04. 11. - 14. 11. 2022., 11 dana/10 noći, organizirani grupni polazak

Jesensko krstarenje brodom Costa Fascinosa

Dobrodošli na brod Costa Fascinosa!

Svaka luka je povijesno čudo, iznenađenje, san. Costa Fascinosa Vas vodi na otkrivanje Mediterana, između povijesti i legenda, prekrasnog mora i veličanstvenih spomenika. Italija, sa svojih tisuću nijansi, a onda Francuska, sa svojim sjajem i svojim delikatnim krajolicima. Ponosna Španjolska i mirisni Portugal. Mediteran je san gurmana: dok pijuckate čašu prošeka ili osvježavajuću sangriju, možete kušati povrće, svježu ribu, tjesteninu, juhe, pizzu i paellu, koji ovo područje čine pravim rajem. Svaki novi dan je čudo. Dopustite da ih zajedno otkrivamo!

Jesensko krstarenje brodom Costa Fascinosa

Itinerer

Jesensko krstarenje brodom Costa Fascinosa
DAN LUKA DOLAZAK POLAZAK
04.11. SAVONA, Italija, ukrcaj na brod - 16:30
05.11. MARSEILLE, Francuska 9:00 17:00
06.11. Dan na moru -    -
07.11. MALAGA, Španjolska 9:00 19:00
08.11. CADIZ, Španjolska 7:30 17:30
09.11. LISABON, Portugal 9:00 19:00
10.11. GIBRALTAR 14:00  20:00
11.11. Dan na moru -  -
 12.11. VALENCIJA, Španjolska 08.00 19:00
13.11. BARCELONA, Španjolska 8:00 13:00
14.11. SAVONA, Italija, iskrcaj s broda od 09:00 sati 9:00  -

BROD COSTA FASCINOSA - Tema unutarnjeg uređenja posvećena je poznatim filmovima i osobama. Osvojit će vas na prvi pogled! Sadržajan itinerer, ukusni specijaliteti, izniman wellness centar Spa Samsara, bazeni, jacuzziji, simulator golfa, predstave u kazalištu i mnogi drugi sadržaji učinit će vaše krstarenje nezaboravnim.

Više informacija o brodu: https://www.costacruises.eu/fleet/fascinosa.html

MARSEILLE – drugi grad po veličini u Francuskoj, a njegov je karakter određen povoljnim položajem luke u Lionskom zaljevu, na Sredozemlju. Živopisni, dinamični i sredozemni Marseille zaista je jedinstven te ni po čemu ne sliči drugim francuskim gradovima. Kombinacija je bogatog i jedinstvenog nasljeđa i jako dinamičnih kulturnih aktivnosti, smješten je na izuzetno povoljnom mjestu, u zaljevu s mnogo prelijepih uvala. Najpoznatiji otok je Chateau d'If, na kojem je bio zatočen grof Monte Christo. Grad se najbolje vidi s brda na kojem se nalazi crkva Notre Dame de la Garde, kao na dlanu se vidi 26 stoljeća povijesti Marseilla: ostaci Stare luke, Glavna katedrala i crkva Svetog Viktora.

MALAGA - nalazi se na jugu Španjolske na obali Alboranskog mora, južna obala se naziva Costa del Sol (Obala Sunca). Grad se nalazi u dolini Hoya de Málaga uz rijeke Guadalmedina i Guadalhorce. Iznad grada se nalazi planina Montes de Málaga koja je dio Betijskih Kordiljera. Na planini se nalazi nacionalni park Montes de Málaga. Málaga ima mnogo znamenitosti iz raznih povijesnih razdoblja. Postoje ostaci rimskog kazališta i amfiteatra. Grad ima sačuvane gradske zidine. Postoji arapska tvrđava Alcazaba. Značajna je tvrđava na brdu Gibralfaro iz 14. st. čiji temelji datiraju iz feničkog doba. Značajna je katedrala i svetište sv. Marije od Pobjede. Zanimljiva je kuća i muzej Pabla Picassa. Malaga je uvijek dobar odabir!

CADIZ – jedan je od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Oduševit će vas šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz.

LISABON – grad koji će vas osvojiti na prvi pogled! Najpoznatija lisabonska četvrt je Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima - počivalište slavnog Vasca da Game, trg Praça do Império, Trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Trg Rossio, četvrt Baixa – središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa Slavolukom i spomenikom kralju Joseu I., Lisabonska katedrala samo su dio sadržaja koji čekaju da ih otkrijete.

GIBRALTAR - je britanski prekomorski teritorij, s istoimenim utvrđenim gradom na podnožju istoimene stjenovite uzvisine (Rock of Gibraltar ili Rock), u blizini južnog rta Pirinejskog poluotoka. Zauzima 0,4 do 1,2 km širok, 4,5 km dug poluotok sa 426 m visokom vapnenačkom uzvisinom; sa španjolskim kopnom povezan je niskom, do 800 m širokom prevlakom. Duljina obale iznosi 12 km. Gibraltar ima veliko strateško značenje za Sredozemlje; južni rt poluotoka udaljen je 23 km od afričkoga kopna. Tjesnac ispred Gibraltara odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora i Europu od Afrike.

VALENCIJA – dobila je ime po latinskoj riječi za vrijednost i snagu, nalazi se na istoku Španjolske i poznata je po toplim ljetima te blagim zimama. Naranče, kraljevski citrusi koji oplemenjuju gradski asfalt jedno su od obilježja
grada, ima ih oko 14.000 stabala. Jedna od najznačajnijih građevina je gotička zgrada Llotja de la Seda (Loža svile), sagrađena u 15. stoljeću kao tržnica za svilu, koja je uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Gradska katedrala, sagrađena u kombinaciji različitih stilova - gotike, renesanse, baroka i neoklasicizma - atraktivna je i po tome što se tamo nalazi kalež za koji se misli da je Sveti gral, odnosno kalež s Posljednje večere. U središtu staroga grada nalazi se mali trg, Plaza de la Virgen, a glavna tržnica jedna je od najstarijih u Europi, ima više od tisuću štandova koji odišu raznim bojama i mirisima. Grad je pun zelenila, a najveći gradski park u cijeloj Europi nalazi se u isušenom koritu rijeke Turije koja je 50-ih godina prošlog stoljeća, nakon velikih poplava, preusmjerena na jug grada. Šetnja tim dijelom doista je bajkovita.!

BARCELONA – glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Barcelona je smještena u maloj obalnoj nizini nedaleko od francuske granice u podnožju planine Collserola. Barcelona je, nakon Pariza, Londona i Rima, četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

Cijene

Jesensko krstarenje brodom Costa Fascinosa
VRSTE I KATEGORIJE KABINA FIRST MINUTE CIJENA od  15.03.2022 (po osobi na osnovnom ležaju) REDOVNA CIJENA od  15.03.2022 (po osobi na osnovnom ležaju)
Dvokrevetna unutarnja kabina bez prozora, kategorija IN  3120 3520
Dvokrevetna vanjska kabina s prozorom, kategorija ET 4340 4740
Dvokrevetna vanjska kabina s balkonom, kategorija BA 5240 5640
Lučke pristojbe (obavezna doplata uz rezervaciju, plaćaju odrasli i djeca) 1220 1220

Cijena za 3. i 4. ležaj odrasli u svim kategorijama kabina: 1.790 kn
Cijena za 3. i 4. ležaj djeca 12 - 17 godina: gratis (lučke pristojbe obavezna su doplata za sve putnike)
Cijena za 3. i 4. ležaj za djecu do 12. godina: gratis (lučke pristojbe obavezna su doplata za sve putnike)
Nadoplata za korištenje dvokrevetne kabine kao JEDNOKREVETNE – isključivo na upit.

Broj višekrevetnih kabina prema ovim uvjetima je ograničen.

Cijena aranžmana uključuje: krstarenje brodom COSTA FASCINOSA, smještaj u odabranoj kabini na brodu (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV), prošireni puni pansion na brodu (piće nije uključeno), animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu, casino, disco, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki, pratitelja putovanja (za minimum 35 prijavljenih i uplaćenih putnika), organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: lučke pristojbe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, service charge/napojnice*, izlete u lukama pristajanja, piće na brodu, osobne troškove tijekom putovanja (tretmani ljepote, telefoniranje, usluga pranja i glačanja odjeće, kupnja u trgovinama, troškove carinjenja i drugo što nije navedeno pod „cijena uključuje), osiguranje (PREPORUČUJEMO).

Obavezna doplata uz rezervaciju: Costa RELAX COVID-19 policy – 250 kn po osobi za odrasle i djecu
PREPORUČUJEMO COSTA COVID OSIGURANJE:
Za sve NOVE rezervacije za godinu 2022., obavještavamo vas da je Covid-19 osiguranje obavezno (osiguranje koje pokriva rizike povezane s Covidom-19 poput otkaza, prekida, troškova repatrijacije, karantene, medicinske pomoći i povezanih troškova kao i hospitalizacije) za ukrcaj na Costa brodove, bez obzira je li kupljeno preko Costa Cruisesa (Covid Protection Plan Relax) ili u vlastitom aranžmanu. Ovaj zahtjev se odnosi na cijepljene i necijepljene putnike. Prilikom ukrcaja je potrebno predočiti dokaz ugovorene police osiguranja (primjerice potvrdu, sažetak police..) na engleskom, talijanskom, njemačkom, francuskom ili španjolskom jeziku, a koji jasno pokazuje Covid-19 pokrivenost. Putnicima koji ne predoče ovu dokumentaciju će biti odbijen ukrcaj. Preporučujemo Costa RELAX COVID-19 policy (polica Costa brodara) po cijeni od 250 kn po osobi – odrasli i djeca.

Moguće doplate uz rezervaciju:

  • povratni organizirani transfer do luke ukrcaja 990 kn po osobi. Minimalan broj putnika za organizaciju transfera autobusom do/od luke ukrcaja Savona i izleta je 35 putnika. Za manji broj putnika cijena će se povećati (ovisno o broju putnika prijavljenih na transfer).
  • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (PREPORUČUJEMO) – iznos na upit.

Obavezne doplate na brodu: service charge/napojnice* – uslužna pristojba (11 EUR po noći po osobi od 14 i više godina; djeca između 4 i 14 godina plaćanju 50% cijene po noći po osobi; djeca ispod 4 godine ne plaćaju), naknada za uslugu u barovima i restoranima u visini 15% osobne potrošnje.

NAPOMENA: Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 putnika. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, Globtour Event d.o.o., putnička agencija, zadržava pravo izmjene cijene.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: osobna iskaznica i/ili putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma završetka putovanja.
Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi s trenutnom situacijom u luci pristajanja (vremenski uvjeti, COVID- 19 situacija i slično). Pratitelj putovanja / predstavnik bit će na brodu tijekom krstarenja za minimalno 35 putnika prijavljenih na transferu, ali putnike neće pratiti na izletima, osim na onim izletima koje su uplatili svi članovi grupe prije polaska na putovanje – minimum 35 prijavljenih osoba na izletu, ako se ne dogovori drugačije.

ROK ZA PRIJAVU: FIRST MINUTE cijene vrijede do 15.03.2022. Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja.

Važna napomena za COVID MJERE – IZLETI TIJEKOM KRSTARENJA:
U slučaju da se mjere radi COVID-19 ne ublaže, putnici neće imati mogućnost samostalnog izlaska s broda, već samo u sklopu brodskog izleta koji s dodatno naplaćuje prema cjeniku brodara Costa. Moguće su promjene ovisno o situaciji sa COVID-19!

NAČINI PLAĆANJA:
gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa kao i pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.
Za ovo krstarenje vrijede Opći uvjeti brodara odnosno posebni uvjeti otkaza. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička Cesta 1a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu