Dubai

Globalna oaza po mjeri modernog čovjeka


Detalji putovanja

6 DANA/5 NOĆENJA

GRUPNI POLASCI

21.-26.2.2022.
7.-12.3.2022.

Kolekcija s potpisom

EXPO 2020

Dubai UAE

Od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022.

Dubai je postigao izvanredan i rapidan rast i sada „maše svijetu“ s puno toga više od života na plaži. Ovaj metropolis, koji se smatra prijestolnicom mogućnosti, stalno se mijenja i poziva da ga posjetite više puta. Najstariji pisani dokumenti potječu iz 11. stoljeća, a ovo ribarsko selo osnovano u 19. stoljeću svoj prvi razvoj doživljava sedamdesetih godina prošlog stoljeća, da bi najveću ekspanziju doživio od kraja 20. i početka 21. stoljeća. Grad koji je zapravo u potpunosti izgrađen u zadnjih četrdesetak godina idealno je odredište za vaš odmor, a Expo 2020 razlog je više da posjetite grad budućnosti i tehnologije i da uz pustinjski povjetarac s nama otkrijete zašto je Dubai uvijek pun novosti poput Opusa - remek djela svjetski poznate arhitektice Zahe Hadid dovršenog 2020. ili, pak, Dubai opere koju potpisuje Janus Rostock… Osim mnoštva sadržaja, Dubai je i prilično dostupna, ne tako daleka topla destinacija, koja će vam pružiti savršen bijeg od svakodnevnice.

Dubai

1. DAN / ZAGREB - DUBAI  
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dubaiju na liniji FZ 1794 (Fly Dubai ) u 15:15 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 22:55 sati. Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelima Holiday Inn Dubai Festival city 4* ili Crowne Plaza Dubai Festival city 5*. Noćenje. 

2. DAN / DUBAI
Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra - Burj Al Arab - čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalaze luksuzni hoteli poput fascinantnog tematskog hotela Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet Dubai muzeju gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak razgleda kroz Dubai zaljev na tradicionalnom taksi brodiću - abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. U mogućnosti smo organizirati odlazak na 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (uz doplatu za ulaznicu bez transfera, termin posjeta ovisi o raspoloživosti). Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska (uz doplatu) na krstarenje brodom Dhow Cruise po Marini s uključenom večerom i transferom. Noćenje.

3. DAN/ DUBAI – DUBAI EXPO – DUBAI
Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet Dubai Expo (ulaznica uključena u cijenu aranžmana, transfer uz doplatu), izložbeni prostor koji se nalazi između Dubaija i Abu Dhabija. U „gradu budućnosti“, tehnološkog napretka i inovacija očekuje vas tri tematska područja. Više od 170 godina svjetske su izložbe bile platforma gdje su se pokazivala najveća svjetska dostignuća koja su definirala moderni svijet u kojem živimo. Dubai Expo će nastaviti tu tradiciju pokazujući najveća svjetska tehnološka dostignuća. Povratak u Dubai. Noćenje.

Dubai

4. DAN / DUBAI – ABU DHABI – DUBAI 
Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a mnogi ga smatraju i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad s mnogo krasnih i atraktivnih pješčanih plaža i puno otočića. Džamija šeika Zayeda najveća je u Ujedinjenim arapskim emiratima i jedna od najvećih na svijetu. Vožnja kroz rezidencijalne četvrti grada. Razgled Heritage Village gdje ćete vidjeti tradicionalni način života, povijest, tradiciju i kulturno naslijeđe. Odlazak do Marina Malla. Slobodno vrijeme za kupovinu. Ručak u jednom od najboljih restorana. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Noćenje u hotelu.

5. DAN / DUBAI
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne mogućnost fakultativnog odlaska na Jeep safari (uz doplatu). Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku kanom, fotografiranja u arapskim kostimima i pušenja nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / DUBAI - ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 10:00 sati na liniji FZ 1793 (Fly Dubai). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:30 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:       

Hotel Holiday Inn - Dubai Festival City 4*  5.590 kn
FM cijena 5.390 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn
Doplata za polupansion 110 kn po osobi i danu
Doplata za puni pansion 220 kn po osobi i danu

Izravno je povezan s trgovačkim centrom Dubai Festival City, u kojem se nalazi 500 trgovina, restorana i dječjih/obiteljskih zabavnih sadržaja. 

Hotel Crowne Plaza Dubai Festival City 5* 5.890 kn
FM cijena 5.690 kn 

Doplata za jednokrevetnu sobu  1.790 kn
Doplata za polupansion 150 kn po osobi i danu
Doplata za puni pansion 300 kn po osobi i danu

Hotel uz kanal Dubai Creek u ponudi ima luksuzan smještaj s predivnim pogledom na Dubai. Uključuje vanjski bazen i izravan pristup trgovačkom centru Festival City.

FM (First minute) cijena za uplate do 60 dana prije polaska ili do poslane obavijesti.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Fakultativni izleti (minimum 15 prijavljenih putnika):
Cjelodnevni izlet na Expo 2020 doplata za prijevoz 190 kn
Krstarenje brodom u Marini uz večeru (Dhow Cruise) 550 kn
Jeep safari i večera u beduinskom kampu 450 kn
Burj Khalifa - odlazak na najvišu zgradu na svijetu 390 kn
Abu Dhabi 480 kn

Cijene izleta su važeće za uplate prilikom rezervacije aranžmana.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Dubai - Zagreb u ekonomskoj klasi, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelu 4* ili 5* prema izboru na osnovi 5 noćenja s doručkom, ulaznicu za EXPO, organizirani prijevoz zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni organizirani razgled Dubaija, pratnja Globtour Event pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE: napojnice, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi , osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje, turističku pristojbu Turizam Dirham (plaća se na recepciji hotela AED 20 soba/noćenje) te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

OBVEZNE DOPLATE: napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (okvirno 15 eur po osobi), turistička pristojba Turizam Dirham – po sobi/po noći AED 20, plaćanje na licu mjesta.

Dubai

Kontakti:

outgoing@globtour.hr

 T.  +385 1 488 11 00

M. +385 91 481 05 12

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o.

OPĆI UVJETI I UPUTE ZA PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA, PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2021 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu