribaviti prije putovanja, a zahtjevi se podnose elektronskim putem (Electronic Travel Authorization (Sri Lanka ETA portal). Agencija može posredovati u izradi vize.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD–EUR na dan 25.05.2023. Fiksni tečaj 7.53450. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Naziv države: demokratska socij. Republika šri lanka

Gl.grad:colombo

Površina: 65.610 km2

Stanovn.:19.6 mil.

Vjera: 75% budisti, 15% hindusi,ostalo muslimani i kršćani.

Službeni jezik:singaleški i tamilski

klima:tropska -topla i vlažna cijele god.God.prosječna temper. U Colombu i obalnim predjelima 27 stupnj.; Kandy 20 stupnj.;Nuwara Eliya 16 stpunj. Kiše uobičajene cijele god.

Odjeća: lagana pamučna i nešto toplija za večernje sate u unutrašnjosti otoka ,kišobran ili kabanica.Ulazak u  hramove zabranjen u kratkim hlačama ili kratkim suknjama.

Hrana: Osim internacionalne kuhinje glavno jelo je riža s curryem, vrlo ukusno, ali dosta pikantno jelo. Što se tiče pića ne zaboravite da je Sri Lanka zemlja glasovitog čaja visoke kvalitete, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznati arrack kestilirani ekstrakt od cvijeta kokosovog oraha. Pitku vodu iz boca ili razne vrste mineralne vode serviraju u svim restaurantim, jer voda iz slavine nije za piće.

Shopping: Vrlo kvalitetan batik, ručni radovi, dekorativne i živo obojene maske, drago kamenje (rubini, safiri i t.d.), čaj, visoko kvalitetne mirodije.

Vremenska razlika: + 6

Električni napon: 230-240 V, 50 Hz, potreban adapter za utičnice.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.itc-travel.hr/opci-uvjeti-putovanja-putnicke-agencije-i-t-c-d-o-o/

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu