4.-6.11.2022.

LUXOR, EGIPAT

Detalji putovanja

4.-6.11.2022

Posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa izravno iz Zagreba !

Vrijednost više

Uključen posjet hramu Luxor!

Istražite tajne faraona, njihovih hramova i grobnica, doživite jedinstvenu povijest stare civilizacije koja je na poseban način oslikala brojne hramove i stupove. Cjenkajte se na bazaru, uživajte u živopisnom krajoliku uz najdužu afričku rijeku Nil.

HRAM KARNAK-ALEJA SFINGI-HRAM LUXOR-DOLINA KRALJEVA I KRALJICA RIJEKA NIL i BAZAR

LUXOR, EGIPAT

1.DAN: ZAGREB—LUXOR
Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata minuta prije polaska zrakoplova. Izravni let u jutarnjim satima za Luxor. Slijetanje u Luxor oko podneva. Nakon pograničnih formalnosti ukrcavamo se u autobus i oko 13:00 sati krećemo u panoramski razgled Luxora. Posjetit ćemo najveći kompleks hramova na svijetu, veličanstveni hram Karnak. Nakon šetnje kroz aleju sfingi, razgledat ćemo fantastične hramove davnih vladara, koji će nas vratiti u prošlost prije više od 3000 godina. Tu kao nigdje drugdje, možemo osjetiti kako kameni blokovi i na njima zapisana povijest prkose vremenu i pričaju priču tisućljećima nakon svojih graditelja.
Nastavak prema odabranom hotelu, smještaj i noćenje.

  1. DAN: LUXOR – DOLINA KRALJEVA I KRALJICA
    Nakon doručka krećemo na poludnevni izlet na zapadnu obalu Nila, gdje ćemo posjetiti jedini hram koji je sagrađen ženi Faraonu, moćnoj vladarici Hatšepsut. Nakon razgleda, nastavak prema dolini kraljeva, vječnom počivalištu faraona, urezanim u vapnenačke stijene. Razgledat ćemo dvije grobnice drevnih vladara uz mogućnost posjeta grobnici Tutankamona (uz doplatu). Prije povratka u Luxor zastat ćemo kod Memnom kolosa, velikih statua faraona AmenothepaIII, koji čuvaju dlolinu kraljeva i kraljica. Imat ćemo mogućnost razgleda manufakture alabastera. Razgled hrama LUXOR i povratak u hotel. Noćenje.
    .

FAKULTATIVNI IZLET uz nadoplatu: SOUND & LIGHT Kn 350 (minimum prijavljenih 10 putnika)
Doživite jedinstvenu priču o životu faraona u starom Egiptu i vratite se 3000 godina unazad u doba faraona koji su svaki na svoj način obilježili to povijesno razdoblje. Uz fantastičnu priču poznatih glumaca, zvukove koji dočaravaju tadašnji život, osvjetljavanje pojedinih hramova i svetišta će vas postupno voditi kroz aleje, hram stupova sve do obrednog jezera, gdje ćete uz zvjezdano nebo imati pregled sa tribina na cijeli kompleks.

3.DAN: LUXOR-ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme u Luxoru za šetnju Bundom (šetalište uz Nil gdje pristaju brojni brodovi koji krstare Nilom), posjet bazaru i kupovini suvenira, ili uživanju u pogledu na Nil iz hotela. U kasnijim poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je kasnim večernjim satima.

FAKULTATIVNI IZLET uz nadoplatu: VOŽNJA FELUKKOM Kn 290
(minimum prijavljenih 10 putnika)
Vožnja po rijeci Nil u tradicionalnoj Felukki, brodiću na jedra. Uživajte u zalazu sunca i pogledu na obale Nila, kao što su nekada stari Egipćani sa štovanjem ispraćali Boga Sunca RA, na počinak.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

HOTEL 5* STEIGENBERGER NILE PALACE/STEIGENBERGER ACHTIHOTEL 5*
FM 5.650 kn / 5.950 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kn
Popust za dijete 2-12 godina na dodatnom krevetu :20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu: 5%

HOTEL 4* PYRAMISA ISIS LUXOR/IBEROTEL LUXOR
FM 5.480 kn /5.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 490 kn
Popust za dijete 2-12 godina na dodatnom krevetu :20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu: 5%

Obvezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 990 kn
FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
FM cijena ne može se kombinirati s drugim popustima te isključuje druge popuste ili akcije.

Djeca do 2 godine besplatno ukoliko ne koriste sjedalo u zrakoplovom i krevet u hotelu.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Luxor-Zagreb, lukama, pratitelja putovanja Globtour Eventa, dva noćenja s uključenim doručkom u hotelu 5* / 4* ili slično), transfer od/do zračne luke u Luxoru, razglede prema programu, prijevoz autobusom prema programu te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe u zračnim lukama, troškove ulazne egipatske vize USD 25 koja se dobivate u zračnoj luci u Luxoru.( Vaša putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana ulaska te imati dvije prazne stranice), napojnice cca.USD 30, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne izlete i obroke, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.
NAPOMENA: Cijena aranžmana je izračunata prema trenutnoj cijeni goriva na svjetskom tržištu. Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima goriva, a prema Općim uvjetima.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 120

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu