Lviv

28.04.-01.05.2022.

Kralj Galicije


Detalji putovanja

Grupno putovanje 

4 DANA/ 3 NOĆENJA

Posebna pogodnost

Izravan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba!

Lviv glavno je kulturno središte na zapadu Ukrajine i prijestolnica nekadašnjeg srednjevjekovnog kraljevstva Galicije u razdoblju 1272-1349. nastalog nakon raspada drevne Kyjivske Rusji, do pripojenja Poljskom kraljevstvu kraljem Kazimirom III. Drugom podjelom Poljske pripao je Austriji, u međuratnom razdoblju nakon dosta otimanja ponovno Poljskoj, a nakon II svjetskog rata konačno je pripojen Ukrajini. Grad na rijeci Poltvi, ne samo što geografski leži na tzv. Europskoj vododijelnici koja dijeli rijeke Sredozemnog od rijeka Baltičko-Sjevernomorskog slijeva već je i etničko-religijsko sučelje različitih kultura, ukrajinske, poljske, njemačke, židovske, mađarske, rumunjske i ruske koje se jasno odražavaju u arhitekturi, kulturnom profilu i religijskom sklopu grada.

Lviv

1. DAN: ZAGREB – LVIV - SUSRET S GRADOM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije polijetanja zrakoplova
Let posebnim zrakoplovom izravno za Lviv. Lokalno vrijeme HR +1h. Po slijetanju u zračnu luku Danylo Halytskyi, susret s lokalnim vodičem u predvorju. Ukrcaj u autobus i polazak u vođeni razgled Lviva (cca 5h).
Autobus nas vozi do najviše točke grada, Zamkove gore, gdje nakratko stajemo kako bismo s vidikovca u parku uz ostatke Visokog zamka, iz ptičje perspektive osmotrili grad i zdanje nekadašnjeg parlamenta Galicije, danas Sveučilišta, Lvivsku Politehniku, prestižno područje grada oko Parka Stryiskyi i još mnogo toga.
U nastavku stat ćemo uz groblje Lychakiv, jednu od najljepših nekropola Istočne Europe i upoznati se s vrtom u kojem su Vrijeme i Vječnost skamenjeni u tisućama skulptura. Slijedeća postaja je barokno remek djelo iz XVIII stoljeća, kompleks Grko-katoličke mitropolije, koji se sastoji od crkve sv. Jurja, mitropolitskog dvora te vrta sv. Jurija, sazdanih po zamislima arhitekata Meretina i Fesingera te kipara Pinzela. Na koncu, zaustavljamo se uz Pivovarni muzej “Lvivarnya”, scenu mnoštva kulturno–umjetničkih događanja, gdje će se uz 3D prezentaciji moći više saznati o varenju piva. Ukoliko ste ljubitelj piva imat ćete prigodu tijekom degustacije kušati nekoliko vrsta lokalnog piva. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje
OPCIJA+ Večera u restoranu u središtu grada

2. DAN: LVIV INTIMNO
Doručak. Susret s lokalnim vodičem i pratiteljem na recepciji
hotela u 10:00h odakle krećemo na detaljni trosatni pješački razgled grada, tijekom kojega ćemo doznati i o povijesti pripravljanja i konzumacije kave u Lvivu, koji doista obiluje mnogim kafeterijama.
Iz srca starog grada, Rynka s Vijećnicom prošetat ćemo srednjevjekovnim spletom uskih ulica do velikog renesansnog zdanja Crkve Uznesenja Marijina, barokne dominikanske crkve, Talijanskog dvorišta u Palači Bandinelli, Palače Ljubomirski, gotičke Latinske katedrale, Armenske četvrti s Armenskom crkvom te Kraljevskog Arsenala i kompleksa Bernardinskog samostana, produljiti glavnom gradskom avenijom Prospektom Slobode do spomenika pjesniku Tarasu Ševčenku djelu kipara braće Suhorski, uz koji je i spomenik Valu narodnog preporoda koji se Ukrajini povezuje s Ševčenkovim imenom te do arhitektonskog dragulja, zdanja Opere, jednog od najljepših operno- baletnih teatara u Europi, sazdanog po projektu poljskog arhitekta Zygmunta Gorgolewskog, tada ravnatelja Više umjetničko-industrijske  škole  u  Lvivu.  Usput,  čut  ćemo i legende o mnogim poznatim žiteljima Lviva, poput posljednjeg poljskog kralja Stanislava Leščinskog, uglednog matematičara Stefana Banacha, futurologa i spisatelja Stanislava Lema, ukrajinskog pjesnika i revolucionara Ivana Franka te egzotičnog spisatelja Leopolda von Sacher Mazocha, čija kafeterija još uvijek izvrsno posluje u Lvivu i ima brojnu i vjernu klijentelu.
Na koncu svratit ćemo do radionice čokolade gdje se uz ručno rađenu čokoladu može kušati i lokalni specijalitet zapajanu kavu. Slobodno vrijeme. Preporučujemo posjet Nacionalnoj galeriji te Muzeju povijesnog blaga u Palači Bandinelli gdje su izložene dragocjenosti, nakit, namještaj te mnogi drugi ukrasni predmeti vezani s poviješću Lviva. Noćenje.

OPCIJA+ Ručak u gradskom restoranu

Lviv

3. DAN: IZLET DVORCI LVIVSKOG KRAJA
Doručak. Susret s lokalnim vodičem i pratiteljem na recepciji hotela u 09:00h. Ukrcaj u autobus i vožnja u okolicu Lviva gdje ćemo posjetiti tri zanimljiva povijesna zdanja, nastala uglavnom u XVII stoljeću, u razdoblju vladavine poljsko– litavskih vladara.
Dvorci Lvivske regije najznačajnije su turističke atrakcije izvan grada. Njihova lijepa arhitektura, mistična povijest i bajkoviti krajobrazi oduvijek su privlačili ljude.
Dvorac Olesko vjerojatno je najpoznatiji dvorac u Lvivskoj regiji, oživljen iz potpunih ruševina. Njegov prvi spomen datira iz 1327. godine, dok je na brijegu još stajala stara utvrda Kijevske Rusi. Posebno je zanimljiva činjenica da je u njemu rođen poljski kralj Jan III Sobieski pobjednik nad Turcima prigodom II podsjedanja Beča 1683. godine
Dvorac Pidhirtsi renesansni je arhitektonski spomenik, izgrađen 1635.-1640. godine, po naputcima arhitekta Andrea del Aqua, sukladno narudžbi krunskog hetmana Stanislawa Konetzpolskog. Jedan je od najboljih europskih primjera kombinacije renesansne palače s bastionskom utvrdom. Kompleks uključuje trokatnu palaču, unutarnje dvorište, crkvu sv. Josipa i “francuski” park. 1720. godine dvorac je prešao u vlasništvo obitelji Zhevuski koja ga je pretvorila u pravi muzej.
Dvorac Zolochiv od svoje izgradnje služio je kao utvrda, kraljevska rezidencija, vlastelinska domena, zatvor pa čak i kao obrazovna ustanova. Sazdan je 1634. sredstvima Jakuba Sobieskog, oca kralja Litavsko–poljske Unije Jana III Sobieskog kao obrambena utvrda, prema projektu nepoznatog talijanskog arhitekata. Ručak u lokalnoj kafeteriji. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN: LVIV - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer u zračnu luku na let za Zagreb.
Preporučujemo, ukoliko vrijeme transfera to bude dopuštalo, u dogovoru s pratiteljem otići na kratki izlet do malog grada Rohatyna (70km - 1h) rodnog mjesta Anastasie Lisowske, čuvene Roxelane Hürem sultan, supruge Sulejmana I Veličanstvenog. Spomenik joj je podignut u samom središtu mjesta.

1. DAN: ZAGREB – LVIV – EDEM RESORT
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije polijetanja zrakoplova
Let posebnim zrakoplovom izravno za Lviv. Lokalno vrijeme HR +1h. Po slijetanju u zračnu luku Danylo Halytskyi, susret s lokalnim vodičem u predvorju.
Ukrcaj u autobus i transfer do hotela Edem resort (45 min). Smještaj u hotel. Vrijeme za odmor uz korištenje hotelskih kapaciteta. Noćenje.


2. DAN: EDEM RESORT - PARK 3020 - DVORAC SVIRZH - LVIV
Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. U 11:00h susret s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem na recepciji hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Lvivu. Na putu stajemo u nedavno otvorenom Parku suvremene skulpture 3020, s opsežnom prezentacijom radova suvremenih ukrajinskih umjetnika. Slijedeća postaja je dvorac Svirzh - jedan od najromantičnijih dvoraca u okolici Lviva. Sazdala ga je u XV stoljeću plemićka obitelj Swirsky, da bi ga novi vlasnik grof Cetner temeljito rekonstruirao u XVII stoljeću. Dvorac je, iako utvrđen i okružen opkopima, jezerom i močvarama, bio zauzet Kozacima, a Turci su ga 1648. uspjeli zapaliti. U periodu 1975.- 1983. opsežno je restauriran. U okolici je prekrasan park s ribnjakom. Dvorac Svirzh također je poznat po znamenitom filmu o D’Artagnanu i tri mušketira.
Dolazak u Lviv oko 14:30h. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo orijentacijsku šetnju do središta grada u dogovoru s pratiteljem putovanja. Noćenje.

OPCIJA+ Ručak u restoranu u središtu grada.

Lviv

3. DAN: SUSRET S LVIVOM
Doručak. Susret s lokalnim vodičem i pratiteljem na recepciji hotela u 9:00h. Ukrcaj u autobus i polazak u vođeni razgled Lviva (cca 5h). Autobus nas vozi do najviše točke grada, Zamkove gore, gdje nakratko stajemo kako bismo s vidikovca u parku uz ostatke Visokog zamka, iz ptičje perspektive osmotrili grad i zdanje nekadašnjeg parlamenta Galicije, danas Sveučilišta, Lvivsku Politehniku, Medicinsku akademiju te prestižno područje grada oko Parka Stryiskyi i još mnogo toga.
U nastavku stati ćemo uz groblje Lychakiv, jednu od najljepših nekropola Istočne Europe i upoznati se s vrtom u kojem su Vrijeme i Vječnost skamenjeni u tisućama skulptura. Slijedeća postaja je barokno remek djelo iz XVIII stoljeća, kompleks Grko-katoličke mitropolije, koji se sastoji od crkve sv. Jurja, mitropolitskog dvora te vrta sv. Jurja, sazdanih po zamislima arhitekata Meretina i Fesingera, te kipara Pinzela. Na koncu, zaustavljamo se uz Pivovarni muzej “Lvivarnya”, scenu mnoštva kulturno–umjetničkih događanja, gdje će se uz 3D prezentaciji moći više saznati o varenju piva. Ukoliko ste ljubitelj piva imati ćete prigodu tijekom degustacije kušati nekoliko vrsta lokalnog piva. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

OPCIJA+ Večera u restoranu u središtu grada

4. DAN: LVIV INTIMNO I OPROŠTAJ OD GRADA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Susret s lokalnim vodičem i pratiteljem na recepciji hotela u 09:00h odakle krećemo na detaljni trosatni pješački razgled grada, tijekom kojega ćemo doznati i o povijesti pripravljanja i konzumacije kave u Lvivu, koji doista obiluje mnogim kafeterijama.
Iz srca starog grada, Rynka sa Vijećnicom prošetat ćemo srednjevjekovnim spletom uskih ulica do velikog renesansnog zdanja Crkve Uznesenja Marijina, barokne dominikanske crkve, Talijanskog dvorišta u Palači Bandinelli, Palače Ljubomirski, gotičke Latinske katedrale, Armenske četvrti s Armenskom crkvom i Kraljevskog Arsenala i kompleksa Bernardinskog samostana, produljiti glavnom gradskom avenijom Prospektom Slobode do spomenika pjesniku Tarasu Ševčenku, djelu skulptora braće Suhorski, uz koji je i spomenik Valu narodnog preporoda koji se Ukrajini svezuje s Ševčenkovim imenom te do arhitektonskog dragulja, zdanja Opere u Lvivu, jednog od najljepših operno- baletnih teatara u Europi, sazdanog po projektu poljskog arhitekta Zygmunta Gorgolewskog, tada ravnatelja Više umjetničko-industrijske škole u Lvivu. Usput, čut ćemo i legende o mnogim poznatim žiteljima Lviva, poput posljednjeg poljskog kralja Stanislava Leščinskog, uglednog matematičara Stefana Banacha, futurologa i spisatelja Stanislava Lema, ukrajinskog pjesnika i revolucionara Ivana Franka te egzotičnog spisatelja Leopolda von Sacher Mazocha, čija kafeterija još uvijek izvrsno posluje u Lvivu i ima brojnu i vjernu klijentelu.
Na koncu ćemo se oprostiti posjetom radionici čokolade gdje se uz ručno rađenu čokoladu može kušati i lokalni specijalitet zapajanu kavu. Slobodno vrijeme u gradu. Preporučujemo posjet Nacionalnoj galeriji te Muzeju povijesnog blaga u Palači Bandinelli gdje su izložene dragocjenosti, nakit, namještaj te mnogi drugi ukrasni predmeti vezani s poviješću Lviva. Transfer u zračnu luku na let za Zagreb.

OPCIJA+ Ručak u gradskom restoranu

(PROGRAM I)

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Hotel 3*: FM 5350 kn / 5650 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

Hotel 4*: FM 5790 kn / 6090 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1370 kn

Hotel 5*: FM 5990 kn / 6290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1370 kn

Hotel 5* Superior: FM 6370 kn / 6670 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1590 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu.

Cijena za trokrevetnu sobu: na upit.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb - Lviv - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz od zračne luke i odlazni prijevoz do zračne luke, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu prema izboru, ručak u lokalnoj kafeteriji 3. dan, prijevoz i lokalnog vodiča za razglede prema programu, degustaciju piva i kave, ulaznice prema programu te troškove organizacije.

Cijena aranžmana ne uključuje: putno zdravstveno osiguranje, obroke, izlete po narudžbi, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

Napomena: Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo prilikom kupovine aranžmana.


PROGRAM II

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Hotel 3*: FM 6170 kn / 6470 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1790 kn

Hotel 4*: FM 6470 kn / 6770 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1990 kn

Hotel 5*: FM 6670 kn / 6970 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2330 kn

Hotel 5* Superior: FM 6880kn / 7180 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2550 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb - Lviv - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz od zračne luke i odlazni prijevoz do zračne luke, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Edem Resortu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu prema izboru u Lvivu, prijevoz i lokalnog vodiča za razglede prema programu, degustaciju piva i kave, ulaznice prema programu te troškove organizacije.

Cijena aranžmana ne uključuje: putno zdravstveno osiguranje, obroke, izlete po narudžbi, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

Napomena: Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo prilikom kupovine aranžmana.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 150

Kontakti:

T. +385 1 488 11 00

outgoing@globtour.hr

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Svi će putnici dobiti obavijest o redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnog programa. Zrakoplovne  pristojbe  podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Trg N. Š. Zrinskog 1/I, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 4881 100; Fax: +385 1 4881 119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000032 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700040723 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2021 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu