polasci svaku nedjelju

Jadran krstarenje

Krstarenje iz Rijeke brodom M/S Splendidom
Rijeka – Krk – Rab – Novalja (Pag) – Olib/Silba – Mali Lošinj – Cres – Rijeka


DAN 1 / NEDJELJA : RIJEKA

Brod će biti usidren u riječkoj luci gdje će ukrcaj biti moguć tijekom cijelog dana. U 19 sati imat ćemo sastanak dobrodošlice na kojem će vas kapetan upoznati s posadom i vašim suputnicima. 
Večera dobrodošlice bit će poslužena u 19:30 . Putnici koji dođu prije 13:00, ne mogu odmah ući u svoje kabine, ali mogu ostaviti prtljagu na brodu dok kabine ne budu spremne. 

Noćenje u Rijeci, (večera)

DAN 2 / PONEDJELJAK : RIJEKA – KRK

Nakon doručka krećemo prema Krku. Na putu do Krka zaustavit ćemo se na kupanju s brodske platforme pa ručati na brodu, te doći do grada Krka. Grad Krk smješten je na jugozapadnoj obali istoimenog Otoka. Po dolasku na Krk u poslijepodnevnim satima dočekat će nas vodič koji će nam pokazati grad.

Tijekom povijesti grad je bio svjedok različitih vlasti koje su ih vodile, od Rimljana u antičko doba pa sve do Talijana u 20. stoljeću. Utjecaj ove vladavine kroz povijest vidi se iz dobro očuvane i bogate kulturno-povijesne baštine koju grad Krk posjeduje. 

DAN 3 / UTORAK : KRK – RAB

Nakon doručka put se nastavlja prema Rabu. Na samom putu do Raba predah za kupanje u Jadranskom moru i ručak na brodu. Nakon ručka još malo kupanja te nastavak za Rab gdje će nas dočekati vodič za popodnevni razgled grada.

Rab je tipičan srednjovjekovni grad okružen drevnim zidinama. Prepoznatljivu gradsku vizuru čine četiri zvonika čime nalikuje jedrenjaku, a to su: zvonici katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten pored ruševina crkve), crkve sv. Andrije Apostola i crkve sv. Justine. Na ulazu u staru gradsku jezgru nalazi se trg Sv.Kristofora s kojeg se dolazi do prekrasnog parka Komrčar s brojnim stazama koje vijugaju oko šumovitih brežuljaka i spuštaju se sve do rapskih plaža.

Noćenje na Rabu, (doručak, ručak)

DAN 4 / SRIJEDA : RAB – NOVALJA (PAG)

Dan započinjemo doručkom nakon kojeg se upućujemo prema Novalji na Pagu sa stankom za kupanje. Novalja ima vrlo burnu i zanimljivu prošlost što nam dokazuju brojni arheološki nalazi u gradu i okolici. Među njima ističu se tri ranokršćanske bazilike iz 4. i 5. stoljeća. Također, u Novalji je pronađen i jedan od najstarijih prikaza lika Majke Božje.  U zadnje vrijeme Novalja  je poznata po plaži Zrće, ne samo po njezinoj ljepoti nego i po zabavi na plaži koja ljeti traje 24 sata, čime je i dobila nadimak “Hrvatska Ibiza”. Nakon ručka na brodu slobodno popodne za uživanje i upoznavanje ovog  malog, ali interesantnog mjesta i slobodna večer za sve one željne noćne zabave na Zrću.

Noćenje u Novalji, (doručak, ručak)

Jadran krstarenje

DAN 5 / ČETVRTAK : PAG – OLIB/SILBA

Naše putovanje nastavlja se prema otocima Olib ili Silba. Naravno, sa stankom za kupanje na putu do tamo. Zbog mira i očuvane autentične atmosfere otoci su namijenjeni ljubiteljima tišine i privatnosti. Nakon ručka na brodu, možete se uputiti na jednu od njihovih plaža za potpunu relaksaciju i odmor.

Noćenje na Olibu ili Silbi, (doručak, ručak)

DAN 6 / PETAK : OLIB/SILBA – MALI LOŠINJ

Nakon doručka krećemo za Mali Lošinj sa stankom za kupanje prije i poslije ručka na brodu. Mali Lošinj smješten je na vrhu duge prirodne luke i okružen je tipičnim mediteranskim kućama i zelenim brežuljcima. Po dolasku u poslijepodnevnim satima imatćemo razgled grada gdje će nas vodič pobliže upoznati s gradom. Nakon razgleda ne propustite priliku posjetiti Muzej Apoksiomena. Muzej je jedinstvena arheološka i arhitektonska kulturna institucija na našim prostorima i u cijelosti je posvećen jednom eksponatu – brončanom kipu mladog atlete, Apoksiomena. Kip je u podmorju pokraj otoka Lošinja, na dubini od 45 metara, pronašao turist iz Belgije 1997. godine. Apoksiomen je 1999. izvađen iz mora na čijem je dnu boravio gotovo dva tisućljeća. Prekrasna antička skulptura je, tijekom gotovo dva desetljeća od vađenja iz mora do povratka na Lošinj, u Muzej osmišljen samo za njega, postala simbol i zaštitni znak otoka Lošinja.

Noćenje u Malom Lošinju, (doručak, ručak)

DAN 7 / SUBOTA : MALI LOŠINJ – CRES – RIJEKA

Dan započinjemo doručkom nakon kojeg krećemo za Cres. Grad Cres bio je tipično mediteransko ribarsko mjesto. Budući da je smješten u zaljevu bio je pogodna luka za brodove koji su se sklanjali od lošeg vremena što im je omogućilo razvoj ribarstva, pomorstva i brodogradnje. 

Danas se zahvaljujući svojom raznovrsnom turističkom ponudom, kulturno-povijesnim spomenicima i gastronomijom svrstava u sam vrh hrvatskog turizma. Najbolji način za osjetiti i upoznati grad je šetnja brojnim malim ulicama u staroj gradskoj jezgri, gdje uske i visoke kuće koje se naslanjaju jedna na drugu čine labirint uskih ulica i uličica.

Nakon posjeta Cresu imat ćemo ručak na brodu dok putujemo prema našoj krajnjoj destinaciji– Rijeci.

Noćenje u Rijeci, (doručak, ručak)

DAN 8 / NEDJELJA : RIJEKA

Nakon doručka završavamo s našim krstarenjem. Došlo je vrijeme za oproštaj od svih novih prijatelja, do nekog ponovnog susreta. (doručak)

M/S SPLENDID
2021
po osobi/tjednu
Polasci iz Rijeke
4, 11, 18, 25 srpnja
1, 8, 15, 22 kolovoza
Standard kabina4.000,00 kn
Main deck kabina (mogućnost trećeg kreveta na kat)4.800,00 kn
Upper deck kabina5.500,00 kn
Doplata za jednosobnu kabinu+50%
Treća osoba (starija od 11 godina) u kabini (krevet na kat - main deck)-30%
Dijete (3 - 11 godina) u kabini s jednim odraslim-30%
Dijete (3 - 11 godina) u kabini s dvoje odraslih (krevet na kat- main deck)-30%

Cijena uključuje: 
• Cruise manager na brodu
• 6 članova posade
• 7-dnevno krstarenje u kabini željene kategorije
• Besplatno svježe voće dostupno svakodnevno
• Večera dobrodošlice u tri slijeda
• Doručak na bazi švedskog stola svakodnevno
• 6 ručkova s tri slijeda
• Lokalni vodič za razglede Krka, Raba i Malog Lošinja
• Bežične slušalice prilikom razgleda grada
• Ručnici koji se mijenjaju svaki drugi dan
• Svakodnevna usluga čišćenja kabine
• Dvije boce vode od 0,5 litre po osobi dnevno
• Besplatni neograničeni internet na brodu
• CCTV sigurnosne kamere na brodu
• Jacuzzi 

Cijena ne uključuje: 
• Lučke i turističke takse i naknade, 200 kn po osobi tjedno, plaćaju se na brodu u gotovini
• Pića na brodu
• Mogućnost parkiranja automobila u garaži s videonadzorom – 300 kn (tjedan dana)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu