18. - 22. 6. 2022. 5 dana/4 noćenja

Atena - Syros

Detalji putovanja

PUTOVANJE/ODMOR /CITY BREAK
18. - 22. 6. 2022.
5 dana/4 noćenja
Zrakoplovom Aegean Airlinesa izravno iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE

Uključena degustacija craft piva grčkih pivovara u četvrti Psyrri

Uključen izlet i noćenje na otoku Syrosu

Lokalni licencirani vodič 

 

Uvijek i nikada isti doživljaj grada i mora, otoka…poznatog i nepoznatog.

Putovanje koje na jedinstven način kombinira vrevu grada, drevnu civilizaciju i odmor na otoku…

 

Atena - Syros

1. DAN: ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika s Globtour Event pratiteljem putovanja u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let zrakoplova Aegean Airlinesa na liniji A3 781 u 18:45 sati. Dolazak u Atenu u 21:35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. U večernjim satima  odlazak na šetnju s pratiteljem putovanja na noćni obilazak živopisne četvrti Psyrri koja ima pridjev “hippiest” na degustaciju craft piva grčkih pivovara (4 - 5 različitih) uz grickalice. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: ATENA - PIREJ – VOŽNJA BRODOM – OTOK SYROS

Doručak (paket). Transfer do atenske luke Pirej. Ukrcaj na trajekt u 07:30 sati. Dolazak na otok u 11:15 sati (informativna vremena prema trenutnom rasporedu). Razgled Ermoupolisa pješice u pratnji pratitelja putovanja i lokalnog vodiča. Ermopoulis je glavni grad otoka i arhipelaga Cikladi, duge tradicije te je velika i značajna luka. Smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima posjet pitoresknom mjestu Ano Poli koje se nalazi iznad Ermoupolisa. Dok je Emopoulis venecijanska ljepotica, Ano Poli ima tipičan kikladski stil s bijelim kućama i uskim ulicama. Uživajte u obrisima renesansne Katedrale Sv. Jurja i panoramskom pogledu na susjedne otoke Tinos, Delos, Mykonos, Paros, Andros i Naxos. Večera u restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: SYROS – VOŽNJA BRODOM – PIREJ - ATENA

Doručak. Mala tura po otoku s mogućnošću kupanja i uključenim ručkom. Ukrcaj na trajekt u 17:15 sati. Dolazak u Pirej u 21:00 sati (informativna vremena prema trenutnom rasporedu). Po dolasku u Pirej transfer to hotela.  Noćenje.

4. DAN: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem: atenski trgovi Omonia i Sintagma, dva najznačajnija trga – Parlament – vožnja najvažnijim atenskim ulicama, avenijama Stadiou, Panepistimiou – novi olimpijski stadion izgrađen za potrebe prve moderne Olimpijade – Hadrijanova vrata i Zeusov hram –  posjet Akropoli i muzeju Akropole. Ručak u jednom od najšarmantnijih dijelova Atene Koukaki koji svojom eklektičnom scenom galerija, kavana i restorana privlači pažnju. U večernjim satima predlažemo da istražite i prošećete brežuljcima i omiljenim šetalištima Atenjana: Filoppapaou otkuda se pruža prekrasan pogled na Akropolu, Pnyka gdje se održavala atenska Skupština i tradicionalni dio grada Thiseio gdje se nalazi Theseusov hram. Posjetite ulicu Athinas, pored uvale Varvakeios Agora i četvrt Monastiraki. Noćenje.

5. DAN: ATENA – GLYFADA -  ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do predgrađa Atene Glyfada gdje ćemo prošetati ulicama i trgovima ove živahne atenske četvrti. Oko 13:00 sati vožnja do tipične grčke taverne na ručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa na liniji A3 780 u 16:00 sati. Dolazak u Zagreb u 17:00 sati.

PREDVIĐENI HOTELI:

ATENA: Hotel Brown Acropol 4* / Hotel Moxy 3*- 4* / Hotel Lighthouse Athens 4*
SYROS: Hotel Hermes 3* /  Hotel Diogenis 4*

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FM 7290 kn / 7490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.350 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
FM cijena ne može se kombinirati s drugim popustima te isključuje  druge popuste ili akcije.

Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Aegean Airlinesa na relaciji Zagreb -Atena - Zagreb, asistenciju na dolasku u zračnu luku u Ateni, pristojbe u zračnim lukama, tri noćenja u hotelu 3* ili 4* u Ateni (predviđen smještaj: hotel Brown Acropol / hotel Moxy / hotel Lighthouse Athens ili slično) na osnovi noćenja s doručkom, jedno noćenje u hotelu 3* ili 4* u Ermoupolisu (predviđen smještaj: hotel Hermes / hotel Diogenis ili slično) na osnovi noćenja s doručkom, pratitelja putovanja Globtour Eventa, povratni transfer od/do zračne luke u Ateni, noćni obilazak četvrti Psyrri i degustaciju piva, profesionalnog lokalnog vodiča za navedene razglede, transfer do luke Pirej, povratnu kartu za trajekt za otok Syros, razgled grada Ermoupolisa pješice po dolasku na otok Syros, večeru u Ano Syorsu s uključenim povratnim transferom, turu po otoku Syros, ručak prije povratka u Pirej, transfer od luke Pirej do hotela u Ateni, poludnevni razgled Atene autobusom s uključenim posjetom Akropoli i muzeju Akropole (ulaznice uz doplatu), ručak na području Koukaki u Ateni, izlet do Glyfade i ručak u dijelu Vari u tipičnoj taverni, razglede prema programu te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: boravišnu pristojbu*, ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike, fakultativne sadržaje, usluge drugačije od navedenih, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (doplata na licu mjesta):  Akropola 20 €, Muzej Akropole 10 €, Prva opera u Grčkoj u Ermoupolisu 2 €.

*Napomena: Grčka nacionalna turistička zajednica donijela je odluku o boravišnoj pristojbi koja se primjenjuje na hotelski smještaj od 01.01.2018.: 1,50 € za hotele s 3 * // 3,00 za hotele 4 * po sobi po noćenju. Boravišna pristojba nije uključena u gore spomenute cijene paketa i plaća se izravno hotelu prije kraja boravka.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

NAČINI PLAĆANJA:
gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa kao i pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu