29.12.2021. - 2.1.2022.

NOVA GODINA U PORTUGALU

Posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba


1. DAN: (29.12.) ZAGREB – PORTO
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 05:30 na odlaznom terminalu gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Porto u 07:00. Po slijetanju u Porto u 10:00 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te razgled Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Razgled Porta koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., crkva sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D. Luisa i preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se s načinom proizvodnje kao i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira i šetnju po ovom šarmantnom gradu. Smještaj u hotel te kraći odmor. Navečer predlažemo odlazak do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: (30.12.) PORTO – BATALHA - LISABON
Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja do Batalhe. Predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do Lisabona. Po dolasku u Lisabon odlazak do najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Odlazak do hotela te smještaj u hotel. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

NOVA GODINA U PORTUGALU

3. DAN: ( 31.12. ) LISABON ( SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL ) - SRETNA NOVA GODINA!!
Predlažemo izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Razgled grada te kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo odlazak na ručak u jedan od mnoštva ribljih restorana. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 15:00 sati. Predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Slobodno vrijeme u Lisabonu za pripreme za najluđu noć u godini. Predlažemo odlazak do poznatog trga Praça do Comércio gdje će biti organiziran doček na otvorenom te nezaboravan vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: ( 01.01. ) LISABON – OBIDOS – NAZARET – FATIMA - COIMBRA
Doručak. Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, zaustavit ćemo se u prekrasnom ljetovalištu Nazare na obali Atlantskog oceana. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Coimbre, „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi. Razgled grada te slobodno vrijeme za večeru u Coimbri. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: ( 02.01. ) COIMBRA – AVEIRO -PORTO– ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Coimbre te nastavak vožnje do Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Razgled grada te slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do zračne luke Porto te prijava za direktan let za Zagreb u 19:00 sati. Slijetanje u Zagreb u 22.00 sata. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

REDOVNA CIJENA: 4.490,00 kn + pristojbe zračnih luka

Cijena aranžmana uključuje:
• prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu,
• sve transfere autobusom prema programu,
• razgled Lisabona, Porta, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja,
• smještaj u hotelu Black Tulip 4* u Portu na osnovi 1 noćenja s doručkom, www.hotelblacktulip.pt
• smještaj u hotelu Olissippo Oriente 4* u Lisabonu na osnovi 2 noćenja s doručkom, www.viphotels.com
• smještaj u hotelu Tryp Coimbra* u Coimbri na osnovi 1 noćenja sa doručkom, www.viphotels.com
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
• organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:
• pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
• boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta),
• doplata za izlet u okolicu Lisabona (Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril) – 45 Eur- najmanje 30 prijavljenih), obavezna najava izleta pri prijavi aranžmana, bez ulaznice u Nacionalnu palaču
• ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana,
• fakultativne izlete,
• obroke koji nisu uključeni u cijenu.

Obavezne doplate:
• zrakoplovne pristojbe koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
• boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)

Eventualne doplate: (okvirne cijene, točne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)
• samostan sv. Jeronima – cca 10 eur
• biblioteka u Combri – 12 eur
• crkva sv. Franje u Portu – 8 eur
• degustacija vina u Portu – 12 eur
• ulaznica za Oceanario – 18 eur
• večera uz Fado program u Lisabonu - 55 eur (večera u 3 slijeda i piće uz Fado program)- (bez prijevoza - najmanje 15 prijavljenih)

Popusti i doplate:
• 1 dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe – popust 700 kn
• odrasla osoba na trećem ležaju – popust 150 kn
• doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1290 kn

.

PREDVIĐEN RED LETENJA NA CHARTER LETU CROATIA AIRLINESA

29.12.2020.Zagreb 07:00Porto10:10
02.01.2021.Porto19:00Zagreb 22:00

Sva navedena vremena leta su lokalno vrijeme. Vremenska razlika Portugala je -1 sat u odnosu na Hrvatsku!

Dozvoljena težina predane prtljage do 15 kg(uključena u cijenu) + do 8 kg ručne prtljage

NAPOMENA:

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta) Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Kontakt:
T +385 1 488 11 00
M. +385 91 481 05 12
e-mail: outgoing@globtour.hr

Minimalan broj putnika: 35

Maksimalan broj putnika:45

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije/aranžmana pristajete na navede uvjete stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL d.o.o; Odgovorni organizator MONDO TRAVEL d.o.o; HR-AB-01-080093516. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 03.09.2020. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 11 - 7002783444, te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 45 - 7002783241. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2021 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu