Glavni formular

Azori

Zelena oaza u plavetnilu Atlantika

8 dana direktnim charter letom iz Ljubljane

Grupni polazak: 26.03. - 02.04.2023.

Azori

1. DAN ZAGREB - LJUBLJANA – PONTA DELGADA (otok São Miguel)

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba do zračne luke (doplata). Prijava na izravan charter let za Azore, vulkanski arhipelag usred Atlantskog oceana koji je udaljen 1500 kilometara od Portugala. Arhipelag se sastoji od devet glavnih otoka te će prvo slijetanje biti na najvećem i najzelenijem među njima, otoku São Miguel. Nakon slijetanja slijedi razgled šarmantne prijestolnice Ponta Delgade. Grad je poznat po očuvanoj tradicionalnoj arhitekturi, romantičnim vrtovima, uskim popločanim ulicama, malim trgovima i kozmopolitskoj atmosferi. Trg São Sebastião i Praça Gonçalo Velho (nazvan po moreplovcu, koji je otkrio Azore) srce je staroga grada, oko kojeg su smješteni Gradska vijećnica, Vrata grada i stara carinarnica. U sklopu razgleda posjetit ćemo i crkvu Senhor Cristo te gradsku tržnicu. Prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN PONTA DELGADA (otok São Miguel) - izlet LAGOA DO FOGO i dolina FURNAS

Doručak. Odlazak u istraživanje središnjeg dijela otoka. Vožnja prema jezerima Fogo (Lagoa do Fogo), smještenih na 900 m nadmorske visine, otkuda se pruža prekrasan pogled na Vatreno jezero – dio netaknute prirode otoka. Cijeli lokalitet nalazi se u krateru ugaslog vulkana i najviša je točka otoka. Nastavak vožnje s pogledom na sjevernu obalu i posjet najstarijoj i trenutno jedinoj tvornici čaja u Europi. Na smaragdno zelenim plantažama obiteljskog imanja saznat ćete o proizvodnji crnog i zelenog čaja bez kemikalija i možda doznati zašto je to jedino mjesto u Europi. Nastavljamo prema dolini Furnas na istočnom dijelu otokaa koja se sa svojim termalnim izvorima, fumarolama i termalnom vodom, smatra vulkanski najaktivnijim dijelom otoka.Obilazak jezera, toplih izvora i otvora u kojima se na pari kuhaju obroci. Vulkanske pećnice, fumarole već su generacijama izbušene na najtoplijem dijelu tla nazvanom caldeiras, na obali jezera, zapravo potopljenom grotlu vulkana. Za ručak će biti poslužena Cozida das Caldeiras, obrok kuhan na pari (doplata za ručak). Poslije ručka posjetit ćemo poznati botanički park Terra Nostra, s botaničkim zbirkama sa svih strana svijeta, a unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, u kojem ćete imati priliku okupati se. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PONTA DELGADA (otok São Miguel) – (fakultativni izlet SETE CIDADES i plantaža ananasa)

Nakon doručka preporučamo poludnevni izlet na zapadnu stranu otoka. Vožnja planinskom cestom i uživanje u krajoliku koji je nastao erupcijama više od 200 vulkana prije nekoliko milijuna godina. Kraće zaustavljanje na vidikovcu "Vista do Rei", kraljevski pogled s kojeg se pruža zadivljujući pogled na izumrli vulkanski krater, gdje su dva jezera, plavo i zeleno. Spuštanje u dolinu do nacionalnog parka Sete Cidades (Sedam gradova), jednog od najljepših prirodnih lokaliteta na Azorima. Slijedi posjet plantaži ananasa gdje ćete naučiti sve o metodama uzgoja ovog slatkog voća. Jeste li za kušanje likera od ananasa? Poslijepodne povratak u Ponta Delgadu. Noćenje u hotelu.

4. DAN PONTA DELGADA (otok São Miguel) - HORTA (otok Faial)

Doručak. Vožnja do zračne luke i let na otok Faial poznat kao "Plavi otok". Razlog ovog imena su bujni cvjetovi hortenzija u nijansama plave boje koji romantično krase kuće, ceste i polja. Faial se smatra najkozmopolitskijim na Azorima, budući da se većina oceanskih brodova zaustavlja na otoku, tvoreći šareni mozaik uz more. Najveći grad na otoku je Horta, smješten između dva vulkana i zaljeva. Caldeira do Faial je kultna znamenitost, ugasli vulkan iz kojeg je otok zapravo nastao. Vulkanski stožac prekriven je bujnom vegetacijom, a slikovita priroda sastavni je dio prirodnog rezervata, koji je najljepši dio otoka. Vožnja do vulkana Capelinhos koji je posljednji put eruptirao 1957./58. g. Svjetionik i jedinstven krajolik u okolici jasno upućuju na nedavnu vulkansku aktivnost. Vožnja do hotela i smještaj. Noćenje.

5. DAN HORTA (otok FAIAL) - (fakultativni izlet na otok PICO)

Nakon doručka samostalno istraživanje otoka ili predlažemo cjelodnevni izlet (uz doplatu) na susjedni otok Pico. Vožnja trajektom do Pica drugog po veličini otoka na Azorima. Ime je dobio po impozantnoj planini, čiji se vrh može vidjeti po cijelom otoku, a ujedno je i najviši vrh Portugala. Povijest otoka povezana je s tradicijom lova na kitove i vinarstvo. Odlazak do San Roque, nekadašnjeg centra kitolovaca i posjet zanimljivom muzeju u kojem ćete saznati sve o ovoj aktivnosti. Otok je poznat i po vinovoj lozi. Vino s otoka bilo je poznato u 18. i 19. stoljeću čak i na kraljevskim dvorovima diljem Europe. Od 2004. godine poseban način uzgoja vinove loze smatra se otočkom posebnošću. Promjenjivi krajolik od stijena lave i egzotične vegetacije privlačan je planinarima, a otok je osim za planinarenje idealan i za promatranje ptica, kitova i dupina. Poslijepodnevno krstarenje natrag do otoka Faial. Noćenje u hotelu.

6. DAN HORTA (otok Faial) – ANGRA DO HEROISMO (otok Terceira)

Doručak. Transfer do zračne luke i jutarnji let na otok Terceira, gdje su Španjolci izgradili jednu od najvećih utvrda na Atlantiku. Nakon slijetanja, slijedi šetnja najvećim gradom na otoku, Angra do Heroísmo koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Angra je najstarije, kontinuirano nastanjeno naselje na otoku te je od 15. - 19. stoljeća bila obavezno pristanište brodovima na putu za Ameriku. Kako su rado navraćale i neprijateljske mornarice i gusari, grad je bio prisiljen utvrditi se. Četiristo godina stare utvrde São Sebastião i São João Batista jedinstveni su primjerci vojne arhitekture. Sakralne građevine i urbanistička rješenja pratili su trendove matice zemlje, što se očituje u prostranim trgovima četvrti Sé i baroknoj katedrali. Po završetku razgleda slijedi transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

7. DAN TERCEIRA - cjelodnevni izlet po otoku

Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled Terceire, otoka poznatog i pod imenom „Otok ljiljana“, koji započinje na vidikovcu planine Serra do Cume odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu. Slijedi kratko zaustavljanje i šetnja u obalnom mjestašcu Praia da Vitória te vožnja do São Sebastiãoa, naselja vezanog uz povijest prvog naseljavanja otoka u 15. stoljeću. Slijedi nastavak vožnje brdskom cestom do špilje Algar do Carvao. Dolazak do mjesta Biscoitos, poznatog po prirodnim bazenima u crnim vulkanskim stijenama. Na povratku zaustavljanje na vidikovcu Pico de Cruzinhas u mjestu Monte Brasil s kojeg se pruža panoramski pogled na cijelu regiju. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN ANGRA DO HEROISMO (otok TERCEIRA) - LJUBLJANA - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito razgledavanje, kupovinu ili odmor. Vožnja do zračne luke i izravni charter let za Ljubljanu. Po dolasku u Ljubljanu u večernjim satima mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

Cijena po osobi: 1.489,00€/11.218,87KN

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Sao Miguel – Terceira - Ljubljana
 • pristojbe zračnih luka
 • sve lokalne letove po programu
 • grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja
 • smještaj u hotelima 4* na spomenutim otocima u dvokrevetnoj sobi na osnovu 7 noćenja s doručkom
 • razgledi prema programu putovanja
 • cjelodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo i dolina Furnas uključujući ulaz u botanički vrt Terra Nostra i tvornicu čaja)
 • cjelodnevni izlet po otoku Terceira s uključenom ulaznicom za Algar Do Carvao
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Doplate

Doplata za jednokrevetnu sobu: 330 €/2.486,38 kn 

Doplata za polupansion 196 €/ 1.476,76 kn 

Transfer Zagreb - Ljubljana - Zagreb 52 €/ 391,79 kn

Fakultativni izleti i sadržaji:

 • poludnevni izlet na vulkanski kompleks Sete Cidades i plantažu ananasa 20 €/ 150,69 kn
 • ručak s uključenim pićem na otoku Sao Miguel u sklopu cjelodnevnog izleta na Lagoa do Fogo i dolinu Furnas 24 €/ 180,82 kn
 • cjelodnevni izlet na otok Pico 49 €/ 369,19 kn  - minimalni broj prijavljenih putnika: 20

Informativni red letenja:

Polazak:

26. 03. Ned.:  08:00 - 11:45  Ljubljana  -  JOAO PAULO II AIRPORT Trajanje leta : 05:45

Polazna zračna luka : LJUBLJANA JOŽE PUČNIK AIR
Dolazna zračna luka : JOAO PAULO II AIRPORT

Povratak:

02. 04. Ned.:  13:25 - 20:30  LAJES AIRPORT – Ljubljana  Trajanje leta : 05:10

Polazna zračna luka : LAJES AIRPORT
Dolazna zračna luka : LJUBLJANA JOŽE PUČNIK AIR

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.palma-travel.hr/opci-uvjeti/

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:

• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)

• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice

• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hrwww.globtour-event.com

Informacije :Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu