Glavni formular

Putem Svetog Jakova

04

LA RIOJA – BURGOS – LEÓN – ASTORGA – PONFERRADA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

GRUPNI POLAZAK:
6.4. – 9.4.2023.
4 dana/3 noćenja

 

Putem Svetog Jakova

1. dan, četvrtak 6.4.2023.:  ZAGREB – VITORIA – LA RIOJA – BURGOS

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Vitoriu (Baskija) u jutarnjim satima. Po dolasku u Vitoriu, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi vožnja do prijestolnice vina, mjesta Haro na rijeci Ebro u pokrajini La Rioja. Posjet jednoj od vinarija (uz doplatu paket ulaznica) i degustacija vina ove čuvene španjolske vinske regije uz pokoji zalogaj odnosno „tapas“. Nastavljamo prema gradu Burgos u autonomnoj zajednici Kastilja i León, na ruti hodočasničkog Puta svetog Jakova. Burgos, grad bogate povijesti kojeg između ostalog krasi impresivna gotička katedrala Djevice Marije (dio UNESCO-a) te brojne crkve i srednjovjekovne palače. Nakon kraćeg odmora put nastavljamo prema gradu León, prijestolnici povijesne kraljevine León, osnovanom u 1. stoljeću. Grad je smješten na rijeci Bernesgi, a smatra se i jednom od važnijih postaja na Putu sv. Jakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, petak 7.4.2023.: BURGOS – LEÓN – ASTORGA – PONFERRADA

Nakon doručka odjava iz hotela te potom odlazimo autobusom prema gradu León. Po dolasku slijedi razgled grada. Od bogatog povijesnog i umjetničkog nasljeđa najznačajnija je sjajna ranogotička katedrala nazvana „Kućom svjetla“ (Pulchra Leonina), najljepši primjer francuske gotike u Španjolskoj. Nastala je na temeljima palače kralja Ordona II., a izuzetnu ljepotu i svjetlost daje joj mnoštvo prozora između brojnih elegantnih kontrafora. Razgled povijesne jezgre: katedrala - Bazilika San Isidoro s kraljevskim Panteonom - stari samostan sv. Marka. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu i šetnju. Vozeći se dijelom čuvenog puta svetog Jakova odnosno Camino de Santiago, dolazimo do Astorge, grada u kojem se križaju dvije hodočasničke rute puta sv. Jakova: hodočasnička ruta i ruta de la Plata. U gradu je posebno zanimljiva katedrala u stilu flambojantne gotike kao i biskupska palača koju je projektirao veliki katalonski arhitekt Gaudi (moguć posjet uz doplatu paket ulaznica). Nastavak do Ponferrade, glavnog grada okruga El Bierzo, koji je jedna od glavnih postaja na hodočasničkom putu do Santiaga de Compostela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, subota 8.4.2023.: PONFERRADA – SAMOS – MONTE DE GOZO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Nakon doručka odjava iz hotela i razgled Ponferrade. Posjetitelje najviše privlači povijesna četvrt grada koja se smjestila u podnožju impresivnog dvorca koji su sagradili templari početkom 12. stoljeća. U njemu se nalazi poznata knjižnica koja sadrži gotovo 1400 knjiga, uključujući kopije rukopisa Leonarda da Vincija. Po želji posjet dvorcu (uz doplatu paket ulaznica) ili nekom od zanimljivih muzeja u gradu. Među njima je i Muzej muke Kristove koji je u gradu otvoren za Uskrs. Nastavak putovanja prema Samosu, gdje se nalazi najstariji naseljeni samostan u Španjolskoj. Osnovan u šestom stoljeću, bio je važna filozofska i teološka škola dugi niz godina. Početkom 19. stoljeća posvećena je benediktinskom redu i takva je ostala do danas. Razgled unutrašnjosti samostana (uz doplatu paket ulaznica). Nastavak vožnje prema Santiagu de Compostela. Kratko zaustavljanje na vidikovcu Monte de Gozo, odnosno Brdu radosti, odakle se pruža prekrasan pogled na grad i katedralu sv. Jakova. Prijava i smještaj u hotel u okolici grada, noćenje.

4. dan, nedjelja 9.4.2023.: SANTIAGO DE COMPOSTELA – ZAGREB

Nakon doručka odlazak u panoramski i pješački razgled Santiaga de Compostele (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu). Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovine i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. Poslijepodne slobodno vrijeme za uživanje u uskršnjem ugođaju: procesije, mise.. Po dolasku prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.            

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 749 € (5.643,34 kn)*

*First Minute popust 30 € (226,04 kn)  vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 779 € (5.869,38 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 160 € (1.205,52 kn)

Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 35

Cijena uključuje: 

- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Vitoria (Baskija) – Zagreb

- pristojbe zračnih luka

- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)

- transfere i razglede prema programu

- smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom (1 noćenje u Burgosu, 1 noćenje u Ponferradi, 1 noćenje u Santiagu de Composteli)

- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

- doplatu za jednokrevetnu sobu 160 € (1.205,52 kn)

- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

- putna osiguranja

- fakultativne izlete i sadržaje

- troškove osobnih narudžbi

Doplate:

Paket ulaznica 55 € (414,40 kn), uključuje: degustaciju vina uz tapase u vinariji Marqués de Riscal City Of Wine u La Rioji, ulaznica za Palaču Gaudi u Astorgi, razgled samostana u Samosu, ulaznicu za dvorac Križara Templara u Ponferradi

Popusti:

- 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju

Ulaznice (informativne cijene): Katedrala Djevice Marije u Burgosu 9 EUR, katedrala Santa María de Regla u Leonu 7 EUR, katedrala Santa Maria de Astorga 6 EUR, katedrala i muzej u Santiagu de Composteli 12 EUR

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE - BASKIJA

Regija Baskija nalazi se na sjeveru Španjolske te dijelom graniči s Francuskom. Iako je Baskija vrlo razvijena industrijska regija, u njoj se i danas nalaze mjesta potpuno netaknute prirode, od kojih je jedno od najljepših ono uz rijeku Guernicu. U Baskiji se govori dvama jezicima - španjolskim i baskijskim. Naseljena je još od paleozoika, a u njoj se i danas vide ostatci Rimskog Carstva. U srednjem vijeku nalazila se u sastavu kraljevine Navare. Glavni grad Baskije je Vitoria-Gasteiz.

Kastilja i Leon

Kastilja i Leon jedna je od najvećih regija Europske unije, a nastala je ujedinjenjem Stare Kastilje i Leona u 20. stoljeću. Spajanjem dviju regija na istom području stopili su se i brojni spomenici španjolske srednjovjekovne povijesti, koji obuhvaćaju dvorce, utvrđene gradove i atraktivne katedrale.

Leon: Veliko trgovačko središte u kojem su zastupljeni poljoprivreda i industrijska proizvodnja, na samom svom početku bio je rimska vojna postaja. Vrhunac svoga razvoja doživio je u 12. stoljeću te iz tog razdoblja datiraju poznatiji spomenici u gradu, primjerice Bazilika sv. Izidora, u kojoj se nalaze vrijedne romaničke freske.

Osim bogatih kulturnih spomenika, u provinciji Leon možete posjetiti i legendarni rimski rudnik zlata, Las Medulas, uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.

Burgos: grad koji prilikom puta u Španjolsku svakako vrijedi posjetiti. Poznat je kao jedan od gradova s najviše znamenitosti u Španjolskoj. Osnovan je u 884. godine te je kasnije nekoliko stoljeća bio glavni grad Kastiljskog kraljevstva, a njegovo je povijesno naslijeđe vidljivo na svakom koraku. Najpoznatije su turističke točke u Burgosu gotička Katedrala Djevice Marije s kapelom, koja je uvrštena na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, Cartuja de Miraflorec (kartuzijanski samostan) te samostan Las Huelgas. U okolici grada možete posjetiti mnoga sela u kojima nećete biti zakinuti za povijesno-umjetničke vrijednosti

KORISNE INFORMACIJE – GALICIJA

Pokrajina Galicija, smještena na sjeverozapadu Španjolske uz granicu s Portugalom, poznata je kao 'Regija tisuću rijeka', a brojna ušća njezinu obalu čini prepunom prekrasnih estuarija i rijasa. Sama obala prepuna je kontrasta u kojima imate mogućnost uživati na nježnim pješčanim plažama ili proživljavati avanture na obližnjim liticama. Svaki posjetitelj Galicije moći će uživati u bogatoj gastronomiji, običajima s primjesama keltske i rimske kulture te, naravno, u izvrsnom vinu. Glavni grad Galicije je Santiago de Compostela.

Santiago de Compostela: Veličanstveni grad, slavno odredište brojnih hodočasnika, jedinstven je povijesni spomenik čiji je stari dio grada prepoznao i UNESCO kao nezamjenjivu svjetsku baštinu. Ime je dobio po sv. Jakovu, čije su kosti pronađene na području grada, na mjestu na kojem je sagrađena i veličanstvena bazilika. Santiago je simbol rekonkviste, obilježen arhitekturom gotike i romanike, izvanredno odredište za sve zaljubljenike u povijest i umjetnost. Santiago de Compostela krajnje je odredište poznatog hodočašća Camino de Santiago (Put sv. Jakova).

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.palma-travel.hr/opci-uvjeti/

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu