Glavni formular

Kenija - Tanzanija - Zanzibar

11.2. - 24.2.2025. Zrakoplovom iz Zagreba

Otputujte s nama u srce divlje Afrike i u samo 14 nevjerojatnih dana doživite najbolji safari koji Kenija i Tanzanija – dom izvornog safarija – mogu ponuditi. Na kraju ovog predivnog putovanja na crni kontinent vas čekaju rajske plaže Zanzibara.

Kenija - Tanzanija - Zanzibar

1. dan : ZAGREB - ISTANBUL – NOĆNI LET, 11.2.2025.
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul u 09:30 (TK 1054) s dolaskom u 13:45 sati. Nastavak leta za Nairobi na liniji TK 607 u 20:30.

2. dan : NAIROBI doručak, večera, 12.2.2025.
Dolazak u Nairobi u 03:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela, smještaj. Nakon doručka slobodno jutro i odlazak na razgled Nairobija. Posjetit ćete Centar žirafa, Muzej Karen Blixen i radionicu "Kazuri", u kojoj lokalne žene proizvode ručno izrađene perle i keramiku.
Centar za žirafe: Ovdje možete pogladiti ili nahraniti žirafu, s povišene platforme za promatranje. Centar je također dom nekoliko bradavičastih svinja koje slobodno šetaju područjem zajedno sa žirafama.
Muzej Karen Blixen: Posjet ovom muzeju pruža priliku da se vratite u prošlost i steknete uvid u život ove izuzetne žene također autorice poznatih knjiga i filmova "Out of Africa".
Povratak u hotel, večera.
Noćenje: EKA hotel (superior) ili slično

3. dan : NAIROBI - NP NAKURU doručak, ručak, večera (2-3 sata vožnje), 13.2.2025.
Po doručku polazak na safari do jezera Nakuru (nacionalni park). Park je poznat po tisućama plamenaca (flaminga) koji se okupljaju uz jezero. Tu je i utočište rijetkih bijelih nosoroga a zaštićen je tzv.»Ramsar site» tj.močvarno područje uz jezero Nakuru. Ručak u kampu. Popodnevni safari, te povratak u kamp na večeru.
Noćenje: Flamingo Hill Tented Camp ili slično

4. dan : NP NAKURU - MASAI MARA doručak, ručak, večera (5-7 sati vožnje), 14.2.2025.
Doručak. Napuštamo hotel i nastavljamo putovanje duboko kroz Veliku rasjednu dolinu do poznatog nacionalnog rezervata Masai Mara. To je vjerojatno jedino područje u Keniji u kojem životinje neometano žive kao i prije stotinjak godina. Ručak u kampu, te odlazak na poslijepodnevni safari. Nakon safarija se opustite uz piće posluženo na vidikovcu uz zalazak sunca. U sumrak povratak u kamp na večeru.
Noćenje: Zebra Plains Mara Camp (Savanna Tents) ili slično

5. dan : MASAI MARA doručak, ručak, večera, 15.2.2025.
Doručak. Prijepodnevni i poslijepodnevni safari-izleti s pauzom za ručak u kampu. Masai Mara je jedan od najboljih parkova u Africi za vidjeti velike mačke. Čak su i leopardi općenito opušteni, a njihovo se ponašanje lako može promatrati. Gepardi se često vide na otvorenoj savani kako vrebaju svoj sljedeći obrok. Od ostalih „Velikih pet“, slonovi i bivoli su brojni, ali se crni nosorog može naći samo u određenim područjima. Večera.
Noćenje: Zebra Plains Mara Camp (Savanna Tents) ili slično

6. dan : MASAI MARA - SIRIA ESCARPMENT doručak, ručak, večera (2-2,5 sata vožnje), 16.2.2025.
Nakon ranog doručka, polazak prema zapadnom zidu Velike rasjedne doline. Po izlasku iz parka vožnja strmom cestom Escarpmenta do kampa na ručak. Poslijepodnevna šetnja liticom uz spektakularan pogled na Maru u društvu lokalnog vodiča. Masai Mara karakterizira vrlo raznolik krajolik s romantičnim ugođajem, čemu svatko može svjedočiti u filmu 'Out of Africa', koji je snimljen na vrhu Siria Escarpmenta. Siria Escarpment tvori spektakularnu visoravan na zapadnoj granici, u usporedbi s bujnim travnjacima i šumama oko rijeke Mara i otvorenom savanom u najvećim dijelovima rezervata.
Noćenje: Mara West Camp (Tent) - Escarpment ili slično

7. dan : MASAI MARA - JEZERO VICTORIA doručak, ručak, večera (4-5 sati vožnje), 17.2.2025.
Nakon doručka spuštamo se s visina prema Guayaquilu, najvećem gradu Ekvadora. Prolazimo nacionalnim parkom El Cajas u kojem se smjenjuju kišne šume, 200-tinjak jezera razbacanih među planinskim vrhovima, stjenoviti mjesečev krajolik...
Nastavljamo vožnju prema Guayaquilu, ekonomskom središtu Ekvadora i najznačajnijoj luci. Osnovao ga je 1537. god. Francisco de Orellana. Tijekom razgleda, između ostalog, vidjet ćete, katedralu, park Seminario – jedino mjesto na svijetu u kojem kopnene iguane žive u centru grada.
Smještaj u hotel, večera, noćenje, Grand hotel ili slično

8. dan : JEZERO VICTORIA – SERENGETI - doručak, ručak, večera (4-5 sati vožnje), 18.2.2025.
Doručak. Rano ujutro vožnja kanuom do ribarskog sela gdje možete vidjeti kako teče život na ovim mirnim mjestima. Slijedi nastavak prema Serengetiju uz piknik ručak. Nacionalni park Serengeti jedno je od najboljih odredišta za divlje životinje u Africi. Populacija divljih životinja u Serengetiju je ekstravagantna, pa je safari u Serengetiju teško nadmašiti. Migracija je glavna atrakcija Serengetija: ovo putovanje gotovo dva milijuna gnuova, zebri i drugih papkara najveći je spektakl divljih životinja na zemlji. Poslije večere i napornog dana noćenje.
Noćenje: Serengeti Kati Kati Tented Camp – S. Central ili slično

9. dan : SERENGETI doručak, ručak, večera, 19.2.2025.
Rano ustajanje i polazak na juranji safari. Čitav dan će proteći u safariju, s pauzama za doručak , ručak i večeru. Sve glavne safari životinje pojavljuju se u velikom broju. Gepard i četiri od „Velikih pet“ mogu se lako vidjeti, ali su nosorozi rijetki, a prisutni su samo crni nosorozi. Osim velikih mačaka, mogu se uočiti i mnogi drugi grabežljivci, uključujući pjegavu hijenu (osobito ujutro), šakala i šišmišovu lisicu.
Povratak na večeru i noćenje.
Noćenje: Serengeti Kati Kati Tented Camp – S. Central ili slično

10. dan : SERENGETI-NGORONGORO - KARATU doručak, ručak, večera (3-4 sata vožnje), 20.2.2025.
Rani doručak. Vožnja jugoistočno kroz Serengeti do ulaza u park. Ulazak u Ngorongoro konzervatorij i nastavak vožnje do ruba kratera. Silazak u krater za safari na dnu kratera. Krater Ngorongoro najveća je netaknuta vulkanska kaldera na svijetu i štiti područje zapanjujuće ljepote i vrhunskog pogleda na divljač. Krater je poznat kao "Osmo svjetsko čudo" i mora ga se vidjeti. Ovaj ugasli vulkan - sa svojim 18 kilometara širokim dnom kratera - dom je bogatog i jedinstvenog ekosustava koji obuhvaća gotovo sve divlje životinje koje biste željeli vidjeti u Africi. Dom je za više od 30 000 životinja, uključujući rijetke crne nosoroge. Piknik-ručak na putu. Uspon iz kratera u kasnim poslijepodnevnim satima i vožnja do kampa na večeru i noćenje.
Noćenje: High View Hotel ili slično

11. dan : KARATU - ARUSHA - ZANZIBAR – doručak, ručak, večera (3-4 sata vožnje), 21.2.2025.
Nakon doručka vožnja preko sela Mto-Wa-Mbo i kroz Veliku rasjednu dolinu do zračne luke Arusha. Piknik-ručak na putu. Let za otok Zanzibar. Po dolasku prijevoz do hotela. Ostatak dana slobodno za odmor na plaži.
Noćenje: Spice Island (Deluxe Room) - Jambiani ili slično

12. dan : ZANZIBAR doručak, večera, 22.2.2025.
Doručak. Dan slobodan za opuštanje na plaži. Večera u hotelu.
Noćenje: Spice Island (Deluxe Room) - Jambiani ili slično

13. dan : ZANZIBAR - STONE TOWN – doručak, večera (1-1,5 sat vožnje), 23.2.2025.
Nakon doručka slobodno vrijeme za boravak na plaži. Check-out iz hotela je u 10 sati, ali prtljagu možete ostaviti na čuvanju u hotelu i uživati na plaži do polaska za Stone Town. Stone Town, povijesni dio glavnog grada Zanzibara, nekadašnja prijestolnica vladara i centar trgovine začina. Zbog svog povijesnog i umjetničkog značaja, glavna je atrakcija za turiste koji posjete Zanzibar, a njegova ekonomija uglavnom ovisi od aktivnosti vezanih za turizam. Arhitektura Stone Town-a uglavnom datira iz 19. st. i kroz nju možete primijetiti utjecaje različitih kultura, europske, indijske i arapske. Središte Stone Towna se sastoji od labirinta uskih uličica, prodavaonica, bazara i džamija. Ako prošećete kroz brojne gradske uličice starog grada Zanzibara, doživjet ćete jedinstvenu i autentičnu kulturu, a sigurno ćete primijetiti i da je karakteristika kuća i zgrada na Zanzibaru da imaju fino ukrašena drvena vrata, s bogatim reljefima. Možete posjetiti tradicionalnu tržnicu u Stone Townu i otkriti širok spektar začina, ribe i lokalne hrane. Svahili – svaka konverzacija na svahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JUMBO! Odlazak u hotel, večera i odmor u Vašim sobama do polaska u zračnu luku.
Noćenje: Tembo House Hotel (Prime) ili slično

14. dan : STONE TOWN – ISTANBUL - ZAGREB, 24.2.2025.
U noćnim satima (01:40 h) prijevoz u zračnu luku. Let za Istanbul u 04:20 sati.
Dolazak u 12:25 sati. Nastavak leta za Zagreb u 18:40 h s dolaskom u 19:00 sati.

*Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (minimum 15 putnika) : 5.870,00 EUR

Doplata za manji broj (10-14) : 250,00 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu: 850,00 EUR
Popust za rane prijave do 1.9.2024. : 100,00 EUR

Cijena aranžmana uključuje:

 • aviokarta u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Nairobi-Zanzibar-Zagreb,
 • unutarnji let Arusha – Zanzibar, rani check-in po dolsku u Nairobi, kasni chek-out po odlasku iz Stone Town-a,
 • 11 noćenja u hotelima i kampovima u Keniji i Tanzaniji prema programu (kategorija smještaja je solidne 3, 4 i 5*),
 • noćenje s doručkom i večerom u Nairobiju, pune pansione tijekom safarija, polupansion na Zanzibaru,
 • prijevoz terenskim vozilima s pomičnim krovom (svaki prima maksimalno 7 putnika),
 • lokalnog vodiča-vozača na engleskom,
 • bočica od pola litre vode po osobi za svaki safari izlet u programu,
 • hrvatskog pratitelja tijekom čitavog putovanja.
 • razgledi i ulaznice prema programu,
 • jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002848930)

Cijena aranžmana NE uključuje:

 • Aerodromske i druge takse: 360,00 EUR(podložne promjenama, točan iznos na dan pisanja karte),
 • troškove vize,
 • pića,
 • napojnice,
 • osobni troškovi i sve ostalo što nije navedeno pod „uključeno“.

Viza za Tanzaniju: Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku na granični prijelaz u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti formular i ponijeti fotografiju dimenzija 3,5×4,5 cm s bijelom pozadinom. Viza se može ishoditi i prije putovanja na poveznici: https://visa.immigration.go.tz/

Viza za Keniju: Hrvatski državljani ne trebaju vizu za ulazak u Keniju, ali je potrebno ishoditi ETA-u. Svaki putnik mora sam popuniti obrazac za odobrenje ulaska u zemlju preko web stranice http://www.etakenya.go.ke.

Zahtjevi se mogu podnijeti 90 dana do najkasnije 14 dana prije putovanja. Izdavanje ETA obrasca plaća se 32,50 $ i vrijedi 90 dana od datuma odobrenja.

Napojnice nisu obavezne ali su uobičajene preporučeni iznosi su: 1-5 USD dnevno za osoblje hotela/lodge, 120 USD za lokalne vodiče-vozače.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD -EUR na dan 17.5.2024. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo promjene cijene, kao i pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta.

Preporučujemo uplatu police putnog osiguranja. Detaljnije informacije možete dobiti u agenciji.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije:
https://www.itc-travel.hr/https-www-itc-travel-hr-wp-content-uploads-2023-10-opci-uvjeti-itc-pdf/

Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Informacije i rezervacije:
Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska;
OIB: 93712633315;
Tel: +385 1 488 1100;
info@globtour.hr;
www.globtour-event.com

Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.);

Polica osiguranja od odgovornosti: 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2024 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu