Glavni formular

Maroko - 8 dana

MAROKO - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji 

Maroko (Al-Mamlaka al-Magribiya, neslužbno al-Magrib), država u sjeverozapadnoj Africi, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Na istoku graniči s Alžirom, a na zapadu sa Zapadnom Saharom. Na teritoriju Maroka su španjolske enklave Ceuta i Melilla. Najveći dio Maroka zauzima gorje Atlas. Maroko ima uglavnom sredozemnu klimu koja u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku. 

Sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim - uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva!

Maroko - 8 dana

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – CASABLANCA

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova.
Let zrakoplovom na letu Lufthansa za Casablancu preko Frankfurta u 14:55 sati, slijetanje u Frankfurt u 16:30 sati i nastavak putovanja u 21:55 sati.
Planirano slijetanje u 01:35, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu. Smještaj i noćenje.

2. dan: CASABLANCA – RABAT – FES

Doručak. Odlazak u panoramski i pješački razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra Maroka: trg Muhameda V., Trg Ujedinjenih naroda, Trg Protektorata, itd. Uključena ulaznica za unutrašnji razgled veličanstvene džamije Hassana II., po veličini druge džamije u svijetu, s 200 m visokim minaretom.

Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kavu ili čaj i odlazak prema Rabatu, administrativnom sjedištu zemlje.
Razgled uključuje: Kraljevska palača (razgled izvana), velika utvrda Kassbah Oudayas, mauzolej Muhameda V., te Hasanov toranj.
Odlazak prema Fesu i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: FES – VOLUBILIS – MEKNES – FES

Doručak. Odlazak prema Volubilisu. Smještene usred plodne ravnice, ruševine rimskog grada Volubilisa najbolje su očuvano arheološko nalazište u Maroku (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Nastavljamo prema Meknesu, gdje ćemo obići nekoliko lokacija starog kraljevskog grada kao što su poznata vrata Bab Mansour, kraljevske konjušnice Hri Souani i staru medinu koja je od 1996. na popisu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO.

Nakon obilaska Meknesa vraćamo se u Fez, drugi najveći grad u zemlji i razgledavamo najstariji od kraljevskih gradova s najstarijim sveučilištem na svijetu i medinom koja je labirint od 9600 uličica, najveća medina na svijetu i najveći prostor na svijetu bez automobilskog prometa! Fez je na prvi pogled mnogima šokantan, bučan, konfuzan, ali i beskrajno zanimljiv i kako vrijeme u njemu prolazi, zavlači se pod kožu.

Povratak u hotel u večernjim satima, večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: FES – IFRANE – MIDELT – ERFOUD – MERZOUGA

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom prema jugu preko skijaškog središta Ifrane s prekrasnim krajolikom – često ga nazivaju „švicarski Maroko“ i azrou, šumom cedrovine. Putem ćemo zastati u gradiću Mideltu, smještenom u zaravni između Srednjeg i Visokog Atlasa, poznatom po mineralima i hladnijem vremenu kroz ljeto. Ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu aranžmana). Nastavak putovanja prema Merzougi kroz dolinu Ziz. Posjećujemo Erfoud, gradić smješten u saharskoj oazi, poznat po svojim fosilima starima i stotine milijuna godina! Iz Erfouda u Merzougu, „vrata Sahare“, upućujemo se u džipovima! Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: MERZOUGA – ERFOUD – TINGHIR – TODRA GORGE – OUARZAZATE

Rano buđenje. Odlazimo u pustinju kako bismo na devama dočekali svitanje, jedinstven doživljaj u pješčanim dinama Merzouge!
Povratak u hotel na doručak. Ponovno se ukrcavamo u džipove i odlazimo u Erfoud gdje se selimo u autobus i krećemo na putovanje prema mjestu Ouarzazate, „gradu datulja“. Proći ćemo putem kroz živopisan gaj palmi u Skouri i kroz Dolinu tisuću kazbaha. Iz Skoure idemo istočno prema El Kelaa M'gouna ili „Dolini ruža“. Dolazimo u Dolinu datulja s impresivnim vapnenačkim stijenama, prelijepim palmama i rijekom. Odtud nastavljamo prema kanjonu Todra, omeđenom stijenama visokim i do 400 metara i raskošnim palmama uokolo koje svojim krošnjama kao da skrivaju rijeku u dubini. Ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu aranžmana). Dolazak u Ouarzazate, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: OUARZAZATE – AIT BEN HADDOU – MARRAKECH

Doručak. Odlazimo otkriti tajne Ouarzazatea, poznatog i kao „marokanski Los Angeles“, budući da je u njemu sjedište filmske industrije, tu su dva filmska studija s kulisama iz „Mumije“, „Gladijatora“, „Sahare“, itd. Posjetit ćemo kazbu Taourirt. Potom putujemo kroz impresivno gorje Atlas prema egzotičnom Marrakechu. Ali, prije nego što dođemo do njega, stat ćemo u Ait Ben Haddou, utvrđenom selu i popularnoj filmskoj lokaciji, čak je i više filmova tu snimano nego u prethodno spominjanom mjestu Ouarzazate. Ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu aranžmana). Odlazimo iz fotogeničnog Ait Ben Haddoua i preko prijelaza Tizi n'Tichka na 2.260 m visine, spuštamo se prema Marrakechu. Dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.

7. dan: MARRAKECH

Doručak. Danas posvećujemo vrijeme možda najpoznatijem od kraljevskih gradova Maroka, slavnom Marrakechu, „Crvenom gradu“. Smješten u unutrašnjosti Maroka, ispod planine Atlas i poznat kao jedan od četiri kraljevska grada, Marrakech je svakako jedan od najegzotičnijih i najljepših gradova Magreba, a po mnogima najljepši marokanski grad.

Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12.st. kad su počele izgradnje blistavih palača i parkova. Posjetit ćemo vrt Majorelle (uključeno u cijenu aranžmana), kojeg je dizajnirao istoimeni francuski umjetnik prije zamalo sto godina, a poznatiji je po jednom drugom imenu – riječ je o jednom od najvećih modnih kreatora 20. stoljeća, slavnom Yvesu Saint-Laurentu, koji se početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća skrasio u Marrakechu, u vili Majorelle, s vrtom u kojem se danas nalazi muzej ( ulaznica uključena u cijenu aranžmana ) koji nosi njegovo ime. Prema želji slavnog dizajnera, po ovom je vrtu, kojim dominira posebna plava boja (bleu Majorelle), prosut njegov pepeo. Pun egzotičnih biljaka, kaktusa, bugenvilija, cvijeća s različitih kontinenata, vrt Majorelle će vas očarati.

Prošetat ćemo uz slavnu džamiju Koutobiju, obići palaču Bahia i proći kroz židovsku četvrt, mellah. Šetnju kroz Marrakech završit ćemo na najvećem afričkom trgu, glasovitom Jemaa el Fna, žili kucavici grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje medine, kupovinu, obilaske, itd. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan: MARRAKECH – FRANKFURT – ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne. Prijava na let na liniji LH4441 za München, let planiran u 13:45 sati. Slijetanje u München u 17:30 sati.
Nastavak putovanja u 21:15 sati, planirano slijetanje u 22:20 sati. Satnice leta iskazane na dnu programa.

RED LETENJA:
02.01.2025.
Avio prijevoznik: Lufthansa

02 JAN ZAG FRA 14:55 16:30
02 JAN FRA CMN 21:55 01:35+1

09 JAN RAK FRA 13:45 17:30
09 JAN FRA ZAG 21:15 22:20

FIRST MINUTE Cijena programa : 1.710,00 EUR        

REDOVNA Cijena programa : 1.780,00 EUR

Zrakoplovne pristojbe i naknade u cijeni aranžmana.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

                        

Cijena uključuje:

• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Frankfurt – Casablanca/Marrakech – Frankfurt –Zagreb
• zrakoplovne pristojbe i naknade
• pet noćenja na osnovi polupansiona u hotelima 4* u Maroku (2 noćenja u Fesu, 1 noćenje u Ouarzateu i 2 noćenja u Marrakechu)
• jedno noćenje na osnovi polupansiona u kasbahu 3* u Merzougi
• jedno noćenje na osnovi doručka u hotelu 4* u Casablanci
• u cijenu uključeno 3 ručka u restoranu (4. dan, 5. dan i 6. dan)
• autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
• razglede prema programu
• ulaznice u sve lokalitete prema programu koji se posjećuju: džamija Hassana II. u Casablanci, arheološko nalazište Volubilis, Bounania medresa i Taourirt kazba u Ourzazateu, palača Bahia, Majorelle vrt u Marrakechu, Ysl muzej
• vožnju džipovima između Erfouda i Merzouge i nazad
• jahanje deva u Merzougi
• bočicu vode dnevno po osobi
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
• lokalne vodiče na engleskom jeziku
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• obavezne napojnice za vozače i lokalne vodiče: 50 € po osobi
• doplatu za jednokrevetnu sobu: 400 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:
• 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
• dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informativni red letenja:

Prijevoznik: Lufthansa

LH 1415 ZAGREB - FRANKFURT 14:55 - 16:30
LH 1330 FRANKFURT - CASABLANCA 21:55 - 01:35+1
LH 4441 MARRAKECH - FRANKFURT 13:45 - 17:30
LH 1437 FRANKFURT - ZAGREB 21:15 - 22:20

Predviđeni hoteli:
02.01.2025.
Casablanca: Hyatt Regency hotel 5*
Fes: Palais Medina hotel 5*
Merzouga: Sahara Desert Luxury Camp
Ouarzazate: Oscar by Atlas hotel 4*
Marrakech: Palm Plaza Hotel 5*

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Lufthansa objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. U Maroku hoteli 4* prema našoj ocjeni više odgovaraju kategorizaciji 3/4*.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Kratkotrajni boravak - za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim državljanima nije potrebna viza (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Granična marokanska policija dužna je ovjeriti putovnicu stranca brojem i žigom ulaska, prigodom prvog ulaska stranca. Stoga je korisno provjeriti jesu li broj i žig ulaska pravilno otisnuti u putovnici jer predstavljaju dokaz zakonitog ulaska u zemlju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Maroku nalazi se u Rabatu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Maroku nalazi na adresi 73, rue Marnissa, Souissi, 10170 Rabat, Morocco. Kontakt podaci: tel. 00 212 537 63 88 24, 537 63 88 25, fax. 00 212 537 63 88 27, e-mail: rabat@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Preporučujemo uplatu police putnog osiguranja. Detaljnije informacije možete dobiti u agenciji.

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2024 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu