29.12.2021. - 02.01.2022.

Portugalska tura za Novu godinu

Posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba


Portugalska tura za Novu godinu

VRIJEDNOST VIŠE:

Uključene ulaznice u crkvu sv. Franje, palaču burze I probu vina u Portu, sveučilište u Coimbri, samostan sv. Jeronima u Lisabonu I u Nacionalnu palaču u Sintri!

Porto - Coimbra - Fátima - Lisabon - Sintra - Cabo da Roca - Cascais

1. DAN: ZAGREB - PORTO
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let posebnim zrakoplovom za Porto. Po slijetanju, transfer do grada u pratnji službenog lokalnog vodiča i vođeni razgled Porta - grada bogate povijesti i suvremene arhitekture, sa živopisnom povijesnom jezgrom unutar romaničkih zidina iz XIV st. pod zaštitom UNESCO, po veličini i značenju drugog grada u Portugalu. Sazdanom na mjestu drevnog rimskog naselja čije je ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale, za razliku od maurskog Lisabona čija su pročelja nerijetko dekorirana keramičkim pločicama, Portom dominira kamena granitna arhitektura koja karakterizira gradove na sjeverozapadu Iberskog poluotoka i organski izniče iz stjenovitog tla regije ispresijecane riječnim tokovima koji se, poput Doura, na utoku u Atlantik završavaju riasima - ljevkastim potopljenim ušćima. Vožnja prekrasnom suvremenom avenijom Boa Vista, uz provokativno zdanje Casa da Musica poznatog arhitekta Rema Kolhasa, potom čuveni Centar suvremene umjetnosti Fundacão Serralves, utvrda São Fracisco Xavier, novo rezidencijalno naselje Matosinhos, kultni café Casa de Chá da Boa Nova uglednog portugalskog arhitekta Alvara Size Vieire na šetnici uz obalu Atlantika, gdje ćemo se kraće odmoriti, slijedi vožnja duž plaža te rijeke Douro prema starom središtu grada Katedrala, stare zidine grada, pogled s gornje razine mosta na rijeku Douro, samostan Serra do Pilar i Porto, prolazimo Vijećnicu, Praça Liberdade, ulazimo u Burzu, Crkvu sv. Franje iz XIII st..- najbogatije ukrašena crkvu u Portugalu. Porto je neraskidivo vezan uz Douro, a u priobalnoj četvrti Ribeira s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku, smješten je i dojmljivi most Luis I projektiran učenikom Eiffelove škole Theophileom Seyrigom koji spaja Ribeiru sa naseljem Vila Nova de Gaia te toranj Clérigos. Prošetat ćemo mostom do druge strane kako bi uživali u atmosferi mnoštva poznatih vinarija svjetskih brandova Ferreira, Fonseca, Calem, Taylor te vinskih barova i konoba s tradicionalnim portugalskim pršutom pata negra, sirom, kobasicama i maslinovim uljem, kušali poznato desertno vino porto u nekom od vinskih podruma u Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Preporučujemo noćni posjet Ribeiri koja je vrlo živa u večernjim satima. Noćenje.

2. DAN: PORTO - COIMBRA - FÁTIMA - LISABON
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Lisabonu. Prva postaja na putu je Coimbra, koja je svojedobno u Srednjem vijeku, dok je Južni Portugal bio pod vlašću Maura, bila prijestolnicom Portugala, ali ponajprije je poznata po jednom od najstarijih europskih sveučilišta, utemeljenom još 1290. godine, zbog čega ju nazivaju i „Gradom studenata“. U Portugalu je poznata i po vlastitoj inačici fada – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Vozimo se preko rijeke Mondego uz drevni samostan Santa Clara a Velha, s kojim je vezana čuvena ljubavna priča kralja Pedra I i Done Ines de Castro, pješački most Pedro i Ines, potom uz srednjevjekovne zidine do Gornjeg grada, posjet povijesnoj jezgri u pratnji službenog vodiča, razgled pješice: zgrada prvog sveučilišta u Potugalu - Universdade iz XIII st. s tornjevima i baroknom bibliotekom (uključena ulaznica za sveučilišnu kapelu i knjižnicu), samostan Santa Cruz, stara romanička katedrala Sé Velha, Casa de Fado, stare maurske gradske dveri Porta de Almedina i Porta de Barbaca… Kraće slobodno vrijeme u Donjem gradu, bogatom barovima, kafeterijama i restoranima. Nastavak putovanja prema Fatimi. Trinaestog svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe i otada ja Fatima uz Lourdes postala najposjećenije marijansko svetište Europe. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja - Capela das Apariçoes, na mjestu posljednjeg ukazanja, gdje ćemo se kraće zadržati. Nastavak puta prema Lisabonu. Dolazak u hotel. Smještaj. Predvečernja orijentacijska šetnja gradom s pratiteljem putovanja do Donjeg grada – Baixa, Trga Rossio te obližnje ulice Porta de Santo Antão, gdje će putnici moći uživati u bogatoj ponudi lokalnih restorana. Noćenje.

3. DAN: LISABON
Doručak. Susret sa službenim lokalnim vodičem i pratiteljem na recepciji hotela te odlazak u razgled prijestolnice Portugala: Trg - Praça Marques de Pombal - elegantna i luksuzna Avenida da Liberdade, glavna gradska ulica uređena po uzoru na parišku Champs-Elysees, danas obrubljena hotelima i modnim trgovinama najjačih svjetskih robnih marki - središnji Trg - Praça Rossio na kojemu su se nekoć održavali sajmovi, koride, ustanci i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada, Baixa sa svojim kultnim dizalom Elevador de Santa Justa, Praça do Comercio, stara tržnica Mercado da Ribeira na Alcantari, Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika tzv. manuelinskog stila, koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - Padrão dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, Samostan sv. Jeronima s klaustrom i crkvom (uključena ulaznica), zadužbina kralja Manuela I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije je prvorazredni spomenik kasnosrednjovjekovne arhitekture, kombinacija visoke gotike, manuelinskog i renesansnog stila. Sarkofag slavnog moreplovca smješten je u lijevom bočnom brodu, pjesnika Luísa de Camõesa koji je opjevao putovanja Portugalaca po svjetskim morima u svojim Lusiadama u desnom, a kralja Manuela I i njegovih članova obitelji u prezbiteriju i transeptu, Slijedi povratak do grada do Casa dos Bicos- renesansne palače podignute za sina osvajača Goe - Afonsa de Albuquerquea, stara maurska četvrt Alfama, romanička katedrala podignuta na mjestu nekadašnje muslimanske bogomolje, vidikovac Santa Lucia i crkva Santo Antonio de Lisboã uz rodnu kuću sveca. Slobodno vrijeme u središtu Lisabona. Fakultativno odlazak na novogodišnju večeru s fadom (transfer uključen). Noćenje.

4. DAN: LISABON - SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. NOVA GODINA - Slobodan dan u Lisabonu za vlastite programe. Predlažemo ujutro odlazak metroom na EXPO Ako ste ljubitelj moderne arhitekture, vašu će pažnju zaokupiti spektakularni kolodvor Estação do Oriente slavnog španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave te 17 km dugačak viseći most Vasco da Gama, monumentalni Oceanarij koji sadrži vodu, floru i faunu iz svih 5 svjetskih oceana i mnoga druga čudesna zdanja unutar prostora EXPA 1998… Živahni centar starog Lisabona s mnoštvom trgovina, taverni i barova je izvrsna prilika za istraživanje: gornji grad Bairo Alto (boemsko srce Lisabona sa živopisnom mješavinom raznovrsnih trgovina i originalnih taverni), elegantna četvrt Chiado (otmjene trgovine, klasične kavane i pivnice, zanimljive fasade građanskih kuća iz perioda belle epoque optočene azulejosima), Baixa - pombalinski Donji grad oko glavnog trga Rossio prepunog slastičarni, butika i ribljih restorana u Mercado da Ribeira, nadomak obale Teja. Predlažemo nezaboravan doživljaj - vožnju čuvenim retro tramvajem 28E koji na neobičan način vijuga strmim, uskim i zavojitim ulicama od Praça Moniz, preko Alfame do Bairro Alto. Noćenje

5. DAN: LISABON: IZLET SINTRA - CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL - LISABON - ZAGREB
Doručak. Ujutro odjava iz hotela i odlazak autobusom s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja na poludnevni izlet na Lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić na padinama istoimenog gorskog lanca, sa svojstvenim bujnim zelenilom i raskošnim palačama. Zbog svježe klime bila je popularno ljetovalište portugalske visoke aristokracije ali i europskih kraljeva te uglednika iz svijeta umjetnosti i kulture, a u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. Obilazak uključuje vođeni posjet Nacionalnoj palači - nekadašnjoj kraljevskoj ljetnoj rezidenciji (uključena ulaznica) te kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema rtu Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje kopno završava a počinje more“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa, koji je nekoć bilo ribarsko mjesto, ali je u 19. st. postao i omiljena rezidencija portugalskog plemstva. Povratak preko Estorila - tijekom II svjetskog rata poznatog kao špijunsko gnijezde, potom po stazi za Formulu 1 i velikoj kockarnici koja još uvijek privlači slavne i bogate. Po povratku u Lisabon kraće slobodno vrijeme za osobne programe i eventualnu kupnju u trgovinskom centru Vasco da Gama na EXPO-u koji je nedaleko zračne luke. Transfer na let za Zagreb.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
Hotel 3*: FM 5790 kn / 5990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.130 kn

Hotel 4*: FM 6490 kn / 6690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.870 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
Zrakoplovne pristojbe ( 400 kn) uključene su u cijenu.

Cijena za trokrevetnu sobu: na upit

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Porto i Lisabon - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz od zračne luke i odlazni prijevoz do zračne luke, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu prema izboru u Portu, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu prema izboru u Lisabonu, prijevoz prema programu, poludnevni razgled Porta, Lisabona i sveučilišta u Coimbri s lokalnim vodičem, posjet vinskom podrumu u Portu s degustacijom vina, ulaznice za Crkvu sv. Franje, Palaču burze u Portu, Samostan sv. Jeronima u Lisabonu, Nacionalnu palaču u Sintri, sveučilište u Coimbri, te troškove organizacije.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: putno zdravstveno osiguranje, obroke, izlete po narudžbi, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.
Napomena: Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo prilikom kupovine aranžmana.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 za svaki program
Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

FADO večer
Cijena: 690 kn po osobi
Uključuje: prijevoz i večera

Napomena: Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo prilikom kupovine aranžmana. Cijene navedenih izleta vrijede za min. 20 prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika po izletu, moguća je izmjena cijene.

Načini plaćanja:
• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Kontakt:
info@globtour.hr
01 4881-107 / 4881-116
091 4881-107

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Svi će putnici dobiti obavijest
o redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnog programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Trg N. Š. Zrinskog 1/I, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtourevent.hr. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000032 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700040723 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2021 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu