Glavni formular

Esfahan dragulj Irana - 6 dana

Esfahan (Isfahan)-Varzane-Esfahan

5.3.-10.3.2024.
Zrakoplovom iz Zagreba

Vodimo vas u zemlju ljubaznih domaćina, perzijske kulture i bajki tisuću i jedne noći!

Na rubu planinskog masiva Zagros u dolini predivne rijeke Zajande Rud smjestio se dragulj Irana, grad Esfahan. Najljepši grad Irana s prekrasnim parkovima i mostovima! 

Esfahan dragulj Irana - 6 dana

1. dan: Zagreb - Istanbul - Esfahan, utorak, 5.3.2024.

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 07:15 sati (dva sata prije polijetanja zrakoplova). Polijetanje za Istanbul u 09:15        sati, broj leta TK1054, s dolaskom u 13:30 sati. Organizirani razgled Istanbula. Nastavak putovanja prema Esfahanu u 22:00 sata, letom TK892, s predviđenim  slijetanjem u 02:00 sata prema lokalnom vremenu (srijeda, 6.3.2024).

2. dan: Esfahan, srijeda, 6.3.2024.

Slijetanje u Esfahan u 02:00 sata sati po lokalnom vremenu. Vožnja prema hotelu, smještaj. Dulje spavanje, kasniji doručak i kretanje u obilazak slavnog grada iz razdoblja dinastije Safavid u 16. i 17. stoljeću kada je Esfahan bio jedan od najvećih gradova na svijetu. Započinjemo s džamijom Atik, povijesno i arhitektonski najznačajnijom iranskom džamijom nakon čega šećemo do središnjeg esfahanskog carskog bazara Geisarije. Posjetit ćemo kraljevsku prešu u kojoj su se prešale uljarice za potrebe javne gradske rasvjete te nakon toga otići na ručak. Kasnije popodne je predviđeno za slobodno vrijeme i šetnju bazarom i velebnim trgom Nakš-e Džahanom. Također, imat ćemo mogućnost fakultativnog odlaska u perzijski hamam, tradicionalno kupalište u kojem ćemo imati privatni termin za uživanje u tretmanu i vrućoj kupelji (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Esfahan - Varzane - Esfahan, četvrtak, 7.3.2024.

Poslije doručka posjećujemo kraljevu džamiju Džame na trgu Nakš-e Džahan. Nakon razgleda džamije se ukrcavamo na autobus i odlazimo na cjelodnevni izlet u pustinjski gradić Varzane. Varzane je drevni središnji iranski pustinjski gard, ca 1,5 sat vožnje od Esfahana. Dok jedan dio grupe u seoskom domaćinstvu priprema ručak na tečaju kuhanja, drugi dio grupe razgledava mlin koji su tradicionalno pokretale deve i golubinji toranj u kojem se sakupljalo ptičje gnojivo za okolna poljoprivredna polja. Nakon ručka odlazimo na obližnje pješčane dine i uživanje u pustinjskim radostima. Nakon romantičnog zalaska sunca na vrhu visokih dina vraćamo se u Esfahan. Noćenje.

4.dan: Esfahan, petak, 8.3.2024.

Doručak u hotelu nakon čega slijedi novi cjelodnevni razgled Esfahana. Posjećujemo katedralu Vank i obližnji biskupski dvor u luksuznoj armenskoj četvrti poznatoj po mnogim crkvama, drugačijoj arhitekturi i brojnim trgovinama. Šećemo uz rijeku Zajanderud između starog mosta Si o se i mosta Hadžu nakon čega se vraćamo u centar grada na ručak i obilazak kraljevske palače Čehelsotun koja se odlikuje slavnim freskama. Esfahan je kao jedan od najvažnijih gradova na Putu svile oduvijek bio središte perzijskog obrtništva pa slobodno poslijepodne koristimo za kupovinu na esfahanskom bazaru čime ćemo zaokružiti sliku ovog grada iz bajki tisuću i jedne noći.. Na bazaru vas očekuje velika ponuda jedinstvenih i atraktivnih suvenira kao što su začini, ukrasno posuđe, tkanine, stolnjaci, šahovske ploče, ćilimi, tepisi itd. Povratak u hotel, noćenje.

5.dan: Esfahan, subota, 9.3.2023.

Zadnji nam je dan u Esfahanu i koristimo ga na najbolji mogući način u laganom ritmu gradskog zelenila, kulture i tipičnog iranskog načina druženja. Nakon doručka ćemo prošetati glavnom promenadom Čaharbag Abasi i posjetiti muzej tradicionalne perzijske umjetnosti u najzelenijoj i najljepšoj esfahanskoj ulici Abas Abad. Zatim ćemo ući u podzemnu željeznicu te se jedinom gradskom linijom dovesti do glavnog esfahanskog izletišta podno brda Sofe. Ovdje ćemo predvidjeti slobodno vrijeme za penjanje na brdo Sofe s prekrasnim pogledom na grad Esfahan ili za šetnju i neizostavni piknik u parku – pripremit ćemo prostirke, grickalice, slatkiše i čaj. Predvečer ćemo se vratiti u grad i otići na zajedničku večeru. Povratak u hotel na kraći odmor te oko 23:00 sata slijedi odlazak na esfahansku međunarodnu zračnu luku.

6.dan: Esfahan – Istanbul - Zagreb, 10.3.2024.

Povratak letom TK893 Turkish Airlinesa u 02:50 sati prema Istanbulu, predviđeno vrijeme slijetanja 06:05 sati. Polet zrakoplova TK1053 Turkish Airlinesa u 08:15 sati prema Zagrebu s predviđenim slijetanjem u 08:25 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FIRST MINUTE 1.150,00 EUR (8.664,68 kn) REDOVNA CIJENA 1.250 EUR (9418,13 kn)

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: EUR 315,00 (2.373,37 kn)

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi

razgled Istanbula (5.3.2023.)

4 noćenja s doručkom prema programu u hotelu 4*

3 ručka u restoranima s uključenim pićem (jedno piće: voda, sok, jogurt...)

1 večera zadnji dan s uključenim pićem (jedno piće: voda, sok, jogurt...)

tečaj kuhanja tradicionalnog iranskog jela

usluga lokalnog iranskog vodiča tijekom cijelog boravka, na engleskom jeziku

usluga pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

svi prijevozi prema programu ugodnim turističkim autobusom

sve ulaznice za muzeje i lokalitete po programu razgledavanja

troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

obavezna doplata za aerodromske pristojbe EUR 315,00 (2.373,37 kn)

nadoplata za jednokrevetnu sobu EUR 140,00 (1.054,83 kn)

napojnice lokalnom vodiču i vozaču ( EUR 25,00 - plaćanje na licu mjesta )

posjet perzijskom tradicionalnom hamamu 40,00 eur ( 301,38kn) – plaćanje uz rezervaciju

viza za Iran i troškovi ishodovanja EUR 56,00 (421,93 kn)

putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti (izračun je moguć isključivo uz prethodno  dostavljene podatke putnika)

Minimalni broj putnika u grupi: 15

Informacije o letu:

Prijevoznik: Turkish Airlines. Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage. Navedena vremena u programu su lokalna vremena dolazaka/odlazaka.

TK1054  05MAR  ZAGIST  0915 1330

TK  892  05MAR   ISTIFN   2200 0200*

TK  893  10MAR   IFNIST   0250 0605

TK1053  10MAR   ISTZAG 0815 0825

Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova.

Viza:

Hrvatski državljani za ulazak u Iran trebaju vizu. Potrebno je dostaviti agenciji kopiju naslovnice putovnice i sliku (kao u putovnici) odmah uz rezervaciju, a najkasnije 30 dana prije putovanja. Putovnica mora važiti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja. Cijena vize je EUR 56,00 (421,93 kn)

Uvjeti vezani uz COVID-19

Za ulazak u Iran potrebna je potvrda o primitku dvostrukog cjepiva s tim da je datum primitka druge doze stariji od 15 dana prije putovanja. Oni koji nisu cijepljeni trebaju PCR test napravljen unutar 72 sata prije ulaska u zemlju.

Ovo su trenutni uvjeti koji se mogu naknadno i promijeniti.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Irana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju. Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju Uvjeti otkaza putovanja organizatora.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte se izdaju za sve putnike u jednom danu.

Pravila ponašanja i odijevanja tijekom boravka u Iranu:

Žene: od dolaska na teritorij Irana žene moraju nositi maramu (hijab) kojom prekrivaju kosu. Svakako jednu maramu imati spremnu u ručnoj prtljazi jer će biti potrebna po slijetanju u Iran. Također, tijelo mora biti pokriveno širom majicom ili tunikom koja  će  prekriti  stražnjicu.  Poželjne  su  i  majice  dugih  rukava,  laganih  i  prozračnih  materijala.  Otvorene  cipele,  sandale  i natikače su prihvatljive. Noge bi također trebale biti pokrivene do gležnja. Krivo je mišljenje da je crna boja „propisana“ za žene. Iranke  nose  razne  šarene marame  i odjevne predmete.  Muškarci:  kratke  hlače  u  Iranu  nisu  dozvoljene  tako  da je preporuka nositi duge hlače. Otvorene cipele i sandale su prihvatljive.

IRAN

Površina : 1.648 195 km2

Broj stanovnika : 86.758 000

Etnička struktura : 61% Perzijanci, 16 % Azerbajdžanci i ostali narodi

Religija : Islam

Jezik: Farsi

Sigurnost: Iran je za turiste sigurna zemlja i može se kretati svim gradovima bez ikakvih ograničenja

Hrana: Iranska hrana je raznolika, bogata voćem, povrćem i mesom (osim svinjetine)

Postoje mnogobrojni kvalitetni restorani koji nude tradicionalna jela

Piće: alkohol je zabranjen i ne može se kupiti niti konzumirati na javnim mjestima

Voda je uglavnom pitka, a dostupna je svuda i flaširana voda. Pije se uglavnom čaj. Valuta: Iranski rial IRR (1 USD = 400000 IRR ; 1 € = 420000 IRR)

Plaćanje: zbog nepostojanja međunarodnog bankovnog prometa, kreditne kartice se mogu koristiti samo iznimno i na vrlo ograničenom broju mjesta pa je nužno ponijeti dovoljno gotovine u eurima.

Mobiteli: A1, T-Mobile i Telemach Internet: dostupan svuda

Napon: 220 volti Vremenska razlika: + 3,30

Klima: Iran je velika zemlja i ima više klimatskih zona, najveći dio zemlje ima kontinentalnu klimu s 4 godišnja doba. Ljeto je vruće, a dijelovi zemlje imaju suhu klimu, s vrlo malo vlage pa se vrućina lakše podnosi. Upute  i  opći  uvjeti  putovanja  za  turističke  aranžmane  sastavni  su  dio  programa  i  ugovora  o  putovanju.  Uplatom akontacije/aranžmana pristajete na navede uvjete stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete https://globtour-event.com/opci-uvjeti-i-upute-pruzanja-usluga/ Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvep.hr. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: : 298706000139 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 1500-175875699 (Allianz Hrvatska d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu