29.12.2021. - 2.1.2022.

Magična svjetlost Portugala za Novu godinu

Posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba


1. DAN: ZAGREB – PORTO
Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman 90 minuta prije polaska. Ukrcaj na izravni charter let za Porto u ranim prijepodnevnim satima. Po slijetanju ukrcaj u autobus i panoramski razgled, autobusom i pješice, Porta-grada bogate povijesti i suvremene arhitekture sa živopisnom povijesnom jezgrom unutar romaničkih zidina iz XIV st. pod zaštitom UNESCO. Vožnja prekrasnom suvremenom avenijom Boa Vista, uz provokativno zdanje Casa da Musica poznatog arhitekta Rema Kolhasa, potom Centar suvremene umjetnosti Fundacão Serralves, utvrda São Francisco Xavier, novo rezidencijalno naselje Matosinhos, kultni café Casa de Chá da Boa Nova uglednog portugalskog arhitekta Alvara Size Vieire uz obalu Atlantika, gdje ćemo se kraće odmoriti, potom vožnja duž plaža te rijeke Douro prema starom središtu grada, Katedrala, stare zidine grada, pogled s gornje razine mosta na rijeku i Porto, pa Burza, Crkva sv. Franje iz XIII st. - najbogatije ukrašena crkva u Portugalu (ulaznica uključena). Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro gdje u priobalnoj četvrti Ribeira smješten i dojmljivi most Luis I projektiran učenikom Eiffelove škole Theophileom Seyrigom. Vožnja pored Gradske vijećnice. Smještaj u hotel (16:30h) CRISTAL PORTO 4*. Predlažemo predvečernju šetnju s pratiteljem putovanja do nedalekog kolodvora São Bento i četvrti Ribeira, središta noćnog života, gdje u nekoj od tipičnih taverni uz rijeku možete probati portugalske specijalitete i vina. Noćenje.

2. DAN: PORTO – AVEIRO - COIMBRA
Doručak. Odjava iz hotela. Stvari ostaviti na recepciji. Šetnja preko mosta do vidikovca nekadašnjeg samostana Serra de Pilar s pogledom na cijeli Porto. Mogućnost kraće vožnje panoramskom žičarom iznad rijeke, koja kreće s te točke. Posjet vinskom podrumu, degustacija čuvenih vina porto, koja su proslavila Porto i dolinu rijeke Douro s vinogradima. Slobodno vrijeme za degustaciju tipičnih proizvoda portugalske gastronomije (pata negra) u Villa Nova de Gaia i eventualnu vožnju brodom. Oko 14:00h, ukrcaj u autobus i kraća vožnja do Aveira (80 km - 60 min), gdje ćemo pogledati čuvene plaže, živopisne šarene ribarske kućice i prošetati slikovitim središtem grada. Oko 16:30h nastavljamo prema Coimbri (140km – 1:50h) najstarijem sveučilišnom središtu Portugala. Vozimo se preko rijeke Mondego uz drevni samostan Santa Clara a Velha, s kojim je vezana čuvena ljubavna priča kralja Pedra I i Done Ines de Castro, pješački most Pedro i Ines, potom uz srednjevjekovne zidine do Gornjeg grada, razgled pješice: zgrada prvog sveučilišta u Potugalu - Universdade iz XIII st. s tornjevima i baroknom bibliotekom, samostan Santa Cruz, stara romanička katedrala Sé Velha. Smještaj u hotel ASTORIA 3*. Slobodno vrijeme u barovima i restoranima bogatom Donjem gradu. Noćenje.

Magična svjetlost Portugala za Novu godinu

3. DAN: COIMBRA – TOMAR – FATIMA – BATALHA – ÓBIDOS - LISABON
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak puta do slikovitog templarskog grada Tomar (80 km - 60 min), uz rijeku Nabão. Portugal je bio jedina europska država koja nije zatrla templarski red, omogućivši mu egzistenciju pod krinkom Reda Krista. Templarska utvrda iz XII st. pod zaštitom UNESCO (ulaznica, lokalni vodič), prekrasan je primjer manuelinske arhitekture, s poznatom kapelom «Charola» izgrađenom po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Nastavljamo put do obližnje Fatime (cca 25 km - 40 min), jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu posljednjeg ukazanja nalaze se bazilika i Capela das Apariçoes, gdje ćemo se kraće zadržati. Potom slijedi kratka vožnja do samostana Batalha (15 km - 25 min), prvog u Portugalu izgrađenog u stilu visoke gotike s prekrasnim manuelinskim klaustrima i čuvenim Capelas Imperfeitas. Batalhu je utemeljio kralj João I nakon velike portugalske pobjede u dinastičkom sukobu s Kastiljom 1385. godine i u kapelama su grobnice utemeljitelja, članova njegove uže obitelji, te svih kasnijih portugalskih kraljeva dinastije Avis do Manuela I. Posljednja postaja na našem putu prema Lisabonu bit će atmosferični gradić Óbidos (70 km - 50 min), tradicionalni vjenčani poklon portugalskim kraljicama. Uske, strme uličice s bijelim pročeljima ukrašenim modrom bojom i cvijećem bugenvilija nose i danas vidljiv damski pečat negdašnjih uglednih gospodarica grada, a prepune su malih restorana i kafeterija - izvrstan dekor za ugodan putni predah. Radoznali mogu prošetati gradskim zidinama iz XII st. s kojih se pruža odličan pogled. Kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama po slikovitim ulicama, a preporučuje se i kušanje lokalnog likera Ginjinha. Dolazak u Lisabon (90km - 75 minuta) oko 19:00h. Kraće stajanje na vidikovcu uz Parque Eduardo VII , gdje je spomenik čuvenoj pjevačici Amaliji Rodriguez. Smještaj u hotel SANA CAPITOL 3*. Orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja do trga Rossio, oko kojega, u Baixi i ulici Porta de Santo Antão ima mnogo zanimljivih restorana i drugih sadržaja, a na obližnjem trgu Praça do Comercio je doček Nove godine. Noćenje.

4. DAN: LISABON – SRETNA NOVA GODINA
Doručak. Panoramski razgled grada autobusom i pješice: vožnja do EXPA s kraćom šetnjom od kolodvora Oriente do Oceanarija, vožnja obalom Teja pored tipičnih četvrti Graça i Alfama, pogled na Casa dos Bicos - gradsku palaču iz XVI st. sagrađenu u renesansnom stilu za osvajača Goe, Afonsa de Albuquerque, potom trg Praça do Comercio , Alcantara, gradska vijećnica i nastavak do Belema gdje se nalazi Padrão dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na listi svjetske baštine UNESCO, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz XVI st., pod UNESCO zaštitom. U crkvi su sahranjeni kralj Manuel i njegovog sin João III te njihove supruge i slavni moreplovac Vasco da Gama. Završavamo naš razgled u Alfami ispred katedrale- Sé i obližnje crkve sv. Antonia Lisabonskog. Poslijepodne, predlažemo odlazak u šetnju elegantnom Avenidom da Liberdade, koja je u 19 st. bila omiljena promenada lisabonske elite, do slikovitih četvrti Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima te vožnju legendarnim tramvajem 28E s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom i do Castela São Jorge s pratiteljem putovanja. Noćenje.

Opcija+ U večernjim satima, transfer na FADO večer u tipičnom restoranu s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi.

5. DAN: LISABON – SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAISS - ESTORIL - LISABON
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama i gdje možete posjetiti Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti u posjet poznatoj tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari gdje možete uživati u ribi, rakovima i drugim morskim specijalitetima. U kasnim popodnevnim satima, dva i pol sata prije polijetanja zrakoplova, ukrcaj u autobus sa stvarima, 15 minutni transfer do zračne luke u Lisabonu, prijava na posebni charter let za Zagreb u predvečerje.

Opcija+ Poludnevni izlet autobusom u Sintru, na Cabo de Roca te Estoril i Cascaiss 08:00h - 14:00h. U Sintri će se posjetiti ljetna rezidencija portugalskih kraljeva Palácio Nacional de Sintra (45 min, ulaznice, lokalni vodič), zatim kraća vožnja (20 min) do najzapadnije točke europskog kontinenta Cabo da Roca i obližnjih mondenih ljetovališta Cascais i Estoril. U Sintri i Cascaisu je predviđen kraći odmor.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
FM 5590 kn / 5790 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1390 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
Zrakoplovne pristojbe ( 400 kn) uključene su u cijenu.

Cijena za trokrevetnu sobu: na upit

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Porto i Lisabon - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz od zračne luke i odlazni prijevoz do zračne luke, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Portu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Coimbri, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Lisabonu, prijevoz prema programu, poludnevni razgled Lisabona, lokalnog vodiča za razgled Porta, ulaznice za Crkvu sv. Franje, ulaznicu i vodiča za Templarsku utvrdu u Tomaru te troškove organizacije.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: putno zdravstveno osiguranje, obroke, izlete po narudžbi, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.
Napomena: Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo prilikom kupovine aranžmana.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

FADO večer
Cijena: 690 kn po osobi
Uključuje: prijevoz i večera

Poludnevni izlet autobusom u Sintru
Cijena: 550 kn po osobi
Uključuje: prijevoz, razglede prema programu i ulaznicu za Palácio Nacional de Sintra

Napomena: Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo prilikom kupovine aranžmana. Cijene navedenih izleta vrijede za min. 20 prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika po izletu, moguća je izmjena cijene.

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Kontakt:
info@globtour.hr
01 4881-107 / 4881-116
091 4881-107

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Svi će putnici dobiti obavijest

o redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnog programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Trg N. Š. Zrinskog 1/I, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtourevent.hr. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000032 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700040723 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2021 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu