Baltik - Jantarni put

Detalji putovanja

Zrakoplovom

8 dana / 7 noćenja

Vrijednost više

Uključen posjet Muzeju jantara u Kalinjingradu 

Uključen vođeni izlet u Jantarni grad i posjet tvornici jantara

Polupansion u Art hotelu u Vilniusu

Pristojbe u zračnim lukama uključene u cijenu

VILNIUS – TRAKAI – KALINJINGRAD - BRDO KRIŽEVA - RIGA -SIGULDA – TALLINN - HELSINKI

+

KURLANDIJA

 

Baltik - Jantarni put
 1. DAN: ZAGREB - VILNIUS
  Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta 90 minuta prije polaska zrakoplova, prijava na let LO 612 u 12:05 sati sa slijetanjem u Varšavu u 13.40 sati. Nastavak putovanja na letu LO 775 16:15 sati sa slijetanjem u Vilnius u 18:20 sati. Ukrcaj u autobus. Panoramski razgled grada autobusom i pješice. Litva je najisturenija dominantno katolička zemlja na istoku Europe, a Litavci iako su prešli na kršćanstvo tek u 14. stoljeću, kao jedan od zadnjih europskih naroda, izuzetno drže do svoje katoličke tradicije. Polumilijunski Vilnius je grad preko 700 godine duge povijesti tijekom koje je pripadao Litvi, Poljskoj, Rusiji… Panoramska vožnja duž rijeke Neris do Vilniuskog zamka i Gediminasovog tornja iz 14. stoljeća, 2003. godine obnovljena palača velikih kneževa Litve, rimo-katolička katedrala sv. Stanislava i Vladislava dignuta na temeljima poganskog hrama litavskog kneza Mindaugasa koji je prvi prešao na kršćanstvo, predsjednička palača, pravoslavna saborna crkva Theotokos, karaitska sinagoga koja svjedoči o nekoć vrlo brojnoj hebrejskoj zajednici u ovom gradu, crkva sv. Ane te svetište Aušros vartai - Vrata sumraka dobro znano hodočasnicima. Transfer u hotel. Šetnja starom gradskom jezgrom do predsjedničke palače, Gradske vijećnice, kapele u kojoj je Petar I. krstio Hanibala, pradjeda pjesnika Aleksandra Puškina i živopisnom umjetničkom kolonijom koja se nastanila uz rijeku u nekadašnjem židovskom dijelu grada. Večera u hotelu po dolasku. Noćenje.
 2. DAN: VILNIUS – TRAKAI – KALINJINGRAD (KÖNIGSBERG)
  Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Oko podne ukrcaj u autobus i kratka vožnja prema jezerskoj regiji Trakai do obližnjeg 27 km (30 min) udaljenog, egzotičnog istoimenog zamka, sagrađenog na poluotočiću koji razdvaja dva najveće jezera u tom kraju Galve i Luka. Regija je naseljena Litavcima, Poljacima, Rusima, a posebna atrakcija su Karaiti, turkofoni narod judaističke vjeroispovijesti koji se u ove krajeve doselio s Krima u XIV. stoljeću. Obilazak zamka i mogućnost vožnje brodom po jezeru. Slobodno vrijeme i prigoda da kušate lokalnu kuhinju u nekom od mnogobrojnih restorana uz jezero. Oko 15:00 sati nastavak puta prema ruskoj eksklavi Kalinjingrad - Koenigsberg (315 km – 4:30h).
  Prelazak rusko/litavske granice (elektronska viza s interneta). Smještaj u hotel oko 20:00 sati. Lagana šetnja do Trga Pobjede po Teatralnom prospektu, gradska vijećnica i spomenik Domovina Mati, glazbene fontane kod spomenika Schilleru, regionalna vijećnica Kalinjingradske oblasti. Mogućnost večere u nekom od mnogobrojnih restorana i pivnica. Noćenje.
 3. DAN: KALINJINGRAD
  Doručak. U 9:30 sati sastanak s lokalnim vodičem na recepciji hotela. Panoramski razgled grada autobusom i pješice, vozimo se do Rosengartenskih vrata i bivše pruske kraljevske rezidencije u posjet Muzeju jantara (uključeno), potom uz stare gradske zidine nastavljamo do Kraljevskih vrata i skrećemo po Moskovskom prospektu uz rijeku Pregolu do otočića gdje je srce pruskog Koenigsberga, stara luteranska prvostolnica pod čijim svodovima počiva veliki filozof i matematičar Immanuel Kant. Obilazak otoka i šetnja preko mosta do stare ribarske četvrti s obnovljenim zdanjima iz prusko-njemačkog perioda. Kraći odmor u nekoj od kafeterija na obali rijeke, a poslijepodne u 14:00 sati krećemo autobusom na vođeni izlet do obližnjeg slikovitog priobalnog baltičkog gradića Jantarni (45 km - 55 min). Pogledat ćemo Jantarnu piramidu, vodotoranj i posjetiti tvornicu jantara, što će biti i prava prigoda za nabavu ukrasnih predmeta iz tog dragocjenog materijala. Nakon toga slijedi opuštajuća šetnja po obalnoj promenadi s pogledom na baltičke plaže, gdje ćemo provesti slobodno vrijeme. Povratak u Kalinjingrad. Noćenje.
 4. DAN: KALINJINGRAD - KURSKA KOSA - KLAIPEDA - BRDO KRIŽEVA - RIGA
  Doručak. Odjava iz hotela. Oko 8:00 sati sastanak s lokalnim vodičem i nastavak putovanja prema čuvenom parku prirode Kurskoj kosi (134 km - 3h), uskoj prevlaci koja spaja ruski Kalinjingrad s litavskom Klaipedom. Usput stajemo na pogodnim mjestima radi fotografiranja prekrasnih baltičkih plaža uokvirenih zimzelenom šumom i eventualnog objeda u nekom od restorana na atraktivnim mjestima. Prva postaja je živopisni primorski gradić Zelenogradsk, s prekrasnim šetnicama uz plaže, potom Jantarna piramida, Kraljevski bor, svjetionik. Nakon prelaska rusko/litavske granice i kraćeg zaustavljanja u Klaipedi, krećemo prema Brdu križeva (170 km - 2h), hodočasničkom mjestu spontano nastalom nakon neuspjelog ustanka protiv ruske vlasti u XIX. stoljeću. U Rigu stižemo oko 17:00 sati, panoramska vožnja gradom uzduž rijeke Daugave/Dvine, pogled na riječnu Esplanadu, Nacionalnu knjižnicu, predsjedničku palaču i Riški zamak, Operu, Spomenik Pobjedi, razgled prekrasne Art Nouveau četvrti s početka XX. stoljeća, gdje je gradio i Mihail Eisenstein - otac slavnog redatelja. Smještaj u hotel. Lagana šetnja do noću vrlo dinamičnog središta grada. Riga je bogata barovima i noćnim klubovima koji rade do jutra. Noćenje
 5. DAN: RIGA - JURMALA - RIGA
  Doručak. Od 9:00 sati razgled glavnog grada Latvije pješice, šetnja prekrasnim parkom od Opere do Arsenala, Trošnu iela - jedna od sačuvanih tipičnih srednjovjekovnih uličica s restoranima koja vodi na Švedske dveri, Tri brata - tri srednjovjekovne autentične zgrade postavljene jedna do druge u istoj ulici s tipičnim baltičkim hanzetaskim pročeljima, luteranska prvostolnica i Riški zamak - danas sjedište predsjednika republike, "Crna mačka", Ruski teatar, dom Richarda Wagnera, gotička bazilika sv. Petra sa svojim visokim spiralnim tornjem, kuća Crnoglavih koja je pripadala trgovačkom cehu. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet Muzeju okupacije Latvije koji svjedoči o događajima sovjetskog i nacističkog vremena ili odlazak do velike Centralne tržnice.

OPCIJA + uz nadoplatu: POLUDNEVNI IZLET U YURMALU
Poslijepodne, u 14:30 sati izlet autobusom (20 minuta) do obližnjeg kupališno-rekreativnog središta Yurmale, gdje se nalaze plaže i prateći turistički sadržaji. Lagana šetnja, a nakon toga slobodno vrijeme za odmor i opuštanje u nekom od brojnih barova i restorana ili kupanje u Baltiku. Oko 18:30 sati povratak u Rigu. Slobodno vrijeme.

 1. DAN: RIGA – SIGULDA - TALLINN
  Doručak. U 8:00 sati ukrcaj sa stvarima u autobus i pokret prema Estoniji. Usputno stajemo u Siguldi (54 km - 1h), omanjem mjestu koje je u prošlosti bilo jedno od sjedišta Livonskog viteškog reda. Kratka šetnja prekrasnom promenadom uz rijeku Gauja, pogled na ruševine zamka livonskih vitezova iz XIII. stoljeća i novi dvorac iz XIX. stoljeća ruske obitelji Kropotkin.
  U Tallinn stižemo poslijepodne. Vožnja kroz Kadriorg, atraktivni rezidencijalni dio, kratka šetnja kroz Kadriorg Park – koji se sa svojim japanskim vrtom smatra najboljim mjestom za relaksaciju u gradu - do barokne Palače Kadriorg iz vremena Petra I., danas muzej Likovnih umjetnosti Estonije, Rusalka - spomenik oklopnjači koja je 1893. godine potonula na putu iz Tallinna u Helsinki, povukavši sobom i 177 mornara na dno. Tu je i ponos estonske suvremene arhitekture – KUMU - Estonska Nacionalne Galerija i Muzej suvremene umjetnosti. Potom se vozimo uz zidine starog Tallinna - Obalne dveri i Paks Margareeta - Toranj debele Margo. Smještaj u hotel. Nakon odmora, uspon autobusom do Gornjeg grada Toompee. Luteranska prvostolnica Djevice Marije, pravoslavna saborna crkva Aleksandra Nevskog i Toompejski zamak koji je od ranog srednjeg vijeka bio središte vlasti u Tallinnu i Estoniji, danas sjedište Parlamenta. Šetnja uz brojne otmjene palače, koje su danas strana predstavništva pa kroz tzv. Vrtove danskog kralja gdje je rođen danski stijeg, do Djevičjeg tornja iz XIV. stoljeća. Silazimo slikovitom ulicom Pikk do Donjeg grada, nastavljamo pješačkom zonom do Raekoja plats -glavnog trga i gotičke Gradske vijećnice uz koju stoji stara crkva sv. Duha iz XIV. stoljeća s osmerokutnim tornjem. Slobodno vrijeme za odmor i ručak u nekom od mnogobrojnih restorana u atmosferičnoj ulici Viru i okolnim ulicama. Preporuka: odlazak u tipični restoran (doplata na licu mjesta cca. 30 €) s estonskom nacionalnom kuhinjom Vana Ema - Stara Baka. Noćenje
 2. DAN: TALLINN - HELSINKI - TALLINN
  Doručak. Slobodno vrijeme u Tallinnu.
  Preporučujemo posjet Palači Kadriorg i Muzeju likovnih umjetnosti te KUMU. Noćenje.

OPCIJA + uz nadoplatu: CJELODNEVNI IZLET BRODOM DO HELSINKIJA
Sastanak na recepciji u 8:15 sati, transfer u luku, ukrcaj na trajekt Eckoro line koji kreće s terminala u luci u 9:00 sati. Po dolasku u Helsinki, ukrcaj u autobus i razgled grada autobusom i pješice: TV-toranj, Olimpijski stadion, finsko etno–selo s tradicionalnom finskom drvenom arhitekturom, spomen park skladatelja Jana Sibeliusa, Crkva u Stijeni – Temppeliaukion Kirkko arhitekata Tima i Tuoma Suomalainena, Parlament, kultna Finlandia Alvara Aalta, Opera, Aleksandrovski teatar, željeznički kolodvor Eliela Saarinena i minimalistički koncipiran Muzej Suvremene umjetnosti Kiazma američkog arhitekta Stevena Holla, rusko-ortodoksna Uspjenska saborna crkva te na Senatskom trgu zgrade finske vlade, rektorat sveučilišta i luteranska prvostolnica. Helsinki je grad moderne funkcionalističke arhitekture i suvremenog dizajna, ali i nordijska prijestolnica najbogatija zdanjima u stilu Art Nouveau. Slobodno vrijeme za posjet trgovinama bogatim dizajnerskim proizvodima, između ostalih i dizajnerskih predmeta iz radionice Alvara Aalta u specijaliziranoj trgovini na glavnoj ulici Fabianinkatu, Muzeju suvremene umjetnosti i dizajna Kiasma. Šetnja Esplanadi parkom. Transfer u luku u 17:45 sati. Povratak trajektom u 18:30 sati koji stiže u Tallinn u 21:00 sati. Večera na brodu.

 1. DAN: TALLINN - HELSINKI - TALLINN
  Rano buđenje u 04:00 sata. Doručak za ponijeti na recepciji. Transfer u zračnu luku u 4:30 sati na let LO 792 u 05:55 sati. Slijetanje u Varšavu u 06:35 sati. Nastavak leta za Zagreb LO 611 u 09:45 sati. Dolazak u Zagreb u 11:25 sati.

PREDVIĐENI HOTELI:
VILNIUS: Art City Inn 3*
KALINJINGRAD: Marton Palace 4*
RIGA: Welton Centrum Hotel &Spa 4*
TALLINN: Sokos Viru 4*

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

POLAZAK: 18. - 25. 6. 2022.
FM 7.990 kn / 8.290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

POLAZAK: 13. - 20. 8. 2022.
FM 8.190 kn / 8.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
FM cijena ne može se kombinirati s drugim popustima te isključuje druge popuste ili akcije.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Vilnius i Tallinn - Zagreb, pristojbe u zračnim lukama, pratitelja putovanja Globtour Eventa, jedno noćenje s uključenom večerom i doručkom u hotelu u Vilniusu (Art City Inn 3* ili slično), dva noćenja s uključenim doručkom u hotelu u Kalinjingradu (Marton Palace 4* ili slično), dva noćenja s uključenim doručkom u hotelu u Rigi (Welton Centrum Hotel &Spa 4* ili slično), dva noćenja s uključenim doručkom u hotelu u Tallinu (Sokos Viru 4* ili slično), transferi od/do zračnih luka, prijevoz autobusom prema programu, razglede prema programu, ulaznice za Muzeju jantara u Kalinjingradu, vidikovac i Muzej jantara u Jantarniju, trajekt Smiltynes — Klaipeda, ulaznicu za luteransku prvostolnicu – katedralu u Kalinjingradu u kojoj je grob Immanuela Kanta te troškove organizacije i prodaje.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne izlete i obroke, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

FAKULTATIVNI IZLETI

Plaćanje prilikom rezervacije aranžmana:

Poludnevni izlet u Yurmalu (minimum 10 osoba)*: 200 kn po osobi

Cjelodnevni izlet brodom do Helsinkija s uključenom večerom na trajektu i ulaznicom za Crkvu u Stijeni (minimum 20 osoba)*: 1.190 kn po osobi

*Cijene izleta vrijede za navedeni minimum prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika po izletu, moguća je izmjena cijene.

Načini plaćanja:
• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700075526 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu