Glavni formular

Kuba - 10 dana

3. – 12.1.2025. Zrakoplovom iz Zagreba

Kuba (špa. Cuba), službeno Republika Kuba je otočna država koja ima više od 1500 otoka, okružena je Meksičkim zaljevom, Karipskim morem i Atlantskim oceanom. Graniči sa Sjedinjenim Američkim Državama i Bahamima na sjeveru, Meksikom na zapadu, Kajmanskim otočjem i Jamajkom na jugu te Haitijem na jugoistoku. Glavni, istoimeni otok, u ukupnoj površini sudjeluje s gotovo 95%. Otok Kuba najveći je i najzapadniji otok u Velikim Antilima.

Kuba - 10 dana

1. dan : ZAGREB-ISTANBUL, 03.01.2025.
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta i prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Havanu. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 19:55 sati. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati.

2. dan : ISTANBUL – HAVANA – CIENFUEGOS - TRINIDAD, 04.01.2025.
Nastavak putovanja za Havanu. Polijetanje zrakoplova za Havanu u 02:10 sati. Dolazak u zračnu luku Havana u 07:15 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Trinidadu. Po putu posjetit ćemo Cienfuegos, smješten na južnoj obali Kube, a poznat po svojoj arhitekturi iz kolonijalnog razdoblja i prekrasnoj obali. Ljepota njegovog povijesnog centra donijela je Cienfuegosu ime "biser juga". Slobodno vrijeme za ručak (uključen u cijenu) i istraživanje bisera juga. Posjetite Park Jose Marti, glavni trg okružen zgradama koje predstavljaju najbolje primjere arhitekture grada iz 19. i 20. stoljeća, kazalište Tomas Terry, Palacio Ferrer i Palacio de Valle, značajne zgrade izgrađene između 1912. i 1917. godine. Transfer do hotela i smještaj. Večera. Noćenje.

3.dan : TRINIDAD, 05.01.2025.
Doručak. Danas odlazimo u razgled Trinidada, isto tako poznatog po svojoj dobro očuvanoj španjolskoj kolonijalnoj arhitekturi. Nalazi se na jugoistoku Kube, u blizini obale Karipskog mora. Osnovan je 1514. godine, što ga čini jednim od najstarijih gradova na otoku. Prošetat ćemo šarmantnim kamenim ulicama, ukrašenim šarenim kolonijalnim kućama; vidjet ćemo trg Plaza Mayor, te posjetiti Romantic Museum (uključen u cijenu). Grad je također poznat po tome što je UNESCO-va svjetska baština zbog svoje bogate povijesti i arhitekture, a isto tako je i popularna turistička destinacija zbog svojih slikovitih plaža, uključujući Playa Ancón. Također je poznat po svojoj glazbenoj i kulturnoj sceni, kao i po tradicionalnoj kubanskoj kuhinji. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Slobodno vrijeme za istraživanje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan : TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO, 06.01.2025.
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Santa Clari, gradu koji je bio poprište bitke koja je označila prekretnicu u kubanskom revolucionarnom ratu 1958. godine. Bitka kod Santa Clare bila je ključna pobjeda revolucionarnih snaga predvođenih Fidelom Castrom protiv vladinih trupa, što je dovelo do pada Batisteovog režima. Jedna od najpoznatijih figura povezanih s ovim gradom je Che Guevara, argentinski revolucionar i vođa. Nakon pobjede revolucionarnih snaga, Che Guevara je postao poznata figura u gradu, a danas je njegov mauzolej i spomenik jedna od glavnih turističkih atrakcija (razgled mauzoleja izvana). Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak vožnje prema Varaderu. Prijava u hotel i smještaj. Slobodan ostatak dana za kupanje. Večera i noćenje.

5.dan : VARADERO – fakultativni izlet CAYO BLANCO, 07.01.2025.
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Cayo Blanco se nalazi u blizini Varadera, a poznat je po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti i izvrsnim plažama. Otok ima prekrasne bijele pješčane plaže, tirkizno plavo more i bujnu vegetaciju. Jutarnjim transferom odlazimo do marine gdje je ukrcaj na katamaran, a nakon toga slijedi plovidba, ronjenje na koraljnom grebenu, posjet delfinariju, interakcija i predstava s dupinima. Nastavak plovidbe, dolazak na otok i ručak (riblji meni, uključen u cijenu). Slobodno vrijeme na plaži. U popodnevnim satima povratak u hotel. Za one koji ostaju u hotelu ručak u hotelu (uključen u cijenu). Večera. Noćenje.

6.dan : VARADERO – TURA STOPAMA HEMINGWAYA (COJIMAR – FINCA VIGIA – EL FLORIDITA) – HAVANA, 08.01.2025.
Doručak i odjava iz hotela. Danas krećemo putevima slavnog američkog književnika Ernesta Hemingwaya koji je velik dio svog života proveo u ovoj karipskoj otočnoj državi. Bio je fasciniran kubanskom kulturom, pejzažima i ljudima, te se to odrazilo u nekima od njegovih poznatih djela. Naša prva stanica je pitoreskno ribarsko selo Cojimar gdje je poznati pisac često boravio zbog svoje strasti prema ribolovu. Upravo je ovo selo poslužilo kao inspiracija za roman „Starac i more“, a ovdje je upoznao i lokalnog ribara Gregoria Fuentesa koji je postao inspiracija za lik starca Santiaga u romanu. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavljamo prema kući Finca Vigía, njegovoj imovini u blizini Havane gdje je Hemingway živio i napisao neka od svojih poznatih djela, uključujući "Za kim zvona zvone" i "Starac i more". Danas je Finca Vigía muzej posvećen Hemingwayevom životu i radu, a posjetitelji mogu vidjeti autentične predmete i prostorije koje je Hemingway koristio (ulaznica uključena u cijenu). Nastavljamo prema poznatom baru El Floridita gdje je poznati književnik uživao u omiljenom koktelu Daiquiri, a imao je čak i svoj omiljeni stol. Njegova prisutnost u El Floriditi i dalje je dio legende o ovom mjestu, te je Hemingwayeva slika postavljena u baru kako bi se očuvalo njegovo naslijeđe. Kratko zaustavljanje u baru kako bi i mi isprobali koktel Daiquiri (uključeno u cijenu). Nakon ispunjenog prvog dijela dana uzimamo pauzu za ručak (uključen u cijenu), a potom nastavljamo prema umjetničkom kompleksu Fusterlandia. Ovo jedinstveno područje predstavlja impresivno stvaralaštvo kubanskog umjetnika Joséa Rodrígueza Fustera, poznatog kao "El Fuster" koji je počeo transformirati svoj dom i okolna područja u umjetnički kompleks središnjim motivom keramičkih pločica i šarenih skulptura, inspiriran stilom Antonija Gaudíja. Slobodno vrijeme. Prijava u hotel. Smještaj. Noćenje.

7.dan : HAVANA, 09.01.2025.
Nakon doručka odlazimo na jedinstveni panoramski razgled grada oldtimerima, u trajanju od jednog sata (uključeno u cijenu) kroz metropolitanske i moderne dijelove grada, uključujući Sveučilište u Havani, poznati Hotel Nacional, Trg revolucije, Malecón, šetnicu uz more koja završava kod tvornice cigara. Posjet tvornici cigara (uključen u cijenu). Nastavljamo autobusom prema kolonijalnom dijelu grada prolazeći pored Nacionalne zgrade Kapitola, Velikog kazališta Havane, avenije El Prado, bivše Predsjedničke palače i Centralnog parka. Razgledavanje se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio Stare Havane, proglašene svjetskom baštinom UNESCO-a 1982. godine, gdje ćemo posjetiti Trg katedrale, Trg San Francisca de Asis, Stari trg, veličanstveni Trg oružja i posjetiti hotele Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio. Ručak u lokalnom privatnom restoranu u Staroj Havani (uključen u cijenu). Nakon ručka slobodno vrijeme za kupovinu na tržnici suvenira. Povratak u hotel. Večeras predlažemo autentično iskustvo uz gkazbu i ples, odlazak na večeru uz glazbu uživo inspiriranu poznatim kubanskim bendom Buena Vista Social Club (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Originalni bend više ne postoji, ali mnogi glazbenici su nastavili stopama svjetski poznatog benda. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan : HAVANA – VINALES - HAVANA, 10.01.2025.
Doručak. Danas odlazimo prema dolini Vinales, na zapadnom dijelu otoka. Prvo ćemo se zaustavit na vidikovcu Los Jasmines kako bismo se divili spektakularnom krajoliku doline i mogotesima, stjenovitim formacijama koje izbijaju iz doline. Ova regija je jedno od najvažnijih područja za uzgoj duhana na Kubi pa i mi odlazimo u posjet jednoj od farmi duhana kako bi saznali više o procesu uzgoja i proizvodnje cigara (uključeno u cijenu). Nastavljamo do La Cueva del Indio gdje ćemo imati neizbježno uzbudljivo iskustvo plovidbe tradicionalnim čamcima duž podzemne rijeke koja prolazi kroz unutrašnjost nekih od brdašca Haystack Hillock. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka posjetit ćemo Mural prahistorije, te nastaviti vožnju prema Havani. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan : dan HAVANA – ISTANBUL, 11.01.2025.
Odjava iz hotela. Rani transfer za zračnu luku Havana. Prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Zagreb. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 08:40 sati.

10.dan : ISTANBUL - ZAGREB, 12.01.2025.
Dolazak u Istanbul u 08:55 sati. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:05.

FIRST MINUTE Cijena programa : 2.530,00 EUR        

REDOVNA Cijena programa : 2.630,00 EUR

Zrakoplovne pristojbe i naknade u cijeni aranžmana.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

                        

Cijena uključuje:

• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana - Zagreb
• zrakoplovne pristojbe i naknade
• prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom prema programu
• 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i dimenzija 55x40x20
• 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Trinidadu
• 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Varaderu
• 2 noćenja u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Havani na bazi noćenja s doručkom
• šest obroka u vrijeme ručka prema programu (s uključenim jednim pićem po obroku)
• razgled Cienfuegosa Trinidada i Santa Clare
• ulaznicu za Romantic museum u Trinidadu
• ulaznicu za Finca Vigia
• koktel Daiquiri u El Floriditi
• panoramska tura oldtimer automobilima u Havani u trajanju od jednog sata
• posjet tvornici cigara u Havani
• izlet Vinales
• lokalnog vodiča na engleskom jeziku
• voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• kubansku vizu i asistenciju agencije 60 EUR po osobi, obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska i potrebno je dostaviti kopiju dokumenta prilikom rezervacije aranžmana). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici veleposlanstva države čiji su državljani.
• doplata za jednokrevetnu sobu 490 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• izlet katamaranom na Cayo Blanco 130 EUR (u cijenu uključen transfer, plovidba katamaranom, uključeno piće s bara na katamaranu, posjet dolfinarijumu i riblji ručak u restoranu s izborom lokalnih pića), prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana
• večera uz živu glazbu inspiriranu bendom Buena Vista Social Club 135 EUR (u cijenu uključena večera, transfer i glazba uživo), prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalni broj prijavljenih 25
• napojnice vozačima i vodičima 50 EUR, obavezna doplata na licu mjesta
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za Kubu, obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana ili u osobnoj organizaciji. Pri ulasku u zemlju podrebno je predočiti dokument.

Popusti i doplate:
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene.

Informativni red letenja:

Prijevoznik: Turkish Airlines

TK 1056 ZAGREB – ISTANBUL 19:55 - 00:10 * (sljedeći dan)
TK183 ISTANBUL – HAVANA 02:10 – 07:15
TK183 HAVANA – ISTANBUL 08:40 – 08:55* (sljedeći dan)
TK1055 ISTANBUL – ZAGREB 19:00 – 19:05

VAŽNE INFORMACIJE
• Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
• Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
• Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
• Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
• Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
• Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu koja se izdaje s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska. Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma predviđenog ulaska na Kubu). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, predstavništvo Republike Hrvatske je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj (Pokriva Republiku Kubu i Kneževinu Andoru)
Grad: Madrid
Nives Malenica, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
Telefon: 0034 91 577 6881, 577 6901
Fax: 0034 91 577 6905
Adresa: Calle Claudio Coello 78/2
28001 Madrid
ESPANA
Email: madrid@mvep.hr
Web stranica: https://mvep.gov.hr/es

Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
- ponedjeljak-petak 9.00-17.00

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke):
- ponedjeljak, srijeda i četvrtak 10.00-13.00
- utorak 13.00-16.00

Hrvatski građani se za hitnu konzularnu pomoć na Kubi mogu obratiti diplomatsko-konzularnom predstavništvu bilo koje države članice EU na Kubi, koje će im u suradnji s Veleposlanstvom RH u Madridu pružiti konzularnu pomoć u sljedećim slučajevima (prema Direktivi Vijeća (EU) 2015/637):
(a) pomoć u slučaju uhićenja ili pritvora;
(b) pomoć žrtvi kaznenog djela;
(c) pomoć u slučaju teške nesreće ili teške bolesti;
(d) pomoć u slučaju smrti;
(e) podrška i repatrijacija u hitnim slučajevima;
(f) pomoć u slučaju potrebe za privremenim putnim ispravama.
Diplomatsko-konzularna predstavništva država članica EU na Kubi

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Preporučujemo uplatu police putnog osiguranja. Detaljnije informacije možete dobiti u agenciji.

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2024 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu