Glavni formular

Nepal i Butan

23.9. - 1.10.2024.
Zrakoplovom iz Zagreba

Posjet Boudhanath, hramu Pashupatinath, posjet i razgled Thimphu, posjet Memorial Chorten, razgled nacionalne knjižnice u Butanu, zatim posjet Punakhe, samo je dio ovog bogatog programa.

Nepal i Butan

1. dan : ZAGREB - ISTANBUL, 23.9.2024.
Sastanak putnika u zračnoj luci 2 sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul na liniji TK 1058 u 13:35 sati. Slijetanje u 16:50 sati. Nastavak leta za Kathmandu na liniji TK 726 u 20:15 sati.

2. dan : ISTANBUL – KATHMANDU (1.400 mnm) – doručak, večera, 24.9.2024.
Slijetanje u 06:05 sati. Nakon carinskih i viznih formalnosti, prijevoz do hotela i smještaj u sobe.
Nakon odmora u vašim sobama doručak i odlazak u Boudhanath, jedno od najvažnijih budističkih svetišta u Nepalu sa veličanstvenom stupom, najvećom u Nepalu i jednom od najvećih u svijetu. Slijedi posjet hramu Pashupatinath - jednom od najvažnijih hinduističkih hramova i jedan od najvećih svetišta Šive na indijskom poluotoku. Nalazi se 5 km sjevero-istočno od središta Katmandua, a sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koje su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati.
Povratak u hotel, večera, noćenje.

3.dan : KATHMANDU - PARO - THIMPHU (2.320 mnm) doručak, ručak, večera, 25.9.2024.
Doručak te prijevoz na aerodrom. Let za Paro sa nacionalnim prijevoznikom Druk Air. Vaš let je prikladan uvod u spektakularnu ljepotu Butana.
Za vedra vremena pruža se pogled na najviše vrhove na svijetu i bujnu zelenu Paro dolinu. Prvi doživljaj iz Butana bit će hladan, čist i svjež zrak nakon izlaska iz zrakoplova. Nakon carinskih i viznih formalnosti prijevoz do glavnog grada Butana – Thimphu, koji broji oko 100.000 stanovnika.
To je jedini glavni grad na svijetu bez semafora. Kratki odmor te posjet Memorial Chorten – stupa izgrađena u čast 3.kralja. Popularno je poznata i kao „najvidljiviji vjerski orijentir u Butanu“. Ručak u tradicionalnom restoranu.
Navečer ćemo posjetiti Trashichhodzong, lijepu srednjovjekovnu utvrdu-samostan, koji je butansko administrativno i vjersko središte, a u kojem se nalazi i kraljevski ured. Slijedi večernja šetnja glavnom ulicom Thimphu i tržnicom. Posjetite i bazar lokalnih rukotvorina. Ovdje možete kupiti ručno tkani tekstil, Thangkha slike, maske, keramiku, rezbarije od škriljevca i drva, nakit, zanimljive predmete izrađene od lokalnih materijala.
Večera, noćenje.

4.dan : THIMPU - PUNAKHA (1.242 mnm) doručak, ručak, večera, 26.9.2024.
Nakon doručka, posjetit ćemo nacionalnu knjižnicu u Butanu, zatim muzej narodne baštine. U njemu su izloženi različiti alati, materijali, predmeti, oprema iz ruralnih butanskih domaćinstava a koji daju dobar uvid u tradicionalni butanski način života.
Slijedi nacionalni institut tradicionalne medicine koji nastoji spojiti alopatski i tradicionalni način liječenja. Ručak. Vožnja do Punakhe (glavnog grada Butana do 1955 god), preko planinskog prijevoja Dochula Pass (3.100 mnm) sa kojeg se pruža pogled na vrhove sniježnih Himalaja.
Posjet tvrđavi 'Punakha dzong', zimskoj rezidenciji duhovnog vođe, sagrađenoj 1637.godine između dvije rijeke, muške 'Po Chu' i ženske 'Mo Chu', po mnogima jednoj od najljepših tvrđava u Butanu.
Večera, noćenje.

5.dan : PUNAKHA - PARO (2.200 mnm) doručak, ručak, večera, 27.9.2024.
Nakon doručka posjetit ćemo hram Chimi Lhakhang na okruglom brdu pokraj Punakhe. Samostan izgrađen 1499. godine, posvećen je Lami Drukpa Kinley, također poznat kao 'Božanski Madman' ili 'Mad Saint'. On je poznat i kao svetac koji se zalagao za upotrebu falusnih simbola kao slika na zidovima.
Odlazak u Paro, povijesni grad s mnogim svetim mjestima i povijesnim građevinama. U njemu se nalazi i jedina međunarodna zračna luka u Butanu. Ručak. Obilazimo nacionalni muzej Butan, jedinstvenu kružnu zgradu poznatu i kao Ta-dzong. U njemu je izloženo preko 3.000 djela butanske umjetnosti, koja pokriva više od 1.500 godina kulturne baštine. Njegova bogata građa različitih tradicija i disciplina predstavlja izvanrednu mješavinu prošlosti sa sadašnjosti i glavna je atrakcija za domaće i strane posjetitelje. Paro Dzong, također je poznat kao Ringpung Dzong, znači "Tvrđava na gomili dragulja". Ovaj impresivan dzong je najljepši primjer butanske arhitekture i jedan je od najpopularnijih i najpoznatijih dzonga u Butanu.
Večera, noćenje.

6.dan : PARO doručak, ručak, večera, 28.9.2024.
Nakon doručka izlet sa uključenim ručkom, ovisno o vremenskim uvjetima:
Samostan Taktsang, smješten na okomitoj litici na 3.120 mnm , i oko 900 m iznad doline Paro. Najljepši i neslužbeni simbol Butana, poznat je i pod nazivom 'Tiger's Nest' (zmajevo gnijezdo). Ovaj kompleks hramova i kulturna ikona Butana, čija posebnost je izoliranost i dostupnost samo brdskim putevima, smatra se jednim od najsvetijih mjesta budističke religije. Da biste došli do samostana, potrebno je oko 5 sata hodanja (oba smjera) za prosječnu osobu, ali vrijedi svakog napora jer Taktsang predstavlja raj za fotografe.
ILI
Vožnja do planinskog prijevoja Chele La Pass, na nadmorskoj visini 3,988 metara, zbog čega je jedan od najviših prolaznih planinskih prijevoja u Butanu. Jednosatnom vožnjom kroz prijevoj uživati ćete u botaničkom raju i pogledu na svete planine Jomolhari i Jichu Drake. Također je obilježen stotinama zastava za molitvu koje se vijore na vjetru. Vidjeti ćete i kaskade divljih ruža i ostalog planinskog cvijeća. Nakon toga slijedi šetnja do Kila Goenpa-e, doma budističkih redovnicakoje su svoje živote posvetile molitvi i meditaciji. Sagrađen u 9. stoljeću, ovo je najstariji budistički ženski samostan u Butanu, te vas od prijevoja Chele La Pass do njega čeka ugodna šetnja nizbrdo od sat vremenea kroz prelijepu šumu.
Navečer ćemo posjetiti hram Kyichu Lhakhang iz 7. stoljeća, jedan od 108 samostana koje je na Himalaji sagradio tibetanski kralj Songtsen Gampo.
Povrtak u hotel, večera, noćenje.

7.dan : PARO - KATHMANDU doručak, večera, 29.9.2024.
Nakon doručka prijevoz do zračne luke i let za Kathmandu. razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasanog gradića u dolini Kathmandu, sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja. Dolina Katmandu je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisana na listu svjetske baštine UNESCO-a. Jedan od spomenika je i Durbar square, trg ispred kraljevske palače. Vidjet ćete Palaču 55 prozora sa zlatnim vratima, koju je izgradio radža Jitamitra Malla 1769. godine ; Hram Vatsala - kameni hram posvećen božici Vatsala; Kip kralja Bhupatindre Malla; Lion's Gate. Povratak u Kathmandu.
Večera, noćenje.

8.dan : KATHMANDU – doručak, večera, 30.9.2024.
Doručak. Vožnja do 5 km udaljene, stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova ( na žalost neki od njih su u zadnjem potresu dosta oštećeni ). Poznat i kao grad umjetnika. Na brdu, 2 km od Kathmandua, posjetit ćemo jedno je od najvažnijih budističkih svetišta i važno mjesto hodočašća u Nepalu - Swayambhunath. Sastoji se od stupe, te nekoliko različitih svetišta i hramova a poznat je i kao Majmunski hram, zbog velikog broja majmuna koji nesmetano žive na njegovom sjeverozapadnom dijelu.
Posjetit ćemo Durbar square, trg u srcu grada sa nizom hramova, spomenika i drevnih palača bivših nepalskih vladara. Glavne atrakcije su Hanuman Dhoka Royal palace, veličanstveni Taleju Temple (preko 40m), Kumari Ghar (rezidencija živuće Božice), hram Ashok Vinayak (posvećen gospodaru sa slonovom glavom – Ganeshu), Kal Bhairav (Bog gnjeva). Iako su na žalost, zbog nedavnog potresa mnogi hramovi ostećeni, to neće umanjiti vaš doživljaj. Slobodno vrijeme za shoping u popularnoj turističkoj četvrti Thamel - poznatoj po svojim uskim uličicama prepunim raznih trgovina, restorana, kafića.
Večera u lokalnom restoranu uz folklorni show. Noćenje.

9.dan : KATHMANDU - ISTANBUL - ZAGREB doručak, 1.10.2024.
Prijevoz u zračnu luku (u hotelu će vam dati pakirani doručak) i let za Istanbul na liniji TK 727 u 07:35 sati. Dolazak u 13:05 sati.
Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18:20 sati. Dolazak u 19:30 sati.

Cijena po osobi (minimum 15 putnika): 2.690,00 EUR
Cijena po osobi (minimum 10 putnika): 2.850,00 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu: 480,00 EUR

Za rane prijave do 1.6.2024. popust: 70,00 EUR

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara.

   Cijena uključuje:

 • aviokarta na ekonomskoj klasi,
 • 8 noćenja u hotelima 4* (lokalna kategorizacija),
 • rani check-in po dolasku, obroci prema programu,
 • pratitelj na hrvatskom jeziku,
 • lokalni vodiči na engleskom,
 • razgledi i ulaznice prema programu,
 • vizu za Butan (sa posredovanjem),
 • dozvola za boravak u Butanu,
 • jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d , polica br 45-7002931692).

Cijena NE uključuje:

 • aerodromske pristojbe (cca 505 EUR – točan iznos na dan pisanja karte),
 • letove Kahmandu – Paro i Paro – Kathmandu (cca 550 EUR – točan iznos na dan pisanja karte),
 • napojnice za lokalne vodiče i vozača (cca 6$ dnevno), viza za Nepal 25$ - dobiva se i plaća na ulazu u zemlju.

Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR na dan 29.03.2024. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa, posebno na otočju Galapagos.Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije https://www.itc-travel.hr/https-www-itc-travel-hr-wp-content-uploads-2023-10-opci-uvjeti-itc-pdf/

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Informacije i rezervacije:
Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a,
OIB: 93712633315;
Tel: +385 1 488 1100;
info@globtour.hr;
www.globtour-event.com.

Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.);

Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2024 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu