14. 04. - 21. 04. 2022., 8 dana/7 noći, organizirani grupni polazak

Proljetno krstarenje brodom Costa Firenze

"Italian Renaissance"

Costa Firenze je brod čiji svaki detalj odražava tipičnu talijansku ljubav prema ljepoti koja se tako dobro odražava u gradu Firenci. Upravo kroz interijere na brodu, Renesansa ponovo oživljava. Gosti i njihove obitelji se mogu potpuno okružiti estetikom talijanskog načina života. Na velikim i gostoljubivim javnim površinama možete prošetati buticima, restoranima i barovima, u kojima se možete počastiti aperitivima, možete otići na trčanje na otvorenom ili se možete počastiti regenerirajućom masažom u wellnessu. I sve to dok vaš brod ubrzava do sljedećeg odredišta na putovanju. Zatim su tu prekrasni privatni prostori - kabine u kojima i najsitniji detalji podsjećaju na umjetnost i eleganciju Firence. Od zore do mraka, palube vašeg broda su uzbudljivo mjesto posvećeno kulturi ljepote, u zemlji u kojoj je ovakva filozofija dio svakodnevnog života. Svaki dan na brodu nudi za svakog člana obitelji ponešto: igre, opuštanje, kupovinu, dobru hranu i vina, kazališta, predstave i zabavu.

Proljetno krstarenje brodom Costa Firenze

Itinerer

Proljetno krstarenje brodom Costa Firenze
DAN LUKA DOLAZAK POLAZAK
14.04. GENOVA, Italija, ukrcaj na brod - 19:00
15.04. MARSEILLE, Francuska 9:00 19:00
16.04. BARCELONA, Španjolska 9:00 19:00
17.04. Dan na moru - -
18.04. CAGLIARI, Sardinija, Italija 7:00 17:00
19.04. PALERMO, Sicilija, Italija 08.00 16:00
20.04. CIVITAVECCHIA, Italija 8:30 19:30
21.04. GENOVA, Italija, iskrcaj s broda 9:00 -

BROD COSTA FIRENZE – Costa Firenze brod je klase VISTA izgrađen u brodogradilištu Fincantieri u Margheri, sestrinski je brod Costa Venezie. Costa Firenze će se predstaviti svojim prvim 8-dnevnim itinererom na Mediteranu, s polaskom 04.07.2021. Uživajte u novim iskustvima u modernoj renesansi i priuštite si nezaboravan odmor koji uključuje:
– ukusnu kuhinju s 13 restorana i 7 barova za uživanje u najboljem iz Italije
– talijanski stil s udobnim i sofisticiranim namještajem
– otvoreni prostori s pogledom na more gdje se možete opustiti i uživati Ne propustite priliku biti među prvim putnicima na brodu Costa Firenze!


Više informacija o brodu: https://www.costacruises.eu/fleet/firenze.html

MARSEILLE – drugi grad po veličini u Francuskoj, a njegov je karakter određen povoljnim položajem luke u Lionskom zaljevu, na Sredozemlju. Živopisni, dinamični i sredozemni Marseille zaista je jedinstven te ni po čemu ne sliči drugim francuskim gradovima. Kombinacija je bogatog i jedinstvenog nasljeđa i jako dinamičnih kulturnih aktivnosti, smješten je na izuzetno povoljnom mjestu, u zaljevu s mnogo prelijepih uvala. Najpoznatiji otok je Chateau d'If, na kojem je bio zatočen grof Monte Christo. Grad se najbolje vidi s brda na kojem se nalazi crkva Notre Dame de la Garde, kao na dlanu se vidi 26 stoljeća povijesti Marseilla: ostaci Stare luke, Glavna katedrala i crkva Svetog Viktora.

BARCELONA – glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Barcelona je smještena u maloj obalnoj nizini nedaleko od francuske granice u podnožju planine Collserola. Barcelona je, nakon Pariza, Londona i Rima, četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

CAGLIARI –glavni je i najveći grad otoka Sardinije. Cagliari se na sardinijskom jeziku zove Casteddu (u značenju: dvorac). Sardinija je smještena otprilike u sredini Sredozemnog mora. Po veličini je drugi otok u Italiji i u Sredozemnom moru (odmah nakon Sicilije). Od kopna matične zemlje (Italije) udaljena je 190 km, a od Tunisa 180 km. U blizini joj je jedan drugi velik otok: Korzika, koja pripada Francuskoj i od koje je dijeli kanal Bonifacio širok 12 kilometara.

PALERMO – glavni je grad talijanske istoimene pokrajine i autonomne regije Sicilije, osnovali su ga Feničani, a tijekom svoje duge i burne povijesti uvijek je bio središte političkog i kulturnog života otoka. Palermo je grad suprotnosti: ima sve mane velikoga grada (po veličini 5. talijanski grad poslije Rima, Milana, Napulja i Torina), tj. prometne gužve, onečišćeni zrak, prenapučenost, a istodobno u njemu buja i bogat kulturni život; povijesna jezgra obiluje umjetničkim djelima koja svjedoče o slavnoj prošlosti, ali postoje i bijedne gradske četvrti u kojima caruje kriminal; takve su prilike u kojima još uvijek žive Sicilija i južna Italija, usprkos nastojanjima da se problemi riješe. Stara jezgra Palerma iz vremena Arapa i Normana je danas na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine.

CIVITAVECHHIA, RIM – jedna je od najvećih luka u Italiji i destinacija na većini krstarenja Mediteranom. Zahvaljujući svojim uvalama koje se protežu uzduž obale i pružaju savršeno utočište brodovima, služila je kao prirodna luka puno prije nego što su veliki turistički brodovi počeli ploviti morima. Među najvažnije znamenitosti grada ubraja se Forte Michelangelo (Michelangelova tvrđava) izgrađena u 16. stoljeću. Civitavecchia je još poznatija kao luka grada Rima do kojeg se može doći ugodnom 1,5 satnom vožnjom.

VRSTE I KATEGORIJE KABINA:FIRST MINUTE CIJENA do 15.02.2022. (po osobi na osnovnom ležaju)REDOVNA CIJENA od  15.02.2022 (po osobi na osnovnom ležaju)
Dvokrevetna unutarnja kabina bez prozora, kategorija IN3.550 kn3.950 kn
Četverokrevetna unutarnja kabina bez prozora, kategorija INna upitna upit
Dvokrevetna vanjska kabina s prozorom, kategorija ET4.600 kn5.100 kn
Četverokrevetna vanjska kabina s prozorom, kategorija ETna upitna upit
Dvokrevetna vanjska kabina s balkonom, kategorija BA5.300 kn5.700 kn
Četverokrevetna vanjska kabina s balkonom, kategorija BAna upitna upit
Lučke pristojbe (obavezna doplata uz rezervaciju, plaćaju odrasli i djeca)1.140 kn1.140 kn

Cijena za 3. i 4. ležaj odrasli svim kategorijama kabina: 2.020 kn
Cijena za 3. i 4. ležaj djeca 12-17 godina: na upit (lučke pristojbe obavezna su doplata za sve putnike)
Cijena za 3. i 4. ležaj za djecu do 12. godina: na upit (lučke pristojbe obavezna su doplata za sve putnike)
Nadoplata za korištenje dvokrevetne kabine kao JEDNOKREVETNE – isključivo na upit.

Broj višekrevetnih kabina prema ovim uvjetima je ograničen.

Cijena aranžmana uključuje: krstarenje brodom COSTA FIRENZE, smještaj u odabranoj kabini na brodu (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV), prošireni puni pansion na brodu (piće nije uključeno), animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu, casino, disco, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki, pratitelja putovanja (pri minimum 35 prijavljenih i uplaćenih putnika), organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: lučke pristojbe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, service charge/napojnice*, izlete u lukama pristajanja, piće na brodu, osobne troškove tijekom putovanja (tretmani ljepote, telefoniranje, usluga pranja i glačanja odjeće, kupnja u trgovinama, troškove carinjenja i drugo što nije navedeno pod „cijena uključuje), osiguranje (PREPORUČUJEMO).

Obavezna doplata uz rezervaciju: Costa RELAX COVID-19 policy – 250 kn po osobi za odrasle i djecu
PREPORUČUJEMO COSTA COVID OSIGURANJE:
Za sve NOVE rezervacije za godinu 2022., obavještavamo vas da je Covid-19 osiguranje obavezno (osiguranje koje pokriva rizike povezane s Covidom-19 poput otkaza, prekida, troškova repatrijacije, karantene, medicinske pomoći i povezanih troškova kao i hospitalizacije) za ukrcaj na Costa brodove, bez obzira je li kupljeno preko Costa Cruisesa (Covid Protection Plan Relax) ili u vlastitom aranžmanu. Ovaj zahtjev se odnosi na cijepljene i necijepljene putnike. Prilikom ukrcaja je potrebno predočiti dokaz ugovorene police osiguranja (primjerice potvrdu, sažetak police..) na engleskom, talijanskom, njemačkom, francuskom ili španjolskom jeziku, a koji jasno pokazuje Covid-19 pokrivenost. Putnicima koji ne predoče ovu dokumentaciju će biti odbijen ukrcaj. Preporučujemo Costa RELAX COVID-19 policy (polica Costa brodara) po cijeni od 250 kn po osobi – odrasli i djeca.

Moguće doplate uz rezervaciju:

  • povratni organizirani transfer do luke ukrcaja 990 kn po osobi. Minimalan broj putnika za organizaciju transfera autobusom do/od luke ukrcaja Genova i izleta je 35 putnika. Za manji broj putnika cijena će se povećati (ovisno o broju putnika prijavljenih na transfer).
  • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (PREPORUČUJEMO) – iznos na upit.

Obavezne doplate na brodu: service charge/napojnice* – uslužna pristojba (11 EUR po noći po osobi od 14 i više godina; djeca između 4 i 14 godina plaćanju 50% cijene po noći po osobi; djeca ispod 4 godine ne plaćaju), naknada za uslugu u barovima i restoranima u visini 15% osobne potrošnje.

NAPOMENA: Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 putnika. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, Globtour Event d.o.o., putnička agencija, zadržava pravo izmjene cijene.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: osobna iskaznica i/ili putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma završetka putovanja.
Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi s trenutnom situacijom u luci pristajanja (vremenski uvjeti, COVID- 19 situacija i slično). Pratitelj putovanja / predstavnik bit će na brodu tijekom krstarenja za minimalno 35 putnika prijavljenih na transferu, ali putnike neće pratiti na izletima, osim na onim izletima koje su uplatili svi članovi grupe prije polaska na putovanje – minimum 35 prijavljenih osoba na izletu, ako se ne dogovori drugačije.

ROK ZA PRIJAVU: FIRST MINUTE cijene vrijede do 15.03.2022. Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja.

Važna napomena za COVID MJERE – IZLETI TIJEKOM KRSTARENJA:
U slučaju da se mjere radi COVID-19 ne ublaže, putnici neće imati mogućnost samostalnog izlaska s broda, već samo u sklopu brodskog izleta koji s dodatno naplaćuje prema cjeniku brodara Costa. Moguće su promjene ovisno o situaciji sa COVID-19!

NAČINI PLAĆANJA:
gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa kao i pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.
Za ovo krstarenje vrijede Opći uvjeti brodara odnosno posebni uvjeti otkaza. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1/I, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu