Glavni formular

Egipatska velika tura

06

Krstarenje Nilom od Asuana do Luksora

Direktnim zrakoplovom iz Budimpešte (autobusni transfer uključen)

Datum putovanja: 09.-16.05.2023.

Vrijednost više: unutarnji letovi umjesto vlaka, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu!

Egipatska velika tura

1.dan ZAGREB - BUDIMPEŠTA - KAIRO

Sastanak putnika s pratiteljem puta na autobusnom kolodvoru Zagreb oko 06.00h ujutro (točno vrijeme će biti u završnoj obavijesti par dana prije puta). Transfer autobusom do zračne luke Budimpešta. Dolazak cc 2 sata prije leta. Polijetanje direktnog zrakoplova za Kairo avio kompanije Egypt air MS752 u 14.45h. Nakon slijetanja u Kairo oko 18.00h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj, večera i noćenje.

2.dan KAIRO i PIRAMIDE

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova (ulaz u piramidu se zasebno plaća, ovisno koja je otvorena za posjet) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3.dan KAIRO – fakultativno MEMFIS I SAKARA

Doručak. Fakultativni izlet do nekadašnje drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Značaj mu opada nakon što se pod XVIII. dinastijom uzdiže grad Teba, današnji Luksor, a potpuno gubi značaj u vrijeme helenizma i procvatom obalne prijestolnice Aleksandrije. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućom drevnom nekropolom u Sakari i piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je najstarija egipatska piramida - stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Povratak u Kairo. Večera i noćenje.

4.dan KAIRO - ASUAN

Rani doručak ili za ponijeti. Slijedi transfer do zračne luke, let prema Asuanu. Dolazak u Asuan te odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo i hram Philae (moguće se odlučiti i za oba izleta). Večera i noćenje na brodu.  

5.dan  ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO - EDFU 

Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

6.dan EDFU - ESNA - LUKSOR

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Razgled obližnjeg hrama Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Večera i noćenje.

7.dan LUKSOR - KARNAK - DOLINA KRALJEVA  - KAIRO

Doručak. Odjava s broda te obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Slijedi razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina je bila neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Povratak u Luksor, večera u restoranu. Transfer do zračne luke i let za Kairo. Po dolasku, smještaj u hotelu i noćenje.

8.dan KAIRO – BUDIMPEŠTA - ZAGREB

Rani doručak. Transfer prema zračnoj luci za let prema Budimpešti. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Egypt aira MS751 u 10.45h. Dolazak oko 14.00h u Budimpeštu, te prijevoz autobusom do Zagreba gdje se dolazi oko 20h.

Informacije o letu, prijevoznik Egypt Air:

BUD     CAI14:45       18:00
CAI      ASW07:00       08:20
LXR     CAI20:10       21:20
CAI      BUD10:40       14:00
 09.-16.05.2023.
FM cijena* Redovna cijena1.490,00 EUR (11.226,41 kn) 1.590,00 EUR (11.979,86 kn)

*First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta) uključene u cijenu.

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  295,00 eur (2.222,68 kn)

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje: autobusni prijevoz od/do Budimpešte, prijevoz direktnim zrakoplovom s uključenim taksama na relaciji Budimpešta-Kairo-Budimpešta (uključeno 1 komad prtljage max 20kg), unutarnji letovi Kairo-Asuan i Luksor-Kairo, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 3 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u htl 5* u Kairu, 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor, večera u Luksoru, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: doplata po želji za jednokrevetnu sobu 295 EUR (2.222,68 kn), po želji doplata za paket putnog osiguranja, obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 40 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)

Fakultativna ponuda u Kairu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Memfis i Sakara 50 EUR (376,73 kn).

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 35 EUR (263,71 kn); Nubijsko selo 35 EUR (263,71 kn); Abu Simbel autobusom 120 EUR (904,14 kn).

Važna napomena: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR! Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006. g.

NAPOMENA: 17.06.2022. su ukinuti svi Covid uvjeti za prelazak egipatske granice i trenutno ne treba predočiti ništa osim važeće putovnice i vize!

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.

Za navedeni aranžman vrijede https://www.azurtours.hr/opci-uvjeti-putovanja/. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu