17.11. – 20.11.2022.

Andaluzija, posebnim zrakoplovom iz Zagreba

03

Detalji putovanja

17.11. – 20.11.2022. GARANTIRANI POLAZAK

SEVILLA – CÓRDOBA – GRANADA – RONDA 

Vrijednost više

Odlični hoteli 4* na dobrim lokacijama, uključene ulaznice.

Andaluzija je nastala na raskrižju civilizacija, mora i oceana, nasljeđu i tradiciji pomoraca i umjetnika te postala magični dragulj španjolskog juga.

Domovina P.Picassa, Murilla i Lorce ujedno je i domovina koride, flamenca, tapasa i sherry-ja.

Andaluzija, posebnim zrakoplovom iz Zagreba

1. DAN ZAGREB - SEVILLA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova na izravnom letu za Sevillu na liniji OU9470 u 08.00h. Po dolasku u 11.00h obavljanje graničnih formalosti te odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem, panoramskom vožnjom i pješice. Sevilla je prijestolnica i po mnogima najljepši grad pokrajine Andaluzije čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj prekrasni grad na rijeci Guadalquivir svoj šarm duguje fascinantnoj arhitekturi i spoju različitih kultura, živahnim uskim krivudavim ulicama s kojih se uvijek čuje razgovor i smijeh, zraku ispunjenom mirisom naranči. Dom je tapasa i rodno mjesto tipičnog španjolskog plesa i glazbe, flamenka. Između ostalog vidjet ćete Park Maríe Luise, glavnu gradsku zelenu oazu s fontanama i jezercima te promenadom prepunom palmi, stablima naranči, borovima i drugog mediteranskog bilja; impresivni Španjolski trg, remek-djelo arhitekta Aníbala Gonzáleza, koji se nadovezuje na park, zasigurno jedan od glavnih i najfotografiranijih simbola grada; Barrio de Santa Cruz, pitoreskna stara četvrt s uskim ulicama, bijelim kućama i cvjetnim dvorištima; gotička katedrala jedna od najvećih na svijetu izgrađena na mjestu stare maurske džamije, s iznimnom riznicom, kraljevskom kapelom i grobnicom Kristofora Kolumba; toranj Giralda (104 m), bivši minaret, a danas zvonik na kojeg se možete popeti i uživati u prekrasnoj panorami grada; Real Alcázar, jedna od najstarijih kraljevskih palača u Europi, prekrasan primjer mješavine maurske i kršćanske kulture, a španjolska kraljevska obitelj je još koristi kao službenu rezidenciju tijekom boravka u Sevilli, Plaza Nueva s gradskom vijećnicom iz 16. stoljeća; Plaza de Toros de la Maestranza, čuvena korida; Sveučilište, osnovano početkom 16. stoljeća. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativne vožnje brodom rijekom Guadalquivir tijekom koje možete iz drugačije perspektive uživati u prekrasnom poglediu na najpoznatije gradske znamenitosti. Slijedi prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo posjet popularnoj četvrti Nervión poznatoj po stadionu Ramón Sánchez-Pizjuén, domu nogometnog kluba Sevilla te po noćnom životu, zabavi i kupovini, ili pak posjet četvrti Triana na zapadnoj obali rijeke u kojoj su nekoć pretežno živjeli plesači flamenka, a poznata je i po bogatoj keramičkoj tradiciji. Noćenje.

2. DAN SEVILLA - CÓRDOBA – GRANADA (cca 300 km)

Nakon doručka polazak prema još jednom biseru Andaluzije - Córdobi, nekadašnjoj prijestolnici maurskog kraljevstva čiji je stari dio također pod zaštitom UNESCO-a. Brojne velebne građevine sačuvane su još iz doba arapske vlasti, a odlikuje ih šarolikost i raskošne dekoracije. Jedna od najpoznatijih znamenitosti i simbola grada je Velika džamija ili La Mezquita (španjolski naziv za džamiju), koja je u prošlosti prenamijenjena u rimokatoličku katedralu, a prije toga smatrala se jednom od najvećih, i po arhitekturi zasigurno najljepših džamija u svijetu. U neposrednoj blizini nalazi se stari dio slikovite židovske četvrti La Judería s uskim uličicama i sinagogom, veličanstvena tvrđava Alcázar de los Reyes Cristianos (Dvorac kršćanskih kr
kraljeva) sagrađena u 13. stoljeću i okružena impresivnim vrtovima te Rimski most preko rijeke Guadalquivir sa 16 lukova i kulom Calahorra koja je nekoć služila kao ulaz i zaštita mosta. Nakon razgleda se možete opustiti i kratko predahnuti u jednom od simpatičnih barova i kafića uz obalu rijeke, u četvrtima la Bicicleta, La Ribera… Potom slijedi odlazak put Granade, posljednje prijestolnice maurske Andaluzije i još jednog grada s bogatim kulturnim i umjetničkim nasljeđem, a smještena je u podnožju planinskog lanca Sierra Nevade, na nadmorskoj visini od 700-tinjak m. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak do trga Bib-Rambla gdje se nalaze brojne trgovine, kafići i restorančići, a nedaleko je i ulica Alcaicería prepuna malih dućančića uglavnom sa tradicionalnim suvenirima i rukotvorinama i koja podsjeća na staru arapsku tržnicu/souk. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN GRANADA

Doručak te odlazak na cjelodnevni razgled grada-simbola ujedinjenja Španjolske nakon Rekonkviste, grada u kojem se na svakom koraku isprepliću rimska i arapska kultura. Prijepodne posjet palači Alhambra i vrtovima Generalife, ljetnom prebivalištu maurskih vladara Granade iz 14. stoljeća s prekrasnim perivojima i vodoskocima, koji su zajedno s arapskom četvrti Albaicín uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine; Albaicín je sa svojim popločanim uskim ulicama i bijelim kućama jedna od najautentičnijih i najšarmantnijih četvrti grada u kojoj u mnogim trgovinama također nalik soukovima možete pronaći orijentalne proizvode poput začina ili suhog voća. Povratak u središte grada, kraće slobodno vrijeme za osobne programe pa u poslijepodnevnim satima nastavak razgleda grada: renesansna katedrala i Capilla Real, kasnogotička Kraljevska kapela, u kojoj se nalaze grobovi kraljice Izabele i kralja Ferdinanda. Navečer mogućnost odlaska na spektakl ciganskog narodnog plesa iz Granade – Zambra Gitana, iz kojeg je nastao flamenko. Noćenje.

4. DAN GRANADA – RONDA – SEVILLA (cca 300 km)

Nakon doručka i odjave iz hotela odlazak put slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 metara nadmorske visine. Najpoznatija je upravo po svojoj lokaciji, klisuri El Tajo i impresivnim kamenim mostovima koji su glavna aktrakcija i simboli grada (Stari most, najstariji i najmanji most nad 120 metara visokim padinama kanjona te Novi most i Rimski most). Tu su u potrazi za inspiracijom dolazili brojne velikani poput pisaca Ernesta Hemingwaya i Georgea Eliota, pjesnika R.M. Rilke, redatelj Orson Welles, slikar David Blomberg… Ronda je kolijevka koride, tu je legendarna matadorska obitelj Romero postavila njezina pravila, pa ćemo posjet gradu zaokružiti s posjetom Plazi del Toros, jednoj je od najstarijih i najvažnijih arena za borbu bikova u cijeloj Španjolskoj. Slijedi prijevoz prema zračnoj luci Sevilla. Po dolasku, prijava na izravni let za Zagreb na liniji OU9471 u 20.00hh. Očekivano vrijeme dolaska u 23.00h. Završetak programa.

Predviđeni red letenja (promjenjivo, točna vremena bit će definirana u završnoj obavijesti par dana pred polazak):

OU9470 17NOV ZAGREB SEVILLA 08:00 11:00
OU9471 20NOV SEVILLA ZAGREB 20:00 23:00

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 5.490 kn/728,65 €      

First minute cijena aranžmana po osobi: 5.690 kn/755,19 €

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.890 kn/781,74 €

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.190 kn/157,94 €         

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Cijena uključuje:

Prijevoz posebnim charter zrakoplovom prema programu (Zagreb – Sevilla – Zagreb);  

Prijevoz turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Sevilli u hotelu Macià Sevilla Kubb 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;

Smještaj u Granadi u Gran Hotelu Luna de Granada 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu s lokalnim licenciranim vodičima u Sevilli, Córdobi, Granadi i Rondi;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (Sevilla: katedrala-Giralda i Real Alcázar; Córdoba: Velika džamija -La Mezquita i Alcázar de los Reyes Cristianos; Granada: palača Alhambra i vrtovi Generalife te Kraljevska kapela; Ronda: Plaza del Toros);

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 1.190 kn/157,94 € (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn/157,94 €; doplate za fakultativne obroke, sadržaje i izlete koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda/izleti, cijena po osobi (uz najmanje 20 prijavljenih osoba):

Doplata za polupansion (3 večere bez pića) :  590 kn/78,31 €

Jednosatna vožnja brodom rijekom Guadalquivir u Sevilllli:  125 kn/16,59 €

Zambra Gitana/Flamenco show uz večeru u Granadi, s uključenim povratnim transferom: 450 kn/59,73 €

Predviđeni red letenja (promjenjivo, točna vremena bit će definirana u završnoj obavijesti par dana pred polazak):

OU947017NOVZAGREBSEVILLA08:0011:00
OU947120NOVSEVILLAZAGREB20:0023:00

ŠPANJOLSKA

Službeno ime države: Kraljevina Španjolska

Glavni i najveći grad: Madrid

Geografski položaj: jugozapad Europe, zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Na sjeveru graniči s Francuskom i Andorom, na zapadu s Portugalom te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom.

Površina: 505,990 km²

Broj stanovnika: 47,450,795

Vremenska zona: u istoj smo vremenskoj zoni

Službeni jezik: španjolski, katalonski

Religija: katolici 57,6%; bez religije 37,7%, ostali 2,9%, neizjašnjeni 1,8%(2022.)

Novčana jedinica: euro

Kreditne kartice: većina kreditnih kartica prihvaćene su  u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Pozivni broj zemlje: +34

Hrana: najvažniji sastojci katalonske kuhinje su maslinovo ulje, češnjak, sunce i strpljenje. To je ukusna kuhinja koja eksperimentira s kombinacijom raznih okusa, slano, slatko, cimet, bademi, pinjoli, suho voće. Probat ćete tapase i paellu, španjolsko vino i pivo. Raznovrsni okusi zadovoljit će svako nepce.

Minimalni broj putnika: 40

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 13 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2022. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Za ovo putovanje vrijede https://g-o.hr/opci-uvjeti-putovanja/

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 KN

Načini plaćanja:
• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartčno plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI OGOVORNOG ORGANIZATORA I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE: https://g-o.hr/opci-uvjeti-putovanja

Informacije i rezervacije: Globtour Event d.o.o., Business Park Radnička cesta 1 a, HQ. Trg N. Š. Zrinskog 1, 10000 Zagreb, Hrvatska; OIB: 93712633315; Tel: +385 1 488 1100; Fax: +385 1 488 1119; outgoing@globtour.hr; www.globtour-event.hr. Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.).

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu i Ljubljani, kod naših logističkih partnera ili nam pošaljite upit.
©  2022 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu