1. - 5. 10. 2022., 5 dana/4 noćenja

Atena - Delfi - Meteora

Detalji putovanja

1. - 5. 10. 2022. 
5 dana/4 noćenja
Zrakoplovom Aegean Airlinesa izravno iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE

Uključena degustacija craft piva grčkih pivovara u četvrti Psyrri

Uključen izlet u Delfe i Meteoru

Lokalni licencirani vodič 

Autentičan povratak i odlazak u civilizaciju, sadašnjost i prošlost.

Novi početak uz povratak iskonu i kanonu ljepote te prekrasan i zacjeljujući spoj grada i prekrasnog duhovnog putovanja.

Kažu da će svako putovanje novog doba imati u podlozi potrebu čovjeka da zacijeli, pred Vama je upravo takvo putovanje.

 

Atena - Delfi - Meteora

1. DAN: ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika s Globtour Event pratiteljem putovanja u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let zrakoplova Aegean Airlinesa na liniji A3 781 u 18:45 sati. Dolazak u Atenu u 21:35 sati. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: ATENA – DELFI – KALAMBAKA

Doručak. Nakon doručka sastanak s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem u hotelu. Vožnja prema Delfima uz usputna zaustavljanja. Smješteno na obroncima planine Parnassus visoko iznad Korintskog zaljeva, jedno je od najpoznatijih povijesnih mjesta u Grčkoj, poznato u cijelom drevnom grčkom svijetu i šire kao Apolonovo svetište i svetište njegova proročanstva. Danas su Delfi dio UNESCO-ve svjetske baštine. Bogatstvo arheološkog blaga upotpunjeno veličanstvenim planinskim okruženjem te važnost u grčkoj mitologiji stavljaju Delfe na mapu mjesta koja treba posjetiti u Grčkoj. Delfi su kultno svetište još iz mikenskog doba u kojem je proročica Pitija davala dvosmislene odgovore. Razgled Delfa u pratnji lokalnog vodiča: Apolonov hram – Dionizijevo kazalište – stadion. Ručak u lokalnom restoranu u Delfima. Polazak za Kalambaku koja je smještena ispod stijena Meteora. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN: METEORA - ATENA

Doručak u hotelu. Posjet Meteori i samostanima nud jedinstvenu perspektivu veličine prirode u sprezi s poviješću, arhitekturom i čovjekovom vječnom željom da se poveže s božanskim. Od ranog kršćanskog doba, litice Meteore smatrale su se savršenim mjestom za postizanje apsolutne izolacije. Mjesto za ljude da pronađu mir i sklad i da na taj način podrže vječnu borbu čovječanstva za duhovnim uzdizanjem. Meteora je danas najveće arheološko nalazište u Grčkoj obzirom na područje koje pokriva. Na popisu je svjetske baštine UNESCO-a od 1989. i službeno sveto grčko mjesto od 1995. Ogroman kompleks divovskih kamenih stupova sa samostanima izrađenih na vrhovima litica pješčenjaka prije nekoliko stoljeća stvara uistinu nadrealni krajolik. Ručak u lokalnom restoranu u Kalambaki. Nakon ručka vožnja prema Ateni. Dolazak u ranim večernjim satima. U kasnim večernjim satima  odlazak na šetnju s pratiteljem putovanja na noćni obilazak živopisne četvrti Psyrri koja ima pridjev “hippiest” na degustaciju craft piva grčkih pivovara (4-5 različitih) uz grickalice. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem: atenski trgovi Omonia i Sintagma, dva najznačajnija trga – Parlament – vožnja najvažnijim atenskim ulicama, avenijama Stadiou, Panepistimiou – novi olimpijski stadion izgrađen za potrebe prve moderne Olimpijade – Hadrijanova vrata i Zeusov hram – posjet Akropoli i muzeju Akropole. Ručak u jednom od najšarmantnijih dijelova Atene Koukaki koji svojom eklektičnom scenom galerija, kavana i restorana privlači pažnju. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima predlažemo da istražite i prošećete brežuljcima i omiljenim šetalištima Atenjana: Filoppapaou otkuda se pruža prekrasan pogled na Akropolu, Pnyka gdje se održavala atenska Skupština i tradicionalni dio grada Thiseio gdje se nalazi Theseusov hram. Posjetite ulicu Athinas, pored uvale Varvakeios Agora i četvrt Monastiraki. Noćenje.

5. DAN: ATENA – GYFADA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do predgrađa Atene Glyfada gdje ćemo prošetati ulicama i trgovima ove živahne atenske četvrti. Oko 13:00 sati vožnja do tipične grčke taverne na ručak u predjelu Vari.  Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa na liniji A3 780 u 16:00 sati. Dolazak u Zagreb u 17:00 sati.

PREDVIĐENI HOTELI:

ATENA: Hotel Brown Acropol 4* / Hotel Moxy 3*- 4* / Hotel Lighthouse Athens 4*

KALAMBAKA: Hotel Orfeas 3*

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FM 7190 kn / 7390 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.350 kn

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.
FM cijena ne može se kombinirati s drugim popustima te isključuje  druge popuste ili akcije.

Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Aegean Airlinesa na relaciji Zagreb – Atena - Zagreb, asistenciju na dolasku u zračnu luku  u Ateni, pristojbe u zračnim lukama, tri noćenja u hotelu 3* ili 4* u Ateni (predviđen smještaj: hotel Brown Acropol / hotel Moxy / hotel Lighthouse Athens ili slično) na osnovi noćenja s doručkom, jedno noćenje u hotelu 3* u Kalambaki (predviđen smještaj: hotel Orfeas ili slično) na osnovi polupansiona, pratitelja putovanja Globtour Eventa, povratni transfer od/do zračne luke u Ateni, profesionalnog lokalnog vodiča za navedene razglede, noćni obilazak četvrti Psyrri i degustaciju piva, dvodnevno putovanje u Defle i Meteoru, ručak u Delfima, ručak u Kalambaki, poludnevni razgled Atene autobusom s uključenom posjetom  Akropoli i muzeju  Akropole (ulaznice uz doplatu), ručak na području Koukaki u Ateni, izlet do Glyfade i ručak u dijelu Vari u tipičnoj taverni, razglede prema programu te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: boravišnu pristojbu*, ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike, fakultativne sadržaje, usluge drugačije od navedenih, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (doplata na licu mjesta):  Akropola 20 €, Muzej Akropole 10 €, Samostani na Meteori 6 € za dva posjeta, Delfi  12 €

*Napomena: Grčka nacionalna turistička zajednica donijela je odluku o boravišnoj pristojbi koja se primjenjuje na hotelski smještaj od 01.01.2018.: 1,50 € za hotele s 3 * // 3,00 za hotele 4 * po sobi po noćenju. Boravišna pristojba nije uključena u gore spomenute cijene paketa i plaća se izravno hotelu prije kraja boravka.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

NAČINI PLAĆANJA:
gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa kao i pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU Globtour Event d.o.o. SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

Odgovorni organizator: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Croatia; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax:+385 1 4810 1119; info@globtour.hr; www.globtour-event.com. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.)

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu