Lisabon

Detalji putovanja

29. 5. - 3. 6. 2022.
15. 6. - 19. 6. 2022.
31. 8. - 4. 9. 2022.

Vrijednost više

RAZGLED LISABONA, IZLET NA LISABONSKU RIVIJERU I PRISTOJBE U ZRAČNIM LUKAMA UKLJUČENI U CIJENU!

Lisabon je jedno od najljepših mjesta na svijetu. Ljubitelji sunca i plaža, kulture i zabave ovdje će doći na svoje, a gastronomija će zaokružiti priču o jedinstvenom putovanju. Ova je regija tijekom stoljeća bila mjesto okupljanja ljudi iz svih krajeva svijeta. Dok upoznajemo neke od njegovih spomenika, prirodnu baštinu, kulturu i gostoljubive stanovnike, nikako ne smijemo odoljeti niti slatkim ni slanim kolačićima - pastel de bacalhau, originalnim pastel de Belém, kao ni međunarodno priznatim kvalitetnim plodovima mora. Vrlo je teško nabrojati što je najbolje u ovoj regiji, sudjelujete u ovom divnom programu i otkrijte sami!

Lisabon

1. DAN: ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom TAP Portugal TP 893 izravnim letom za Lisabon u 13:25 sati. Dolazak u Lisabon u 15:50 sati, odmah po dolasku razgled grada: poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Torre de Belém (Betlehemska kula) na ušću rijeke Tejo; samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, koji je sagradio kralj Manuel I. kada se Vasco da Gama uspješno vratio iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobe; četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto; Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees; Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg koji je povijesni centar mnogih događaja koji se nalazi u samom centru grada. Smještaj u hotel. Odvojite malo vremena za odmor i relaksaciju. U večernjim satima preporučamo odlazak u tipično gradsko susjedstvo gdje uz zvukove i akorde portugalske gitare i glasove „fadistas“ možete uživati u delicijama lokalne i autentične gastronomije uz odlično crno vino. Noćenje.

2. DAN: LISABON: POLUDNEVNI IZLET LISABONSKA RIVIJERA / SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS – LISABON

Doručak. Poludnevni izlet u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić  poznat po veličanstvenom zelenilu, palačama i nacionalnom parku. Tijekom slobodnog vremena u središtu Sintre preporučamo portugalske kolače i kavu u jednoj od slastičarnica u gradiću, a ljubitelji lokalnih suvenira, umjetničkih i ručno izrađenih predmeta imaju priliku za odličan šoping. Vožnja prema Cabo da Roca - najzapadnijoj točki kontinentalne Europe uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. Nastavak izleta i vožnja do poznatog ljetovališta Cascais koji je bio ribarsko mjesto, a u 19. st. postaje rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak u Lisabon preko Estorila - gradića regije poznate i kao portugalska „Riviera“. Dolazak u Lisabon u ranim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3. DAN: LISABON: CJELODNEVNI FAKUTATIVNI IZLET: OBIDOS / NAZARE / FATIMA

Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet koji započinjemo s Fátimom, glavnim vjerskim mjestom u Portugalu gdje ćete vidjeti impozantno svetište koje prima tisuće posjetitelja svake godine. Provedite vrijeme u duhovnom miru. Nastavak izleta prema Nazaréu. Po dolasku posjet crkvi Gospe od Nazaréa  s koje se pruža nevjerojatan pogled na plažu. Ovdje možete pronaći ukusnu i svježu ribu i morske plodove za ručak (nije uključeno u cijenu). Vožnja uz obalu do Óbidosa. Šetnja kroz slikovite ulice do dvorca i mnogih znamenitih crkvi. Kušajte tipičan liker „ginginha“. Povratak prema Lisabonu, dolazak u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN: LISABON

Doručak. Danas je slobodan dan za uživanje, otkrijte grad na svoj, unikatan način. Možda je pravi odabir Nata i njezini kultni tradicionalni slatkiši? Uživajte u slobodnom vremenu za samostalne posjete ili obavite last minute  kupovinu. Možemo vam predložiti (nije uključeno u cijenu aranžmana) radionicu na kojoj ćete naučiti bojiti pločice i posjet Muzeju pločica, ili posjetite muzej Arte Antiga ili muzej Gulbenkian, s jednom od najvažnijih zbirki moderne umjetnosti. Vozite se tuk-tukom po tipičnoj četvrti Castelo ili Alfama i centrom grada s tradicionalnim i autentičnim trgovinama. Dodatno preporučamo vožnju brodom rijekom Tagus, izlet tramvajem po brežuljcima ili prisustvovanje konjičkoj izložbi portugalske škole konjaništva s posjetom popularnom Nacionalnom muzeju kočija. Krenite otkrivati Lisabon noću vlastitim tempom i voljom. Noćenje.

5. DAN: LISABON - ZAGREB

Rani doručak (paket). Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom TAP Portugal na liniji TP 892 iz Lisabona za Zagreb u 08:35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:40 sati. 

Smještaj u boutique hotelu 3K Europa 4* ili sličnom.
Smješten je u jednom od najljepših dijelova grada, stanica podzemne željeznice i javnog prijevoza u neposrednoj blizini, restorani i prilika za shopping u obližnjem Shopping mallu.

FAKULTATIVNI IZLETI

Plaćanje prilikom rezervacije aranžmana:

Izlet Óbidos-Nazaré-Fátima (minimum 10 osoba)*: 670 kn po osobi

Fado večera s uključenim privatnim transferom (minimum 10 osoba)*: 690 kn po osobi

Tuk tuk tura po starom dijelu Lisabona u trajanju 2 sata, maksimum 6 osoba po tuk tuku: 1280 kn po tuk tuku

*Cijena izleta vrijedi za navedeni minimum prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika po izletu, moguća je izmjena cijene.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

POLAZAK:  27.4. - 1.5.2022.

FM 6.130 kn / 6.330 kn

POLAZAK:  29.5. - 3.6.2022.

FM 5.590 kn / 5.790 kn

POLAZAK:  15. - 19. 6. 2022.

FM 6.340 kn / 6.540 kn

POLAZAK:  31.8. - 4.9.2022.

FM 6.690kn / 6.890 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.360 kn

Obvezna doplata za boravišnu pristojbu 8 € po osobi na recepciji hotela.

Doplata za polupansion: 1.090 kn po osobi

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
FM cijena ne može se kombinirati s drugim popustima te isključuje  druge popuste ili akcije.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Lisabon - Zagreb, pristojbe u zračnim lukama,  pratitelja putovanja Globtour Eventa, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Lisabonu, poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča, izlet Lisabonska rivijera te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, izlet Óbidos – Nazaré - Fátima, fakultativne izlete i obroke, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA: Palača u Sintri 10 €, Palača Pena u Sintri 10 €, Art muzej u Lisabonu 6 €, Gulbenkian muzej u Lisabonu 10 €, Muzej pločica u Lisabonu 5 €, St. Jorge dvorac u Lisabonu 10 €, Samostan sv. Jeronima 10 €, Betlehemska kula 10 €.

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700075526 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu